• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 122 z 131
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 131

#364705  autor: E57
 14 paź 2009, 00:20
dzięki za odpowiedź ;) nie potrzebuję telefonu. patrzyłem również na ofertę 55 zł o której piszesz, jednak po przeliczeniu wyszło, że bardziej opłacalne dla mnie jest to co zaproponowano mi powyżej. w takim razie prawdopodobnie zdecyduję się przedłużyć umowę na tych warunkach.

#364706  autor: awa2001
 14 paź 2009, 00:25
zastanow sie ewentualnie nad tym, czy nie lepiej zamiast 1 numeru z 1000 min, wziąć uslugę Zatrzymaj czas, masz wtedy 20 godz. do wszystkich orangowców ( placisz tylko za 2 min rozmowy).

#364828  autor: Pazuzu
 14 paź 2009, 18:45
Dzisiaj do mnie dzwonil Pan z O. Zaproponował:
55 zl x 2 na caly okres umowy (24m)
30 min do wszystkich caly okres umowy
minuta 53 gr
3 prezenty
10 zl dodatkowo na cały okres umowy

Oferta oczywiście bez telefonu. Mam problem ponieważ mój obecny k810i juz przekracza powoli stan graniczny.

Zastanawiam sie nad wybraniem tej nowej oferty i kupnem telefonu a potem sprzedaniu go wraz z k810 i kupieniu tego co mnie interesuje.

Pojawia sie pytanie czy mogę liczyć na jakieś upusty czy to w cenie telefonu czy tez w jakis dodatkach (jakieś 10 min do wszystkich czy cos takiego).

#364833  autor: E57
 14 paź 2009, 19:20
awa2001 pisze:nie lepiej zamiast 1 numeru z 1000 min, wziąć uslugę Zatrzymaj czas
akurat na tej usłudze (1000 min do jednego numeru w orange) zależy mi najbardziej, więc na pewno zostaje.
w takim razie z moich pewniaków będzie
- abo 55 zł
- stawka 53 gr/min
- 1000 min do numeru w orange
- 30 min do wszystkich (cały okres umowy)

zastanawiam się natomiast nad drobnymi zmianami tego co mi jeszcze zaoferowano dodatkowo.
czy ktoś się orientuje na jakiej zasadzie zaproponowano mi 360 min miesięcznie na rozmowy z numerem w orange ? to są "sklejone" dwa prezenty "Wybrany Numer" czy działa to jakoś inaczej ?
i druga sprawa, czy jest możliwa wymiana prezentu "Weekendy" na 30 min do wszystkich ? przypuszczam, że 30 min do wszystkich to po prostu usługa "Do Wszystkich".
btw, jak nazywa się usługa (prezent) w której otrzymuje się 1000 min miesięcznie na rozmowy z numerem w orange ?

PS. awa2001, dziękuję za dotychczasowe sugestie ;)

#364842  autor: elkanguro
 14 paź 2009, 19:46
1) 1000 minut to jest usługa normalnie płatna 10zł miesięcznie "Twój Numer" .
2) 30 minut to jest usługa "Do Wszystkich", która normalnie kosztuje 14,90zł miesięcznie.
3) 360 minut to na pewno dwa razy aktywowany prezent "Wybrany Numer" na ten sam numer telefonu.
4) Zamiana prezentu "Weekendy" na usługę "Do Wszystkich" raczej nie będzie możliwa.
5) Pomyśl jeszcze nad usługą "Im dłużej tym lepiej", dzięki której otrzymujesz co miesiąc do 120 minut ("Wszyscy w Orange Extra") na połączenia do Orange.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#364850  autor: E57
 14 paź 2009, 20:45
teraz już wszystko jasne, dzięki za pomoc Elkanguro. Spróbuję wymienić "Weekendy" lub/i "Wybrany Numer" (jeden z dwóch takich samych prezentów, żeby zamiast 360 było 180 min) na coś użyteczniejszego, typu "Do Wszystkich", "Im dłużej tym lepiej" lub "Zatrzymaj czas".

