• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 12 z 624
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 624

#726948  autor: henrikko
 22 cze 2014, 18:40
Mam pytanie do usiu128 oraz st.konsultant może poradzicie czy technicznie jest to możliwe.
Czy można podpiąć do obecnego numeru na jednej karcie SIM extra internet mobilny np pakiet 6GB na okres 24mc za 19,99 zł ?
Gdyby była taka opcja to oferta za 39,99zł (NL) + 19,99zł = 59,98 zł byłaby świetna.

#726951  autor: st.konsultant
 22 cze 2014, 18:45
henrikko pisze:Mam pytanie do usiu128 oraz st.konsultant może poradzicie czy technicznie jest to możliwe.
Czy można podpiąć do obecnego numeru na jednej karcie SIM extra internet mobilny np pakiet 6GB na okres 24mc za 19,99 zł ?
Gdyby była taka opcja to oferta za 39,99zł (NL) + 19,99zł = 59,98 zł byłaby świetna.
Niestety nie ma takiej możliwości.

#726952  autor: Mobo43
 22 cze 2014, 18:50
thonka, ale przecież już od dawna wiadomo że T-Mobile nie zależy na pozyskaniu nowych klientów, wygląda na to że nie zależy im też na utrzymaniu dotychczasowych abonentów ... .

#726956  autor: MikiOk
 22 cze 2014, 19:18
Mobo43 pisze:thonka, ale przecież już od dawna wiadomo że T-Mobile nie zależy na pozyskaniu nowych klientów, wygląda na to że nie zależy im też na utrzymaniu dotychczasowych abonentów ... .
No nie wiem, myślałem, że to polityka Orange. Jak na razie T-Mobile wypada lepiej od pomarańczowych, więc po co mają coś zmieniać?

#726959  autor: kubascooby1999
 22 cze 2014, 19:23
Jak to jest z WIMP po przedłużeniu umowy w JUMP.. ? Trzeba ściągnąć sobie apke z marketu i zacząć korzystać czy może przychodzi jakiś SMS ? Dzięki za odp

#726967  autor: arosnow
 22 cze 2014, 19:56
mam pewien problem .
Przedłużyłem umowę w Tmobile przez SOK 31.03.14 w opcji : iphone 4s , no limit sms , no limit komórki, 2 gb internetu za 79zł. za telefon zapłaciłem 4 grosze ( była promocja w tym czasie na iphone) Konsultant z SOK z którym rozmawiałem przez telefon wspomniał o ratach- ale to miało wyglądać tak że te raty będą zawarte w kwocie abonamentu miesięcznego.(pamiętam doskonale bo po otrzyamniu kuriera i umowy dzwoniłem w tej sprawie do Tmobile i ponownie to samo usłyszałem ze raty wliczone są w abonament ) Sprawdzam teraz e-fakturę , a do każdej kwoty za abonament jest doliczona wysokość raty 60zl. 79+60zl=140
coś chyba nie tak jest? miał ktoś odczynienia z takim przypadkiem?

#726981  autor: st.konsultant
 22 cze 2014, 20:59
arosnow pisze:mam pewien problem .
Przedłużyłem umowę w Tmobile przez SOK 31.03.14 w opcji : iphone 4s , no limit sms , no limit komórki, 2 gb internetu za 79zł. za telefon zapłaciłem 4 grosze ( była promocja w tym czasie na iphone) Konsultant z SOK z którym rozmawiałem przez telefon wspomniał o ratach- ale to miało wyglądać tak że te raty będą zawarte w kwocie abonamentu miesięcznego.(pamiętam doskonale bo po otrzyamniu kuriera i umowy dzwoniłem w tej sprawie do Tmobile i ponownie to samo usłyszałem ze raty wliczone są w abonament ) Sprawdzam teraz e-fakturę , a do każdej kwoty za abonament jest doliczona wysokość raty 60zl. 79+60zl=140
coś chyba nie tak jest? miał ktoś odczynienia z takim przypadkiem?

