• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 125 z 318
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 318

#249471  autor: aga
 05 lut 2008, 14:41
MihQl pisze:Ale widzę, że przedłużający mogą wziąść promocje urodzinową
A gdzie to widzisz? Promocja urodzinowa zdaje mi się była we wrześniu. ;-) I była przewidziana dla nowych abonentów, a dla przedłużających od jakiegoś już czasu są dwie oferty: z telefonem i bez telefonu.

#249487  autor: Yearman
 05 lut 2008, 15:48
dziwnie era pogrywa...a play kusi 50% rabatem na abonament za migracje do nich.Coraz bardziej mi sie fioletowy kolor podoba.

#249533  autor: lukas63
 05 lut 2008, 19:28
Mam problem.
Taki jest zapis w aneksie i mam kilka pytań odnośnie tego:
"Po wydaniu przesyłki kurierowi na koncie klienta zostanie aktywowana taryfa składająca się wyłącznie z Ofert uniwersalnych. Wszystkie inne Oferty aktywne do tej pory na koncie zostaną wyłączone. Abonent otrzymuje prawo do zmiany wybranych Ofert już w kolejnym cyklu rozliczeniowym, a jeżeli nastąpi ona nie później niż w okresie 60 dni licząc od dnia zawarcia aneksu, przy takiej zmianie abonent zachowa promocyjny upust od każdej nowej oferty, nawet jeżeli ich łączna liczba będzie wyższa od wybranej w chwili realizacji Aneksu.
Upust na Ofertę zostanie zachowany w przypadku zmiany Oferty uniwersalnej na Ofertę Taniej w sieci, Ofertę multimedialną, Ofertę z przyjacielem lub ofertę blueconnect w telefonie. Zmiana oznacza również aktywację dodatkowej oferty do ofert wybranych w momencie podpisywania Aneksu. W przypadku zmiany Oferty uniwersalnej na inne oferty niż wcześniej wymienione promocyjny upust przysługujący na ofertę uniwersalną zostanie wykasowany"
A teraz pytanie:

Zmieniłem sobie 3 uniwersalne na 1 uniwersalną, 1 taniej w sieci i 1 weekendowa.
Jednak jak widzę w tym fragmencie aneksu przez ofertę weekendową stracę upust na tą 1 ofertę. Czy jak zmienię znowu weekendową na np. taniej w sieci to nie stracę upustu na ofertę wg tego zapisu aneksu - czyli jak do 60 dni od podpisania aneksu zmienię ofertę weekendową na taniej w sieci to nie stracę upustu?

#249553  autor: lukas63
 05 lut 2008, 21:23
Tylko, że ja mam 3 pakiety a nie 1 ani 2.

A nawet to u mnie jest trochę inny zapis w aneksie:
"Wymiana oferty uniwersalnej na Ofertę z przyjacielem i Ofertę blueconnect w telefonie nie jest dostępna dla Klientów, którzy podpisali Aneks wybierając Zestaw składający się z 1 lub 2 Ofert uniwersalnych."

#249612  autor: DiAbOlO
 06 lut 2008, 11:22
lukas63 wg mnie to jeśli zmieniłeś uniwersalną na weekendową to następna zmiana spowoduje utratę upustu, który aktualnie posiadasz. Dla pewności napisz maila do Ery (najlepiej ze swojego konta IBOA). Nic to nie kosztuje, a otrzymasz odpowiedź i będziesz miał 100-procentową pewność.

...:::DiAbOlO:::...

#249633  autor: MihQl
 06 lut 2008, 12:58
aga pisze:
MihQl pisze:Ale widzę, że przedłużający mogą wziąść promocje urodzinową
A gdzie to widzisz? Promocja urodzinowa zdaje mi się była we wrześniu. ;-) I była przewidziana dla nowych abonentów, a dla przedłużających od jakiegoś już czasu są dwie oferty: z telefonem i bez telefonu.
W cenniku podanym przez Yearman'a na końcu jest OPCJA II i tam są pakiety 80 i 40 (urodzinowe) ;)

#249637  autor: aga
 06 lut 2008, 13:11
No fakt, pakiety urodzinowe są dostępne przy przedłużaniu. I widzę, że wprowadzili trochę nowych ofert dla stałych abonentów.

#249648  autor: DiAbOlO
 06 lut 2008, 13:32
aga pisze:No fakt, pakiety urodzinowe są dostępne przy przedłużaniu. I widzę, że wprowadzili trochę nowych ofert dla stałych abonentów.
Niby jakie nowe oferty wprowadzono dla Stałych Abonentów...?? Jakoś ich nie widzę. Jest dokładnie to samo, co było od października czy listopada... Teraz tylko zabrali dodatkowe startery z telefonem... Ot co...

