• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 104
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 104

#530654  autor: mateo704
 25 sty 2012, 20:56
być może to z powodu przeglądarki z jakiej korzystam. W Chrome mam opcje automatycznego uzupełniania adresu pocztowego. Druga możliwość jest taka że po prostu nie mają Twojego adresu w bazie. Sprobój trochę go zmienić tak żeby listonosz się domyślił a żeby w okienku wyskoczył Ci adres do wyboru.

#530675  autor: markoz7874
 25 sty 2012, 21:28
Ruben pisze:
markoz7874 pisze:efekt wpisania ##002# :
"zadanie nie moze zostac spelnione"
Chyba jestem jakimś szczęściarzem, bo u mnie ##002# wyłączył przekierowania :-)
ja tylko opisalem sytuacje - wpisanie 6 znakow i zatwierdzenie zielona sluchawka chyba mnie nie przerasta? ;)
Bledu tez nie ma gdzie zrobic?

#530703  autor: Ruben
 25 sty 2012, 22:14
markoz7874 pisze:ja tylko opisalem sytuacje - wpisanie 6 znakow i zatwierdzenie zielona sluchawka chyba mnie nie przerasta? ;)
Bledu tez nie ma gdzie zrobic?
markoz7874, nic nie sugeruję. Ja też opisałem swój przypadek a o tym, że u tego operatora dzieją się różne dziwne rzeczy, to opisywałem wcześniej więc jak najbardziej wierzę, że możesz mieć problemy z wyłączeniem przekierowań.

#530709  autor: lee
 25 sty 2012, 22:37
no tak znalazło coś ;) ale jakie jest teraz hasło przy logowaniu hmmm...

EDIT:

sprawdzam dzisiaj i podaje stan konta "już" w PLN

do tego zarejestrowałem się tam wczoraj ale skąd niby mam mieć hasło do tego systemu bilingowego ? przychodzi jakiś kolejny list od nich ?

Pozdro

#530891  autor: ukefake
 26 sty 2012, 19:54
startery lyca są już do kupienia w wybranych punktach

http://vlep.pl/6h5ad8.jpg

#530906  autor: mateo704
 26 sty 2012, 21:48
Tak to prawda startery są, jednak BOK nie bardzo wie gdzie można je dostać :P przynajmiej jakiś tydzień temu Pani rozkładała ręce.

Jeżeli chodzi o hasło do zalogowania na MOJA LYCAMOBILE powinno przyjść po zakończonej rejestracji. Ja takiego tymczasowego hasła nie dostałem, wiec jedyne co można zrobić to zgłosić sprawę do bok i czekać aż jakiś technik nam je prześle ponownie.

I po trzecie mam informacje dla was, a mianowicie Lycamobile działa również w Niemczech. Wydaje mi się że również wystartowali nie tak dawno, bo nie przypominam sobie tego kraju w spisie państw do których można dzwonić po 29gr. za 30min. a teraz można tam znaleźć i Niemcy :)

#530980  autor: ChuckyCiechanow
 27 sty 2012, 15:38
Mam nową ulotkę oraz starter Lycamobile. 0.29 zł* Tel. komórkowe 0,39 zł Tel. komórkowe do Play.

Stan konta to 1 zł

Jednak Lycamobile znów ma błąd w naliczaniu opłat na numery przeniesione do Play opłata jest 0,29 zł, prefiks Play opłata 0,39 zł

*Oferta obejmuje wszystkie sieci komórkowe poza PLAY. Oferta ważna do 29.02.2012

Niektóre karty Lycambile mają możliwość połączenia z intrnetam.

APN: data.lacamobile.pl
Nazwa użytkownika: lmpl
Hasło: lmpl

Połączyłem się z m.telepolis.pl pobrało opłatę 0,04 zł.

[ Dodano: 2012-01-27, 15:55 ]
300MB po doładowaniu

Poza pakietem 0.02 zł /100 KB

#530983  autor: DanielR
 27 sty 2012, 16:01
ChuckyCiechanow pisze:Mam nową ulotkę oraz starter Lycamobile.
Wrzuć ulotkę. :)

[ Dodano: 2012-01-27, 16:07 ]
ChuckyCiechanow pisze:[ Dodano: 2012-01-27, 15:55 ]
300MB po doładowaniu
Szkoda tylko, że pomoc w "konfiguratorze" jest nie po polskiemu.