#364871  autor: awa2001
 14 paź 2009, 22:12
nie wymienisz, one są z innej puli ( tzw. prezenty za staż) minuty do wszystkich są za to, ze nie bierzesz telefonu, jesli dostales juz 30 min albo podwojenie abon, to nic wiecej nie dostaniesz
Pazuzu bierz z telefonem bo jest dobra oferta jeszcze kilka dni, dostaniesz upust i 150 min do wszystkich i 3 prezenty na zawsze

#364880  autor: Pazuzu
 14 paź 2009, 23:55
awa2001 pisze: Pazuzu bierz z telefonem bo jest dobra oferta jeszcze kilka dni, dostaniesz upust i 150 min do wszystkich i 3 prezenty na zawsze
Upust jakiś znaczny czy przysłowiowe 3 zl?
Plan ogólnie jest taki ze kupuje taki telefon na którym mógłbym najwięcej zarobić przy odsprzedaży, jest taki lider ?

#364897  autor: kubajestdebest
 15 paź 2009, 08:36
tez od jakiegos czasu sledze temat bo konczy mi sie umowa i gdzies juz kiedys ktos pytal jaki tel wziac zeby sprzedac z najwiekszym zyskiem. zostaly polecone wtedy takie tel:

SE C702 ok.500,
C902 ok.650,
LG KF 750 Secret ok.550,
SE W595 ok.600zł.

#364909  autor: emte
 15 paź 2009, 09:43
Mojej żonie wczoraj proponowano. Poprzednio miała "Co za numer" więc obecna oferta wyglada bardzo słabo.
Abo 25 12 mies. bez telefonu
+ Taniej w abonamencie (do Orange 20gr/min)
+ 180 minut wybrany numer Orange lub stacjonarny (TO JEST CHYBA PREZENT)
+ Wieczory i Weekendy za 12,50 przez 12 miesiecy.

Czy da sie dostac cos wiecej na caly okres umowy?
W sumie troche malo minut do wszystkich.
Liczac w zlotowkach to Orange miesiecznie daje bonusow tylko 5zl + 12,50, przy czym trzeba samemu doplacic 12,50.
Czy zwiekszajac umowe do 24 miesiecy mozna cos wiecej dostac?
Czy przechodzac na Abo 35 jest mozliwosc dostania Wieczory i Weekendy za free?

#364916  autor: awa2001
 15 paź 2009, 10:29
obojetnie przy jakim abonamencie usluga Popoludnia i Weekendy ( nie Wieczory i Weekendy) jest przy rocznej umowie na pol roku, począwszy od ab35 zl mozna wziąć umowe na 2 lata i wtedy jest na caly okres, ale w Twoim przypadku to zwiekszenie prawie dwukrotnie kwoty abonamentu. Nie da sie przebic oferty Co za numer za 25 zl, wyzsze kwoty tak, ale tej jednej nie da się. Doradzam klientom wziecie zamiast Popoludnia i Weekendy uslugi Zatrzymaj czas
+ jest caly tydzien, o kazdej porze dnia i nocy, 1200 minut, bezpłatnie
- tylko do Orange, placisz za pierwsze 2 min rozmowy ( 40 gr jesli włączasz Taniej w ab)
P.S Wygrali Ci, ktorzy wzieli Co za numer na 2 lata, tak jak teraz wygrają Ci, ktorzy biorą bez telefonu na 24 mies, z uslugą All Sim ( dokladamy tyle samo ile placicie)

#364922  autor: emte
 15 paź 2009, 11:24
Dzieki za info awa2001!
Mielismy Co za numer na 2 lata, wiec wygralismy, teraz tez chcemy wygrac!
Rozumiem ze proponujesz umowe Abo 35 na 24mies.
Czy dobrze zrozumialem ze wtedy moge sie spodziewac
60 minut w abonamencie
+ 100% na 24 miesiace (60 minut all)
+ Taniej w abonamencie (20gr do Orange) na 24 miesiace
+ PREZENT (np 180 minut 1 numer Orange lub stacjonarny)
+ Popludnia i weekendy za 0zl na 24 miesiace.
+ moze cos jeszcze?