#249652  autor: aga
 06 lut 2008, 13:47
np. Dobrze wykorzystaj swój dotychczasowy telefon lub Pakiety zimowe lub Dodatkowa aktywacja z telefonem.
Kod: Zaznacz cały
Oferta jest skierowana do Abonentów, którzy są uprawnieni do przedłużenia umowy.

#249654  autor: DiAbOlO
 06 lut 2008, 14:02
aga pisze:np. Dobrze wykorzystaj swój dotychczasowy telefon lub Pakiety zimowe lub Dodatkowa aktywacja z telefonem.
Kod: Zaznacz cały
Oferta jest skierowana do Abonentów, którzy są uprawnieni do przedłużenia umowy.
To było już wcześniej ;-).
Teraz sieć mogłaby wprowadzić te pakiety elastyczne zamiast oferowanych megapaczek minut, które rzadko kto jest w stanie wykorzstać... Gdyby chociaż była możliwość korzystania z nich przed pakietami uniwersalnymi...

#249733  autor: lukas63
 06 lut 2008, 19:52
lukas63 wg mnie to jeśli zmieniłeś uniwersalną na weekendową to następna zmiana spowoduje utratę upustu, który aktualnie posiadasz. Dla pewności napisz maila do Ery (najlepiej ze swojego konta IBOA). Nic to nie kosztuje, a otrzymasz odpowiedź i będziesz miał 100-procentową pewność.
Wysłałem - zobaczymy co odpowiedzą - jak sprawdzi się to co mówisz to trzeba będzie wymówić umowę w 10 dniowym terminie od podpisania aneksu :)

Ale moim zdaniem jest inaczej, bo 2 przepisy tego aneksu się wykluczają
"Po wydaniu przesyłki kurierowi na koncie klienta zostanie aktywowana taryfa składająca się wyłącznie z Ofert uniwersalnych. Wszystkie inne Oferty aktywne do tej pory na koncie zostaną wyłączone. Abonent otrzymuje prawo do zmiany wybranych Ofert już w kolejnym cyklu rozliczeniowym, a jeżeli nastąpi ona nie później niż w okresie 60 dni licząc od dnia zawarcia aneksu, przy takiej zmianie abonent zachowa promocyjny upust od każdej nowej oferty, nawet jeżeli ich łączna liczba będzie wyższa od wybranej w chwili realizacji Aneksu.
Upust na Ofertę zostanie zachowany w przypadku zmiany Oferty uniwersalnej na Ofertę Taniej w sieci, Ofertę multimedialną, Ofertę z przyjacielem lub ofertę blueconnect w telefonie.
Zmiana oznacza również aktywację dodatkowej oferty do ofert wybranych w momencie podpisywania Aneksu. W przypadku zmiany Oferty uniwersalnej na inne oferty niż wcześniej wymienione promocyjny upust przysługujący na ofertę uniwersalną zostanie wykasowany"
Tak sobie myślę - do 60 dni nie tracę upustu ale jak już będzie po 60 dniach i wtedy będę miał te oferty niewymienione w wyboldowanym zdaniu drugim to wtedy stracę upust - no zobaczymy co tam wymyślą

#249989  autor: yagi
 07 lut 2008, 21:54
Jesli dokonasz zmiany po uplywie 60 dni od podpisania aneksu to stracisz upust na weekendowa... Jesli wczesniej to bedzie ok bo masz 3 pakiety...

Jestem ciekaw ile mozna uwalczyc na Nowy Komforcie VIP... Tak mnie kusi ta taryfa a normalnie jest za 200 zl...

Czy ktos juz probowal sie dobijac o ta oferte w dziale rezygnacji?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#250107  autor: lukas63
 08 lut 2008, 13:20
Dostałem odp. z IBOA - mam normalnie 3 oferty po cenie 1 oferta 16.50 i - (uniwersalna, taniej w sieci i weekendowa) i nie tracę upustów - a więc git :mrgreen:

#250438  autor: tejerek
 10 lut 2008, 09:07
yagi pisze:Jestem ciekaw ile mozna uwalczyc na Nowy Komforcie VIP... Tak mnie kusi ta taryfa a normalnie jest za 200 zl...

Czy ktos juz probowal sie dobijac o ta oferte w dziale rezygnacji?
Dokładnie yagi mnie też interesuje czy można wywalczyć większą zniżkę niż tylko 33% na taryfę Nowy Komfort Vip lub ewentualnie jakąś zniżkę na taryfę Relaks. Zadawałem to pytanie jakiś czas temu ale nikt mi nie odpowiedział.
Niedługo kończy mi się umowa więc spróbuję zawalczyć.

