• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 119 z 131
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 131
 #362890  autor: uzyszkodnik
 01 paź 2009, 17:30
Witam, chciałbym przedłużyć umowę na 24 miesiące bez telefonu.
Interesuje mnie nowa oferta z nową, niską stawką (29gr po wykorzystaniu kwoty z abo)
Na abonament mogę wydać do 70zł.

Ile dostanę darmowych minut (oferta 24 mce bez telefonu)?
Czy dostanę do tego 2 lub 3 prezenty?
Czy mogę dokupić z 50% rabatem (+12,5 zł co miesiąc) Popołudnia i wieczory?

Jeśli nie to na co mogę liczyć?

--
użyszkodnik

#362897  autor: amigo007
 01 paź 2009, 17:45
Witam szkodnik z tego co wiem to ta nowa promocja z ceną 0,29 zł jest tylko w abonamencie 55zł i tylko z ofertą z telefonem.

#362931  autor: BeCkS
 01 paź 2009, 21:00
Czy z momencie wejścia w życie nowego aneksu do umowy, niewykorzystane środki z poprzedniego okresu rozliczeniowego przechodzą na nowy okres liczony nowym aneksem? Na przykład niewykorzystane SMSy z pakietu 400SMS (jest on również włączony w nowym aneksie).

#362943  autor: theWitcher
 01 paź 2009, 21:41
Awa odpowiedziała Ci już na poprzedniej stronie...
awa2001 pisze:Tak, przechodzą, jelsi zostajesz w tym samym planie, jesli go zmieniasz np. z TP na Orange Abonament to przepadają, skoro miales 400 sm to jestes w nowym, wiec przechodzą
uzyszkodnik pisze:Ile dostanę darmowych minut (oferta 24 mce bez telefonu)?
Czy dostanę do tego 2 lub 3 prezenty?
Czy mogę dokupić z 50% rabatem (+12,5 zł co miesiąc) Popołudnia i wieczory?

Jeśli nie to na co mogę liczyć?
Darmowych minut - technicznie żadnych. 150 minut do wykorzystania w ramach abonamentu.
3 prezenty.
Jeśli masz bardzo duży zysk - możesz. Ale promocja jest do wykorzystania tylko z kupnem telefonu, więc szanse raczej niewielkie.... Chyba że telefon Ci zwisa, wtedy poproś o taki do którego dorzucą Ci te popołudnia i weekendy.
Ewentualnie... 55zł razy dwa na całe 24 miesiące, popołudnia i weekendy za 12.5zł co miesiąc, umowa bez telefonu. 200 minut do wszytkich sieci, ale stawki za połączenia - 55 groszy.

piotr2802 pisze:Ja to nie rozumiem tego Orange. :?:
W jeden dzień przy przedłużaniu umowy na 24 miesiące z abonamentem 35 zł Pan zaoferował mi orange free za pół ceny przez 24 miesiące. Gdy pojawiłem się za tydzień w tym samym miejscu aby sfinalizować umowę przedłużeniową ten sam Pan z przykrością stwierdził że już nie może mi zaoferować intenetu Orange free na 24 miesiące tylko na 12 miesięcy za połowę ceny. Oczywiście że się nie zgodziłem i poczekam jeszcze , może coś się zmieni bo bardzo mi zależy aby mieć internet w komórce. Nawet na tych prezentach mi tak nie zależy jak na internecie, oczywiście za pół ceny.
To czemu się nie zdecydowałeś od razu, od ręki...? Jeżeli padają słowa - oferta jest przygotowana na tą chwilę, nie ma żadnej gwarancji że powtórzy się za tydzień - to nie jest to wyssane z palca. Może się powtórzyć, może się nie powtórzyć, w drugim przypadku - Twoja strata. Najprawdopodobniej w międzyczasie system zarejestrował nową fakturę i zmienił Ci się zysk.
h.des pisze:Jasne ale to nie była żadna nowość ;-)
Choć coraz bardziej wydaje mi się ze to był raczej jakiś dodatkowy pakiet zł poprzez który stawka była by obniżona, choć specjalnie pytałem się czy jest to obniżenie ceny za połączania do wszystkich sieci i owa pani to potwierdziła.
No cóż, ktoś mądry się wypowie to sprawa będzie wyjaśniona ;-)
Cóż, po prostu Ci skłamala [albo sama nie wiedziała i w to wierzyła...], jeżeli zadałeś jej tak bezpośrednie pytanie. Jest to dokładnie tak jak myślisz - dodatkowy pakiet złotówek, ewentualnie jakieś bonusowe minuty, trochę zabawy matematyką, i mamy stawki za 35groszy za minutę.