Zatrzymaj czas po 2 minutach nie wchodzi w gre bo dziala tylko do Orange, dla nas wazne by bylo jeszcze na stacjonarne.

Czy mozna skorzystac z Propozycji u Ciebie?

#364925  autor: cienki
 15 paź 2009, 12:24
Witajcie
awa2001 czy może wiesz kiedy w propozycji będzie Nokia E52 - przez internet już można przedłużyć a w propozycji ponoć jeszcze nie ma?
Pozdrawiam

#364958  autor: rustupl
 15 paź 2009, 15:23
Witam. Chciałbym zasięgnąć rady ekspertów którzy bardziej siedzą w tym temacie niż ja. Otóż posiadam nr w Orange na abonamencie jako klient indywidualny od ok 9 lat ;]. Od 4 lat kwota abonamentu wynosi 75zł, natomiast średnio przez ostatnie 11 miesięcy kwota którą musiałem płacić to ok 95zł ;-)

Od ponad miesiąca dzwonią do mnie przedstawiciele Orange w sprawie przedłużenie umowy - dokładnie już 5 razy. Za każdym razem otrzymuję ofertę która mnie nie satysfakcjonuję - u konkurencji jestem w stanie utargować więcej - szczegóły za chwilę.

Natomiast, w poniedziałek po kolejnej rozmowie telefonicznej zostałem zaproszony do salonu w moim mieście na konkretną godzinę aby przedyskutować ofertę w 4 oczy. Jakież było moje zdziwienie gdy miła Pani zaoferowała mi jeszcze gorszą ofertę niż ta zaproponowana telefonicznie. Na dodatek nikt nic nie wiedział o umówionej rozmowie. Ogólne wrażenie po dzisiejszej wizycie jest bardzo kiepskie - zaczynam się zastanawiać czy Orange poważnie podchodzi do klienta, czy tylko czeka na ludzi którzy nie zoorientują się w ofertach na rynku i widząc takiego petenta wciskają im kit, że ich oferta jest najlepsza.

Dochodzi do tego również fakt, że przy każdej rozmowie telefonicznej muszę na nowo tłumaczyć o co mi chodzi. Oferty proponowane opierają się głownie na strasznie lansowanych prezentach, które dla mnie są nic nie warte. A to dlatego, że gdy teraz płacę miesięcznie 15zł za nielimitowane minuty i sms'y do jednej osoby, to aby to osiągnąć przy wykorzystaniu prezentów muszę wziąść:
- prezent 1 - 180 min do wybranego nr,
- prezent 2 - 400 sms do Orange, gdyż minuty z prezentu 1 nie wymieniają się na sms'y,
- prezent 3 - Orange i stacjonarne w weekendy, gdyż prezent 1 nie funkcjonuje w weekendy :D:D.
Pozostał by mi jeszcze jeden lub dwa luźne prezenty zależnie od tego z jakim konsultantem rozmawiam.

i dalej - w kwocie 75zł oferują mi najczęściej w granicach:
- 140 min do wszystkich (do play jest drożej więc automatycznie ilość minut się zmniejsza),
- wychodzi 52gr/min połączenia
- 20 gr/sms,
- 40 gr/mms,
- 25gr/50kB danych,
- pakiet 500MB danych za chyba 39zł

Gdy informuję konsultanta, że zaproponowana oferta jest droga i że są tańsze na rynku, otrzymuję odpowiedź: przecież dostaje Pan również prezenty z minutami.
A prezenty nastawione są tylko na Orange.