#530984  autor: lee
 27 sty 2012, 16:11
ChuckyCiechanow, no właśnie 39gr/min do PLAY czyli dobrze mi pobrało ech :twisted:

ciekawe jak długo wytrzymają z tymi 300MB danych za free... może jak ze stawką 29gr/min do PLAY ??

#531095  autor: Sig
 28 sty 2012, 09:57
Niemcy?! Ktos w komentarzu na głównej zauważył, że pojawiła się flaga Niemiec na lycamobile.pl

Sprawdzam:
http://www.lycamobile.pl/lyca-lyca/po

Kraje, których dotyczy oferta: Australia, Belgia, Dania, Francja, Włochy, Holandia, Norwegia, Polska, Hiszpania, Szwecja, Irlandia, Niemcy, Szwajcaria oraz Wielka Brytania. Opłata za połączenia wewnątrz sieci Lycamobile wynosi 0,29 zł i jest naliczana za każde ustanowione połączenie. Klienci przez pierwsze 30 min dzwonią za 0zł za minutę, a po upływie tego czasu koszt rozmowy będzie naliczany według standardowej opłaty.

Na głównej dołożyli dwie flagi, Irlandia (chyba nie było) i Niemcy (na pewno nie było)

Czytam dalej:
Lyca Mobile launches on the Vodafone network in Germany bringing total EU markets to 13

Ethnic MVNO Lyca Mobile (Lyca) has launched in Germany bringing the total number of EU countries it operates in to 13.

Lyca Germany will run of the Vodafone network and offer customers in the country unlimited Lyca Germany to Lyca Germany calls and 30 minutes free airtime to Lyca customers in other countries.

Calls will be available from 1 cent per minute to over 80 countries, Lyca says.

Lyca CEO Milind Kangle (pictured) claims the German launch will enable the company to increase it current customer base of eight million “rapidly”throughout the 2012.

“Our European coverage now enables our customers in Germany to stay in touch with friends and family across the globe,” Kangle said.

“We are delighted to welcome Germany into the growing Lyca family and look forward to accelerating our growth with additional country launches during 2012.”

Wiadomość z 25 stycznia.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś w temacie napisał, jak można dorwać starter LM w Niemczech (chyba, że się detaliści na Allegro pojawią :-)).

pffff, wystarczyło pomysleć:
http://lycamobile.de/

Jedyny "haczyk" jaki widze na niemieckiej Lyca, to:
Participating countries include Australia, Belgium, Denmark, France, Italy, Ireland, Norway, Poland, Spain, Sweden, Switzerland, The Netherlands and UK. A 15 cents call connection fee applies per call. Customers can call for up to 30 minutes at 0 cents per minute, thereafter all Lycamobile to Lycamobile calls will be charged at the standard rate. This offer is valid from 01/01/2012 till 31/01/2012.

Tak jakby w Niemczech do końca stycznia obowiązywała zasada bezpłatnych 30 minut połaczenia (+15 centów za zestawienie). W Polsce ta zasada jest jednak bezterminowa, więc problemu nie ma. Namówię parę osób, żeby zamowiło sobie starter z lycamobile.de, dam znać czy (kiedy) dostaną. No i czy się gdzies w sklepie nie natkną, bo wiemy przecież jak "dobra" jest dystrybucja w Polsce.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#531101  autor: ChuckyCiechanow
 28 sty 2012, 10:44
Wyniki połączeń z internetem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2012-01-28, 11:06 ]

Transfer środków z numeru na numer działa bez problemu *133*numer_telefonu*kwota#

Przelałem 2 zł nie pobrano opłaty manipulacyjnej (za wykonanie przelewu)

#531109  autor: lee
 28 sty 2012, 11:23
no nie wiem coś te promocje wyglądają jedno razowo :-))

do tego nie jasne reguly dotyczące cen połączeń : "tel komórkowe od 29gr/min" ...

#531110  autor: Sig
 28 sty 2012, 11:27
Mam pytanie. Kilka stron wcześniej ktoś pisał, że dla utrzymania ważności konta wystarczy wykonać/odebrać połączenie/SMS raz na 90 dni.
W ich najczęściej zadawanych pytaniach jest jednak tylko o wykonywaniu połączenia, czyli odbieranie połączenia/SMS nie przedłuża ważności konta? Chciałbym sie upewnić. Bo jak odbieranie też przedłuża to nie ma problemu, o niczym nie trzeba pamiętać jak się z tej karty korzysta.
Aha i nie jest to 90 dni jak ktoś podał, a 80 (nie, że robi to jakąś róznicę).