#362945  autor: wezysko
 01 paź 2009, 21:45
Witam
Od dawna czytam forum i opowiem o moim przypadku
Jestem w Orange 8 lat abonament 55 zł- miałem przejśc do Play.
ale zadzwonił kolsuntant i zaproponował mi cośtakiego - dziś podpisałem umowę
1. Umowa na czas określony (bez telefonu na 12 miesięcy od 05.12.2009
2. Abonament 35 zł
3 W ramach abonamentu Prezenty na zawsze :Dłuższy kapitał złotówek i Weekendy do orange i stacjonarne
4. Orange obiża mi o 2 gr stawki połączeń wychodzących w ramach stawek połączeń sieci komórkowych i stacjonarnych
5. Przez 12 miesięcy darmowy pakiet 30 min do wszystkich
6. Przez okres 12 miesięcy na zasadzie promocji Specjalny Pakiet Złotówek 80

Czy to jest dobra oferta?? Ciągle nad nią rozmyślam - choć już ją podpisałem - bo chyba wciągu 7 dni można od niej odstąpić??Szybko przeliczyłem, że Play daje mi po przejściu chyba jednak mniej - ale ciągle łamie się nad telefonem - pod tym względem Play jest bezkonkurencyjny. Proszę o pomoc w decyzji lub też inne dobre rady no i prosze ocenić to co wynegocjowałem

#362947  autor: awa2001
 01 paź 2009, 21:59
nie mozesz odstąpic od umowy bezterminalowej, zresztą nie ma sie nad czym zastanawiac, 80 zl pezt ab 35 zzl??? czlowieku, oferta rewelacja.
te 35 gr za min do all to przy 30 min dodatkowo pewnie, troszke zaokraglila:) wszystkie sieci tak robią:) 29 gr w Playu to tez efekt dodawania minut.

#362949  autor: wezysko
 01 paź 2009, 22:08
No właśnie ta usługa Specjalny Pakiet Złotówek 80 mnie przekonał - choć szukałem wszędzie na Orange nic takiego niby w regulaminach nie ma...czyli od takiej umowy nie mam już szans odstąpić??
Ao co chodzi w tym co napisałeś??

"te 35 gr za min do all to przy 30 min dodatkowo pewnie, troszke zaokraglila:) wszystkie sieci tak robią:) 29 gr w Playu to tez efekt dodawania minut."

W każdym razie konsultant mi wyliczył , że bede miał ok 243 min do wszystkich + prezenty
szybko przeliczyłem Play daje 166 min za 50 zł - tylko , że z tego co wiem w Orange minuty do Play i tak są droższe bodajze 74 gr - 2 gr rabatu - to i tak bedzie mniej

#362957  autor: h.des
 01 paź 2009, 23:11
theWitcher pisze:h.des napisał/a:
Jasne ale to nie była żadna nowość ;-)
Choć coraz bardziej wydaje mi się ze to był raczej jakiś dodatkowy pakiet zł poprzez który stawka była by obniżona, choć specjalnie pytałem się czy jest to obniżenie ceny za połączania do wszystkich sieci i owa pani to potwierdziła.
No cóż, ktoś mądry się wypowie to sprawa będzie wyjaśniona ;-)

Cóż, po prostu Ci skłamala [albo sama nie wiedziała i w to wierzyła...], jeżeli zadałeś jej tak bezpośrednie pytanie. Jest to dokładnie tak jak myślisz - dodatkowy pakiet złotówek, ewentualnie jakieś bonusowe minuty, trochę zabawy matematyką, i mamy stawki za 35groszy za minutę.
Niestety tego właśnie się spodziewałem, dzięki za wyjaśnienie.
A pani z propozycji ma dzwonić jeszcze w poniedziałek to sobie z nią porozmawiam ;-)

#362984  autor: ropa2
 02 paź 2009, 12:15
Po kilku rozmowach z konsultantami taki wynik negocjacji
umowa 12 m-cy
Abo 25PLN
1prezent ( 400sms)
specjalny pakiet 80PLN na wszystko
50% rabat na 6 m-cy Popołudnia oraz Weekendy
lepsza stawka z 59gr na 57gr
Łącznie dostałem 184minuty do wszystkich za 25PLN.....
:) :) :)

jest pięknie :mrgreen:
Nie dało rady podpisać umowy na 2 lata...niestety :cry:

#363078  autor: awa2001
 02 paź 2009, 20:25
dla Ciebie gratulacje, a dla konsultanta wyrazu wspołczucia za ochrzan jaki dostanie:0

#363094  autor: piotr2802
 02 paź 2009, 21:26
Dzisiaj Konsultant Orange zaproponował mi w ramach oferty przedłużeniowej:

Umowa na 24 miesiące.