Po przestudiowaniu bilingów z ostatnich 11 miesięcy, wychodzi że średnio na Orange i stacjonarne wydzwaniam tylko ok 40 minut i nie więcej niż 10 sms ;)

Natomiast jeśli chodzi o konkurencję (Play) od razu na wejściu w abonamencie 65zł (o 10zł tańszym !!) mam:
- wliczone 166min + 70min za to że przenoszę numer ważne przez 24 miesiące = 236min,
- 39gr/min do WSZYSTKICH,
- 20gr/sms i mms (mms tańszy o połowę niż w orange),
- 12 gr/100kB danych - czyli o połowę taniej za dwa razy więcej,
- pakiet 500MB danych za 15 zł

Jakkolwiek nie analizował bym oferty tych dwóch operatorów, Play wychodzi o wiele wiele taniej.

Co do rozmów z jednym nr w Orange - wystarczy że kupię kartę POPa i za 6zł mc mam sms za 1gr i minute za 3gr do Orange.

No i sprawa telefonu - za Nokię 5800XM w Play'u biorą 399zł (abon. 65zł), a w orange przy abonamencie 75zł od 815 - 535zł.

A więc pytanie - czy klient o takim stażu z rachunkami o nie małej już kwocie może liczyć na dorównanie chodźby do oferty konkurencji. Za każdym razem tłumaczę, że gdzie indziej mam taniej i że prezenty są mi w sumie zbędne. I za każdą rozmową wałkowanie rozpoczyna się od początku.

Mam jeszcze troche czasu na decyzję, więc spieszyć się nie muszę. Dzisiaj poinformowałem miłą Panią w Orange, że będę zmuszony do rozwiązania umowy. Na co Pani: "No dobrze. Następny proszę". Śmiech na sali ;-)

#364961  autor: Pazuzu
 15 paź 2009, 15:54
Oferta nieporównywalnie lepsza i to cenowo jak i pod względem telefonów
ale, (sam stałem przed podobnym problemem, w dalszym ciągu stoję)
- Jakość usług play pozostawia trochę do życzenia, znam sporo osób które maja problem się do kogoś dodzwonić, lub tez do nich dodzwonić się jest problem
- Często można przeczytać jak to komuś minuty uciekają, jakieś ściąganie danych, po interwencji pieniądze są oddawane, ale sam fakt ze trzeba interweniować i caly czas sie pilnować
- Część pracowników Orange ma nas głęboko w nosie, ale jest część która naprawdę tworzy wizerunek firmy, w Playu nie spotkałem kompetentnej osoby
- Mi osobiście zależy na pozostawieniu starego nr, a jak wiemy niby wszystko ma się odbyć w 24 h, ale prawda jest całkiem inna, a dla mnie 2 dni bez telefonu utrudniłoby mi funkcjonowanie.

#364962  autor: wezysko
 15 paź 2009, 15:54
Witaj
Rusupl - to wszystko co piszesz dla Orange nic nie znaczy, ze tyle lat, ze taki abo. Jeśli koniecznie chcesz przedłużenie z telefonem - to sie nie zastanawiaj tylko przechodź do Play- bo od Orange nie dostaniesz sesnowej propozycji. Ja miałem podobne doświadczenia - i byłem już malutki krok od przeniesienia numeru abonament (55zł) liczba lat podobna do Twojej- ale Orange skusił mnie taką ofertą na 12 mies bez telefonu:
1. Umowa na czas określony (bez telefonu na 12 miesięcy od 05.12.2009
2. Abonament 35 zł
3 W ramach abonamentu Prezenty na zawsze łuższy kapitał złotówek i Weekendy do orange i stacjonarne
4. Orange obiża mi o 2 gr stawki połączeń wychodzących w ramach stawek połączeń sieci komórkowych i stacjonarnych
5. Przez 12 miesięcy darmowy pakiet 30 min do wszystkich
6. Przez okres 12 miesięcy na zasadzie promocji Specjalny Pakiet Złotówek 80