Pozdrawiam wszystkich...

#250448  autor: yagi
 10 lut 2008, 10:21
Z tego co udalo mi sie dokopac to powyzej 5 pakietow nie ma juz znizki 45% czyli 16,50 za pakiet a tym bardziej w Nowy Komfort VIP :(

Powalcz i zobacz co uda sie zdzialac ;) Mam nadzieje ze moje info poprostu tego nie objelo :?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#251039  autor: michaelred
 13 lut 2008, 20:20
Witam wszystkich 1 post :smt006 ale do rzeczy.
Na stronie i-boa pojawila mi sie w koncu oferta przedluzenia z telefonem a ze czytalem juz wczesniej troche forum to wyslalem standardowego maila z prosba o znizke. Maila wyslalem do nich wczoraj o 11 a o 20 otrzymalem taka odpowiedz :

Witam

W nawiązaniu do nadesłanej korespondencji, zanim podejmie Pan ostateczną decyzję, zachęcam Pana do skorzystania z serwisu I-BOA, gdzie ma Pan możliwość zapoznania się szczegółowo z przygotowaną ofertą oraz sprawdzić ceny aparatów w zależności od wysokości Abonamentu.
Pragnę zauważyć, że zwiększając ilość minut w Abonamencie obniża Pan cenę aparatu.
Po zapoznaniu się z ofertą oraz zaakceptowaniu warunków ma Pan możliwość złożyć zamówienie na przesyłkę kurierską.
Jeśli nasuną się Panu pytania odnośnie oferty, proszę o ponowny kontakt z nami.

Mam nadzieję, że po szczegółowym zapoznaniu się z ofertą, znajdzie Pan opcje odpowiednią dla siebie.

No i to troche dziwnie bo na cholere pisza zebym sie zapoznal z oferta w iboa jak wlasnie z niego do nich pisze . Czy ta wiadomosc mogla przyjsc z automatu? Jescze tego samego dnia wyslalem 2 maila troche zmienionego ale jeszcze nie dostalem zadnej odpowiedzi . Jak mysliscie jest szansa na znizke a moze dzwonic do nich ??

#251049  autor: Prometo
 13 lut 2008, 21:03
michaelred cenę telefonu możesz obniżyć tylko pkt. erapremia lub tak jak Ci proponują podnieść abonament. Ile do tej pory płaciłeś za abonament?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#251053  autor: michaelred
 13 lut 2008, 21:22
Prometeo glownie to chodzilo mi o znizke na abonament . 4 oferty za 66 zeta by mnie satysfakcjonowaly. Abonament to mam za 40 zeta ale rachunki zazwyczaj ok 100 albo wiecej . Ostatnio nawet dzwonila do mnie babka z boa namawiajac mnie na przedluzenie bez telefonu ze bede mial taniej abonament i wyliczyla mi srednia abonamentu ponad 95 zeta z ostatniego roku chyba. Wiec jezeli zadnego upustu nie dadza na sam abonament to czas chyba bedzie tez pozegnac ere bo wyjdzie na to ze bede placic wiecej niz teraz . Aktualnie mam 2x uniwersalna za 40 zeta a jakbym chcial to samo przedluzyc to bede placil 45 ......

P.S z punktow ery premia to mialbym fona prawie kazdego za darmo ale za czesto sie do kina chodzi :P

#251056  autor: Prometo
 13 lut 2008, 21:30
michaelred pisze:Ostatnio nawet dzwonila do mnie babka z boa namawiajac mnie na przedluzenie bez telefonu ze bede mial taniej abonament i wyliczyla mi srednia abonamentu ponad 95 zeta z ostatniego roku chyba.
To zadzwoń pod 602900 i powiedz, że chcesz przedłużyć umowę i podnieść abonament z dwóch ofert uniwersalnych na cztery oferty uniwersalne. Zobaczysz co Ci zaproponują. Jeżeli dalej będą obstawać przy swoim to poproś o połączenie z działem rezygnacji (zapytaj się jakie papiery musisz wysłać, żeby zrezygnować z ich usług) a wtedy na pewno dostaniesz satysfakcjonującą Ciebie zniżkę na abonament, a i telefon przy 4 ofertach będzie tańszy.

PS
Poczytaj ten temat kilka stron do tyłu a wszystkiego sie dowiesz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#251064  autor: michaelred
 13 lut 2008, 21:58
Dzieki za help Prometeo. W najblizszym czasie zdam relacje czy udala mi sie ta walka na upusty :P
  • Strona 125 z 318
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 318
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125