Abonament 79 zł składa się z raty 60 zł i opłaty za usługi telekomunikacyjne 19 zł. I tak jest na 100%. Jeżeli u Ciebie jest inaczej, to albo jakiś błąd systemu albo masz powłączane inne usługi. Bez sprawdzenia konta i faktury nikt Ci tutaj nie będzie mógł odpowiedzieć co jest przyczyną. Dzwoń 602900 albo pisz [email protected] .

#726992  autor: margeo
 22 cze 2014, 21:58
usiu128 , st. konsultant - rozważam podpisanie aneksu z SUK...
Biorąc abo JUMP S - płacę 49.99zł + 1zł za wybrany telefon (np. Xperię M). Rozumiem, że żadnych rat do tego dodatkowo nie ma? Co miesiąc płacę 50zł i to jest wszystko?
Kurier i wymiana karty sim za darmo. A czy nadal pobierają opłatę za aneks? Nie zdziwię się za miesiąc, że do faktury doliczą mi kolejne 50zł za fakt podpisania aneksu? Wiem, że coś takiego było (nie pamiętam dokładnej kwoty). Jak to jest obecnie??

POZDRAWIAM!

#727013  autor: st.konsultant
 22 cze 2014, 23:11
margeo pisze:usiu128 , st. konsultant - rozważam podpisanie aneksu z SUK...
Biorąc abo JUMP S - płacę 49.99zł + 1zł za wybrany telefon (np. Xperię M). Rozumiem, że żadnych rat do tego dodatkowo nie ma? Co miesiąc płacę 50zł i to jest wszystko?
Kurier i wymiana karty sim za darmo. A czy nadal pobierają opłatę za aneks? Nie zdziwię się za miesiąc, że do faktury doliczą mi kolejne 50zł za fakt podpisania aneksu? Wiem, że coś takiego było (nie pamiętam dokładnej kwoty). Jak to jest obecnie??
W kwocie 49,99 zł rata jest już zawarta. 25 zł raty + 24,99 zł za usługi. Jeżeli korzystasz z e-faktury to nie ma opłaty za aneks.

#727015  autor: margeo
 22 cze 2014, 23:17
Nie dostaję faktury papierowej od lat. Sam sobie pobieram z iboa jeśli potrzebuję. Z reguły korzystam tylko z sms finansowego, by sprawdzić kwotę do zapłaty.
Czyli żadnych dodatkowych kosztów nie będzie.
Skoro kwota jest rozbita na abo 24,99zł + 25zł rata za telefon, to jak wygląda abo po skończonej 2 letniej umowie? Nadal 49,99zł, czy spada do 24,99zł?? Jeśli nic bym nie zmieniał, po prostu chcę przejść na umowę na czas nieokreślony (tak jak teraz mam od roku).

POZDRAWIAM!

#727017  autor: kokos-
 22 cze 2014, 23:29
margeo pisze:Nie dostaję faktury papierowej od lat. Sam sobie pobieram z iboa jeśli potrzebuję. Z reguły korzystam tylko z sms finansowego, by sprawdzić kwotę do zapłaty.
Czyli żadnych dodatkowych kosztów nie będzie.
Skoro kwota jest rozbita na abo 24,99zł + 25zł rata za telefon, to jak wygląda abo po skończonej 2 letniej umowie? Nadal 49,99zł, czy spada do 24,99zł?? Jeśli nic bym nie zmieniał, po prostu chcę przejść na umowę na czas nieokreślony (tak jak teraz mam od roku).
Nic się nie zmienia, opłata abonamentowa będzie dalej wynosić 49 zł po spłaceniu rat.

#727030  autor: fmac
 23 cze 2014, 10:42
thonka pisze:...
Ba! Nawet telefony, które nie są promowane w iBOA kosztują przy przeniesieniu tyle samo co na przedłużeniu.
Jestem lekko zawiedziony takim postępowaniem, nijak nie zachęca to do przedłużenia umowy, skoro warunki są praktycznie takie same dla jakby nie patrzeć nowego klienta i tego, któremu umowa się kończy lub skończyła.
...
Ja pójdę o krok dalej, przy pewnych modelach nazwijmy je z górnej półki, ceny dla przedłużających są o ok. 400zł wyższe niż dla nowych klientów!!! (S5, Z2) a to już przestaje być "fajne" :?