Tego mi nawet Play by nie dał - i w ten sposób - przetrzymali mnie na kolejny rok - choć juz teraz jestem pewnien, ze za rok już mi nic madreggo i sensownego nie zaproponują - szczególnie z telefonem
Ogólnie tel. w Orange to porażka i cenowo i technologicznie - Play ich bije na głowe i to o trzy głowy
Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-10-15, 16:04 ]
Pazuzu pisze:Oferta nieporównywalnie lepsza i to cenowo jak i pod względem telefonów
ale, (sam stałem przed podobnym problemem, w dalszym ciągu stoję)
- Jakość usług play pozostawia trochę do życzenia, znam sporo osób które maja problem się do kogoś dodzwonić, lub tez do nich dodzwonić się jest problem
- Często można przeczytać jak to komuś minuty uciekają, jakieś ściąganie danych, po interwencji pieniądze są oddawane, ale sam fakt ze trzeba interweniować i caly czas sie pilnować
- Część pracowników Orange ma nas głęboko w nosie, ale jest część która naprawdę tworzy wizerunek firmy, w Playu nie spotkałem kompetentnej osoby
- Mi osobiście zależy na pozostawieniu starego nr, a jak wiemy niby wszystko ma się odbyć w 24 h, ale prawda jest całkiem inna, a dla mnie 2 dni bez telefonu utrudniłoby mi funkcjonowanie.

- Moje 2 najblizsze osoby z rodziny mają Play - sam im kupowałem:)mieszkam niedalego od Ciebie
i:
- nigdy nie było problemu , zeby sie do kogoś dodzwonić , lub tez zeby ktoś snie mgł do nich dodzwonić - co lepsze jechałem z moją żoną pociągiem do Puław (lubelskie) ona w Playu ja Orange - ja co chcwila dziura ona praktycznie przez całą droge była w zasięgu....ludzie z Playa , których spotałem nie sa tacy beznadziejni..a to uciekanie minut to myśle - ze między bajki włożyć

#365052  autor: elkanguro
 15 paź 2009, 23:12
Rożne przypadki są i nie ma co dyskutować. Skupmy się na ofercie. Zdecydowanie korzystniejsza z tych co przedstawiłeś jest oferta Play. Ale jeśli byś się jednak skusił na ofertę bez telefonu, czyli tylko SIM, to przy dwuletniej umowie za 75zł miałbyś 2x140minut + prezenty.

[ Dodano: 2009-10-15, 23:38 ]
rustupl pisze: - prezent 1 - 180 min do wybranego nr,
- prezent 2 - 400 sms do Orange, gdyż minuty z prezentu 1 nie wymieniają się na sms'y,
- prezent 3 - Orange i stacjonarne w weekendy, gdyż prezent 1 nie funkcjonuje w weekendy :D:D.
Jak to nie funkcjonuje w weekendy?

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#365067  autor: awa2001
 16 paź 2009, 03:34
emte pisze:Dzieki za info awa2001!
Czy mozna skorzystac z Propozycji u Ciebie?
oczywiscie, ze mozesz skorzystac z oferty u mnie, jesli bedzie Ci odpowiadala, podaj numer na pryw, zadzwonie i podam Ci co moge dac masymalnie

E52 miala byc od 9.10 ale jakos nie ma:) jutro wchodzą 3 nowe tel ( wlasciwie juz dzisiaj) nokia 2330, samsung Corby i LG GT 505 ( siwetny podobno).na E52 czekam z utesknieniem:) jak bedzie dam cynk od razu
Ostatnio zmieniony 16 paź 2009, 09:36 przez awa2001, łącznie zmieniany 2 razy.