[ Dodano: 2012-01-28, 11:30 ]
lee pisze:no nie wiem coś te promocje wyglądają jedno razowo :-))

do tego nie jasne reguly dotyczące cen połączeń : "tel komórkowe od 29gr/min" ...
Ale co dokładnie wygląda jednorazowo? Przecież cennik jest jasny. Komórkowe od 29 groszy, bo może do sieci z wyższym MTR w Polsce jest drożej (chociaż do Play skasowało mnie 29 groszy). Zresztą można to rozumieć tak, że od 29 groszy z uwzględnieniem zagranicy. Na komórki do UE z tego co patrzyłem 59 gr...

Owszem, sprawiaja amatorskie wrażenie, ale bez przesady.

#531115  autor: lee
 28 sty 2012, 11:38
Sig, widzisz niby masz rację niemniej jednak brak konkretów w stylu do innych sieci niż w3 39gr/min ... tego mo brakuje takiej informacji na ich www
pozdrawiam

#531129  autor: Sig
 28 sty 2012, 12:49
No ta, sam przyznaję od początku, że start tej sieci to jakaś amatorka pisana na kolanie, ALE działa nieźle.

Z tym tymczasowym... Kłócił się nie będę, ale mi się od razu skojarzył pakiet 2000 minut w Tak Taku do zagranicznego T-Mobile. Promowany przy rebrandingu, potem cichcem wycofany, zostawiając troche ludzi na lodzie... Urok pakietu promocyjnego. W każdym razie mam jakoś więcej zaufania do Lyca, że nie wycofa jakoś niespodziewanie darmowych 30 minut (po pobraniu 29 groszy za zestawienie połączenia), przy połączeniu na inny numer w Lyca. Na tym w koncu opiera się założenie sieci.

Jak ktoś miałby jakies doświadczenia z niemieckim Lyca, to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi.
W odróżnieniu od polskiej strony, tam jest wyszukiwarka punktów z doładowaniami po kodzie pocztowym, chociaż działa jakoś dziwnie.

#531161  autor: Ruben
 28 sty 2012, 14:22
Sig, zgadza się, amatorką pachnie ten start u nas ale sama oferta jest dobra. Wiadomo, że na główny numer to ludzie tego raczej nie wezmą ale emigranci z Azji mogą zacząć korzystać, bo teraz o tej grupie myślała głównie Heyah a Lyca będzie dla nich korzystniejsza. Mam znajomych w UE i korzystają z usług Lyca, szczególnie w Holandii.
Tak z innej beczki: też pewnie słyszycie takie piknięcie przed zestawieniem połączenia. Identyczny sygnał słychać jak połączenie zestawiane jest przez bramki np. VoIP. Możliwe, że korzystają z VoIPa?
U mnie niestety nie działa pakiet MB :(

#531217  autor: pokorami2
 28 sty 2012, 18:42
Witam, moja dziewczyna jedzie na kilka dni do Kopenhagi. Czy ktoś wie ile kosztuje starter w lycamobile.dk (ewentualnie w innych krajach gdzie działa lycamobile, żebym miał porównanie) Z góry dzięki.

#531271  autor: Abcn
 28 sty 2012, 23:58
pokorami2 pisze:Witam, moja dziewczyna jedzie na kilka dni do Kopenhagi. Czy ktoś wie ile kosztuje starter w lycamobile.dk (ewentualnie w innych krajach gdzie działa lycamobile, żebym miał porównanie) Z góry dzięki.
pytanie raczej do wątku :arrow: [Prepaid] Operatorzy zagraniczni i ceny połączeń

Nie wiem czy ma się to jakoś do Danii,
w Hiszpanii simcard Lyca kosztuje jakieś 6 euro, można też zamówić 'czysty' korespondencyjnie gratis i potem zarejestrować go aby dostać jego numer.

[ Dodano: 2012-01-29, 00:09 ]
w ramach tego watku dodam że w PL zamówienie na początku grudnia pozostało bez skutku, w ESP trwało jakieś 7-10 dni.

pozdrawiam
A

#531378  autor: tuchas
 29 sty 2012, 15:12
Z tego co zauważyłem nie ma możliwości wysyłania SMS Premium

#531397  autor: Ruben
 29 sty 2012, 16:12
tuchas pisze:Z tego co zauważyłem nie ma możliwości wysyłania SMS Premium
Jest wyraźna informacja w FAQ, że nie obsługują SMS premium.
Ile max. sztuk darmowych SIM przysyłają na jeden adres, że opłaca się handlować?
  • Strona 13 z 104
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 104
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13