#727048  autor: margeo
 23 cze 2014, 11:58
Mam pewien dylemat, ponieważ dzwoniąc w piątek do SUK konsultant zapytał kiedy może zadzwonić w sprawie mojej decyzji - zaproponowałem środę, gdyż chciałem się upewnić w wyborze telefonu. Powiedział, że może zadzwonić w czwartek, bo w środę ma szkolenie... No właśnie - szkolenie... Czy to może oznaczać, że coś się zmieni? Może warto poczekać? Może zwiększą paczkę danych?
Ale może też się zmienić na gorsze :P
Zamierzam wziąć JUMP S + Xperię M za 1zł...

Czekać, czy decydować się dziś i samemu zadzwonić do SUK... Oto jest pytanie :P

POZDRAWIAM!

#727051  autor: piotrzet
 23 cze 2014, 12:09
To czy będzie nowa oferta - nikt tego nie wie oprócz być może konsultantów a w tym abo nie lepiej by było wziąć M2 LTE?

#727052  autor: margeo
 23 cze 2014, 12:17
Rozważałem, ale...
- trochę za duży, przez co mniej mobilny w moim przypadku (częste wyjazdy w góry)
- brak wymiennej baterii
- brak edycji diody powiadomień (w M jest)
- brak konkretnych testów sprzętu na chwilę obecną - nowość...

Z Xperii M korzystam od pół roku (służbowy nr) i nie mam z nim problemów. Spełnia podstawowe wymagania. Pewnie przydaloby się trochę więcej pamięci, czy lepszy aparat, jednak to przede wszystkim telefon + dostęp do netu + kilka aplikacji do nawigacji i ostrzeżeń pogodowych typu "burzowo.info" czy "blitzortung lightning monitor" , a więc wystarczy. Nie gram w żadne gry. W służbowej M-ce bateria wytrzymuje 2 do 3 dni, zależnie od użytkowania w danym czasie.

POZDRAWIAM!

#727062  autor: Diana88
 23 cze 2014, 12:56
Witam mam pytanie.

Skończyła mi się umowa z t-mobile na firmę. Płacę miesięcznie ok 100zł brutto.
Na co mogłabym liczyć w negocjacjach? Mój znajomy na firmę dwa miesiące temu wynegocjował 73zł brutto gdzie ma no limit komórki, stacjonarne, smsy/mmsy i 2 gb internetu a do tego za 4 grosze dostał sIII. Ogólnie oferta dobra i dla mnie by była tylko chciałabym się dowiedzieć po pierwsze czy można wynegocjować cos lepszego jeszcze i po drugie... czy jest możliwość dzwonienia w t-mobile np. do Włoch na włoski numer w t-mobile tak żebym ja ani osoba która odbiera tel nic nie płaciła. Kiedyś wydawało mi się że była taka promocja, ale teraz nigdzie nie mogę tego znaleźć. Tylko proszę bez złośliwości że są aplikacje takie jak viber czy skype :) bo to wiem, ale druga osoba jest w podeszłym wieku i internet jest dla niej obcy niestety.

Będę wdzięczna za pomoc :)

#727069  autor: usiu128
 23 cze 2014, 13:21
nie ma T-Mobile Włoskiego - w tym kraju ta sieć nie występuje.

a możesz wynegocjować np:

około 73zł brutto:
- bez limitu komórki,
- bez limitu stacjonarne,
- bez limitu smsy/mmsy do wszystkich sieci,
- 1GB internetu,
- bez limitu rozmowy do UE (czyli do Włoch też),
- 200minut w roamingu
- 200 sms w roamingu

SIII LTE za jakieś 26.5zł brutto.

#727075  autor: piotrzet
 23 cze 2014, 14:10
margeo pisze:Rozważałem, ale...
- trochę za duży, przez co mniej mobilny w moim przypadku (częste wyjazdy w góry)
- brak wymiennej baterii
- brak edycji diody powiadomień (w M jest)
- brak konkretnych testów sprzętu na chwilę obecną - nowość...