#365072  autor: rustupl
 16 paź 2009, 08:09
w jednej z rozmów telefonicznych otrzymałem taka właśnie informację, że ten prezent 180 min do wybranego nr nie funkcjonuje w weekendy - sprawdzę dziś w regulaminie.

co do opcji bez telefonu - w sumie racja, mam wtedy 280min na mc, natomiast w play'u z telefonem mam 236 min. zaletą są tu prezenty, tylko w jaki sposób traktować je wszystkie jako atrakcyjne jeżeli:
- jeden z nich gwarantuje mi obniżenie po wykorzystaniu wszystkiego innego kosztu minuty do orange do 40gr, gdzie u konkurencji dostaje 39gr bez niczego do wszystkich ;-)
- nielimitowany dostęp do portalu Orangeworld - z tego co patrzałem tam są same pierdoły ;D

ps. zaznaczam że nie żalę się tutaj bez sensu jaki to kiepski jest orange (bo można w sumie takie wrażenie odnieść). chodzi mi tylko o to czy w ogóle dorównają z ofertą do konkurencji.
no bo jak by nie patrzeć skoro nazwali coś prezentem to z samej nazwy wynika to, że ta opcja nie powinna była liczyć się do oferty - prezent to zawsze coś innego ;-) no ale widać że tak nie jest.

ciekawi mnie więc fakt czy są w stanie zejść z ceną telefonu zakładam gdzieś do poziomu 400 - 450zł przy jednoczesnym zwiększeniu ilości minut do wszystkich.

pozostała by jeszcze kwestia pakietu danych ;-)

--------------------------------------------------------
Alcatel OT301-> Nokia 3330-> Siemens C65-> SonyEricsson k700-> Nokia N70-> Nokia 6280-> Nokia N73-> Asus p552-> Nokia C6-00-> LG L7 ->LG 4XHD ->Nokia Lumia 920

#365082  autor: awa2001
 16 paź 2009, 09:42
rustupl pisze:w jednej z rozmów telefonicznych otrzymałem taka właśnie informację, że ten prezent 180 min do wybranego nr nie funkcjonuje w weekendy - sprawdzę dziś w regulaminie.
absurd totalny, dziala zawsze, nawet w święta

co do opcji bez telefonu - w sumie racja, mam wtedy 280min na mc, natomiast w play'u z telefonem mam 236 min. zaletą są tu prezenty, tylko w jaki sposób traktować je wszystkie jako atrakcyjne jeżeli:
- jeden z nich gwarantuje mi obniżenie po wykorzystaniu wszystkiego innego kosztu minuty do orange do 40gr, gdzie u konkurencji dostaje 39gr bez niczego do wszystkich ;-)
- nielimitowany dostęp do portalu Orangeworld - z tego co patrzałem tam są same pierdoły ;D

ps. zaznaczam że nie żalę się tutaj bez sensu jaki to kiepski jest orange (bo można w sumie takie wrażenie odnieść). chodzi mi tylko o to czy w ogóle dorównają z ofertą do konkurencji.
no bo jak by nie patrzeć skoro nazwali coś prezentem to z samej nazwy wynika to, że ta opcja nie powinna była liczyć się do oferty - prezent to zawsze coś innego ;-) no ale widać że tak nie jest.

to w takim razie minuta w Play nie kosztuje taniej niz u nas,bo oni ją liczą po dodaniu prezentu wlasnie ( dodatkowe minuty do all)

ciekawi mnie więc fakt czy są w stanie zejść z ceną telefonu zakładam gdzieś do poziomu 400 - 450zł przy jednoczesnym zwiększeniu ilości minut do wszystkich.

pozostała by jeszcze kwestia pakietu danych ;-)
nie jestesmy w stanie zejsc do poziomu tel w Playu, bo to ceny dumpingowe ( ponizej kosztow), zeby sciągnąć klientow ( ciekawe kiedy skonczy sie cierpliwosc kredytodawców)
pakietu danych narazie nie bedzie, zrobiono ankiety i niewiele osób go potrzebuje, oczywiscie na forum wygląda to inaczej, tu piszą akurat Ci, ktorym jest to potrzebne, ale jesli na 100 pytanych osob tylko kilka osob chce to znaczy, ze nie jest to usluga bardzo potrzebna ( z czym sie oczywiscie osobiscie nie zgadzam, sama bym chciala:))))
  • Strona 122 z 131
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 131
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122