Witam,
mam obecnie taryfę Orange dla Firm 125, koniec dwuletniej umowy nastąpił 26.01. Chcę tą umowę przedłużyć na kolejne 2 lata, z telefonem Motorola Milestone. Niemniej warunki w propozycji na stronie orange w porównaniu do ofert zarówno playa jak i ery są lekko mówiąc średnie:/
Orange proponuje Optymalny 250, z telefonem za 399zł i abo 60zł, ew. w promocji Korzyści Optymalne z abo 64zł i 2 wybranymi numerami w Orange. I tyle. Do tego zero sensownych pakietów SMS (bo trudno za sensowny uznać pakiet z sms po 10gr...) czy MB.
Zarówno w play, jak i erze w porównywalnych abo jest więcej minut, jak również są dostępne sensowne pakiety na dostęp do internetu. Do tego upust na abo z racji przeniesienia numeru.
1/ Mam więc pytanie czy i jeśli tak, to ile więcej da się wyciągnąć od Orange? Zasadniczo interesowałoby mnie dorzucenie do tego jakiś pakietów SMS oraz MB, oczywiście bez podwyższania ceny abonamentu (100-200SMS, ~200MB).
2/ Czy przedłużając umowę jest możliwość przejścia na "Nowe Pakiety dla Firm" z promocją "Taniej do Wszystkich"? I czy to się w ogóle opłaca?
Żeby była jasność, telefonów w firmie jest więcej (ponad 20). Niemniej w przypadku braku jakiś sensownych propozycji poważnie zastanawiamy się nad zmianą operatora, bo jechanie na "planach optymalnych" przy obecnych ofertach konkurencji zupełnie mija się z celem:/ Problem w tym, że obecnie umowy wygasają w różnym momencie.
Przy większej ilości telefonów Era proponuje pakiet korporacyjny, Play abo za 50% przez 13 miesięcy przy umowach z telefonem lub 12 miesięczne umowy bez telefonu z 50% upustem na cały ich okres (w ramach abo minuta do wszystkich sieci wynosi wtedy 5-7gr!!!). Pytanie na ile z cen jest w stanie zejść orange, tudzież dorzucić coś więcej...?
Oczywiście z orange będę się kontaktował w tej sprawie, niemniej chciałbym zasięgnąć opinii na co w ogóle można liczyć, zarówno w stosunku do przedłużenia jednego numeru, jak również wszystkich. Bo oferta ze strony operatora jest zdecydowanie mniej atrakcyjna od konkurencji.