Abonament 35 zł
60 minut w abonamencie
+ 100 % do wszystkich - 60 minut
+ 30 minut do wszystkich (zamiast 50 % internet Orange free na 12 miesięcy)
+ 2 prezenty na zawsze

Razem bym miał 150 minut co miesiąc do wydzwonienia i oczywiście 2 prezenty ( np. weekendy gratis + wybrany numer w Orange za darmo)

Czy warto tę ofertę brać czy jeszcze czekać ???

Pozdr.

#363105  autor: wezysko
 02 paź 2009, 22:08
Witam
Oferta w stosunku do mojej jednak średnia - rozumiem - że jest ona bez telefonu
Zobacz stronę wcześniej co ja otrzymałem - aczkolwiek ciągle targają mną wątpliwości
Pozdrawiam

#363116  autor: piotr2802
 02 paź 2009, 23:19
@ wezysko, oczywiście oferta jest bez telefonu, bo moja nokia n73 sprawuje się bardzo dobrze jeszcze :wink:

Zastanawiam się czy nie zadzwonić jeszcze do programu propozycja w Orange.
Słyszałem, że tam też można czasem coś utargować :wink:

#363128  autor: awa2001
 03 paź 2009, 01:00
to umowa na 24 mies.nie dostaniesz nic wiecej jesli chodzi o ilosc prezentow, mozna sprawdzic czy mozesz dostac specjalny pakiet zlotowek, ale musialbys miec duzy zysk, zeby dostac to co Twoj przedmowca.Wg mnie ta oferta jest bardzo dobra, brałabym:)

#363130  autor: piotr2802
 03 paź 2009, 01:44
@awa2001, płacę teraz abonametnt 35 zł i dodatkowo mam na innej karcie sim Orange BE Standard. Jestem w Orange od 8 lat. Czy więc mógłbym dostać jeszcze dodatkowy pakiet złotówek ??

Pozdr. :D

#363133  autor: awa2001
 03 paź 2009, 07:57
powtórze to kolejny raz, ilosc lat nie ma wplywu na ilosc prezentow, dodatkowe numery nie mają wplywu na ilosc prezentow, liczy się teraz czy jestes jzu w nowym abonamencie czy przechodzisz ze starego, jesli ze starego dostaniesz 4 prezenty, jesli jestes juz w nowym dostanieszz 5 prezentow. Jakie i na jak dlugo zależą tylko i wyłacznie od Twojego zysku, a tego nie znam nie widząc Twoich danych. Jeśli sie okaze, ze masz duzy zysk i mogę Ci dać pakiet zlotowek to i tak bedzie to kosztem ktorejs z uslug juz przez Ciebie wymienionych ( nie prezentów, bo one są za staż.)

#363151  autor: cesarz
 03 paź 2009, 10:36
Za staż 4 - 8 lat , w abo lub w mix dostaje się 1 - 2 groszy taniej na połączenia do innych sieci.

CNN

#363154  autor: awa2001
 03 paź 2009, 10:50
no:))))))) to jest wynagrodzenie:))))))) hehhehehe.Piotr, podaj mi numer na pryw to sprawdzę czy mozesz dostac pakiet złotówek.

#363165  autor: sychu
 03 paź 2009, 12:28
awa2001 mam do Ciebie pytanko. Mam abonament na firmę ale abonament osoby prywatnej czyli Nowy Twój Plan, cały czas wydzwaniają do mnie z orange i za wszelką cenę chcą abym przeszedł na plan taryfowy Orange dla Firm. Czy oni chcą mnie wkopać w jakieś gorsze warunki? Dlaczego tak bardzo im zależy na tym abym zmienił plan taryfowy?

#363183  autor: awa2001
 03 paź 2009, 14:28
to nie tak:) oni wiedzą, ze jestes teraz na kiepskim ( na obecne czasy) planie taryfowym i jesli będą Cię kusic z innych sieci to porownując do obecnego uciekniesz.Kuszą Cię więc na wszystkie strony, jesli masz niski abonament polecam Orange abonament jelsi wysoki przejdź na firmowke, cokolwiek nie wybierzesz uciekaj z Nowego twojego Planu, nie ma tam nic co mogłoby być warte 75 gr za minutę ( inaczej ma się rzecz z Twoim Planem)
  • Strona 119 z 131
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 131
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119