MÓJ PROBLEM: Witam, codziennie pokonuje trasę Świdnica-Wrocław i w miejscowości Szczepanów mój telefon traci zasięg sieci Play i próbuje prze logować się na Plusa, niestety trwa to koło 5 minut. Wydaje mi się to trochu długo. Ręczne ustawienie na Plusa mnie nie satysfakcjonuje gdyż korzystam z pakietu Play Online w telefonie.
Komentarz zamknięcia:
ODP Z BOK-U: Komentarz: Szanowna Pani,
w odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące zasięgu przesłane15 grudnia 2010 roku za pośrednictwem strony internetowej zawiadamiam, że poruszona przez Panią sprawa została rozwiązana w zgłoszeniu 25096106.
Poniżej przedstawiam rozwiązanie:
"Szanowna Pani,
w odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące problemów z zasięgiem przesłane 15 grudnia 2010 roku za pośrednictwem strony internetowej zawiadamiam, że firma Play pracuje zarówno na budowanych przez siebie nadajnikach 3G, jak i współpracuje z nadajnikami 2G, 2,5G oraz 3G Operatora Plus GSM. Dlatego też w przypadku, gdy na danym terenie nie występuje macierzysta infrastruktura Play, telefon automatycznie loguje się do naszego partnera roamingowego.
Przykro mi z powodu sytuacji, o której Pani wspomina. Jednocześnie zawiadamiam, że w miejscowości Strzelce firma Play nie posiada nadajnika umożliwiającego korzystanie z usług 3G Play.
W związku z powyższym, proszę o ręczne przelogowanie się na sieć Plus GSM, aby mieć pewność, że korzystanie z usług w Pana miejscowości będzie możliwe. Niestety jest to jedyna możliwość, aby w pełni korzystać z usług we wspomnianej miejscowości".
Pragnę Panią poinformować, że w miejscowości Szczepanów również nie posiadamy nadajnika umożliwiającego korzystanie z usług 3G.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty
elektronicznej pod adresem:
[email protected] lub poprzez stronę internetową
www.24.playmobile.pl.
W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety
znajdującej się pod adresem
http://4p.info.pl/playmobile2.pg. Wyrażona w ankiecie opinia
pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za
poświęcony czas.
Odpowiedź, mało satysfakcjonująca. Bo problem jest w tym, że nie zawsze Plus wpuści mnie i pozostaje kilka minut poza zasięgiem... Może wystarczy jakoś indywidualnie skonfigurować sieć.