Z Xperii M korzystam od pół roku (służbowy nr) i nie mam z nim problemów. Spełnia podstawowe wymagania. Pewnie przydaloby się trochę więcej pamięci, czy lepszy aparat, jednak to przede wszystkim telefon + dostęp do netu + kilka aplikacji do nawigacji i ostrzeżeń pogodowych typu "burzowo.info" czy "blitzortung lightning monitor" , a więc wystarczy. Nie gram w żadne gry. W służbowej M-ce bateria wytrzymuje 2 do 3 dni, zależnie od użytkowania w danym czasie.
Do kieszeni się zmieści to że bateria nie wymienna dają ci na nią 2 lata gwarancji, czy ta dioda aż taka potrzeba, są testy sporo nawet po Polski. Do tego więcej pamięci, LTE, lepszy aparat a dopłata nie jest duża ja na twoim miejscu wziąłbym M2

#727082  autor: margeo
 23 cze 2014, 14:30
Dioda jest bardzo przydatna - szczególnie, gdy się zarządza kilkoma stronami, fanpage na Fb i Twitterem, gdzie czas reakcji ma duże znaczenie, a z różnych względów nie zawsze mam włączony głos w telefonie. W Xperii M po diodzie widzę, czy przychodzi news z RSS, czy Twitter, czy też np sms lub mail.
Miałem M2 w ręce, porównywałem też z G2 MINI - jest zdecydowanie większy niż M-ka.
Pewnie, są 2 lata gwarancji, ale nie zakładam od razu, że za 2 lata będę znowu zmieniał sprzęt. Raczej go szanuję i mimo dużego użytkowania - długo mi służy (np 6300 ma folię na wyświetlaczu, jest w pokrowcu, stan bdb, rok zakupu 2007 :) ).
Dlaczego wymienna bateria? Bo ze względu na częste służbowe wyjazdy w góry nie raz wskazane było posiadać drugą baterię, gdyż nie miałem dostępu do prądu. Owszem - mam na te cele także Solida, jednak są sytuacje, gdy właśnie ze względu na cel wyjazdu potrzebuję dostęp do netu i tu większe zastosowanie ma smartfon (oczywiście trochę sytuację ratuje także powerbank, ale nie zawsze można go podłączyć, gdy jest potrzeba).

POZDRAWIAM!

#727086  autor: piotrzet
 23 cze 2014, 14:42
margeo pisze:Dioda jest bardzo przydatna - szczególnie, gdy się zarządza kilkoma stronami, fanpage na Fb i Twitterem, gdzie czas reakcji ma duże znaczenie, a z różnych względów nie zawsze mam włączony głos w telefonie. W Xperii M po diodzie widzę, czy przychodzi news z RSS, czy Twitter, czy też np sms lub mail.
Miałem M2 w ręce, porównywałem też z G2 MINI - jest zdecydowanie większy niż M-ka.
Pewnie, są 2 lata gwarancji, ale nie zakładam od razu, że za 2 lata będę znowu zmieniał sprzęt. Raczej go szanuję i mimo dużego użytkowania - długo mi służy (np 6300 ma folię na wyświetlaczu, jest w pokrowcu, stan bdb, rok zakupu 2007 :) ).
Dlaczego wymienna bateria? Bo ze względu na częste służbowe wyjazdy w góry nie raz wskazane było posiadać drugą baterię, gdyż nie miałem dostępu do prądu. Owszem - mam na te cele także Solida, jednak są sytuacje, gdy właśnie ze względu na cel wyjazdu potrzebuję dostęp do netu i tu większe zastosowanie ma smartfon (oczywiście trochę sytuację ratuje także powerbank, ale nie zawsze można go podłączyć, gdy jest potrzeba).
Diode masz i w M2. A skoro i tak dokupujesz baterie to zamiast niej możesz powerbank i to jeszcze z większą pojemnością. Na plus dla M2 jest LTE które po podpisaniu umowy będziesz miał jeżeli mieszkasz tam gdzie teraz jest do tego dochodzi większa bateria, lepszy ekran, szybszy procesor, nowszy android zapowiedzina aktualizacja do 4.4, lepszy aparat a duża różnica w cenie nie jest jak wspominałem.
  • Strona 12 z 624
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 624
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12