darekka pisze:2x RBMenergy gdzie doładowując każdy numer kwotą 50zł. [...]
Taniej będzie ciężko wykombinować.
to i ja z tego skorzystam, tylko jak Ci wyszło 11zł/msc? 30dni*50zł/100dni=15zł na miesiąc
darekka pisze:2x RBMenergy gdzie doładowując każdy numer kwotą 50zł. [...]
Taniej będzie ciężko wykombinować.
Trochę bez sensu. Za doładowanie 200 zł dostajemy 100GB ważne 5 miesięcy, które schodzi w drugiej kolejności (po danych z cyklicznego pakietu), więc na 99% się tego w całości nie wykorzysta. Przy doładowaniu za 100 zł otrzymujemy 15 zł bonusu (5 za skarbonkę+10 za doładowanie), a do tego 50GB internetu ważnego również 5 miesięcy. Średnio na miesiąc wychodzi 21,73 zł, przy doładowaniu za 200 zł (40 zł bonusu) cena maleje do 20,83 zł, ale tracimy pakiet 100GB interntu (który przepadnie po 5 miesiącach) no i zamrażamy mnij pieniędzy, 90gr oszczędności nie jest tego warte.sylwekZolkusza pisze:Doładuj 200 zł, włącz cykliczny pakiet, otrzymamy, 15GB, rozmowy i smsy do wszystkich sieci bez limitu. doładowanie starczy na 9-10 miesięcy z uruchomioną usługą skarbonka, oczywiście w parze.
kod do właściwego pakietu cyklicznego >> *102*75#
przyda się. https://www.orange.pl/omnibook/doladowa ... u-na-karte#
http://bezlimitunakarte.pl/
No nie wyjdzie, to jest opłata za pakiet, a i tak trzeba robić skarbonkę i ładować za 50 zł, przez co koszt to 15 zł/miesiąc. Poza tym oferta nie spełnia wymagań autora - nie ma no limit sms. A z internetem też nie jest różowo, w praktyce dostajemy 6GB/miesiąc. Już wolałbym ofertę multimedia, 15 zł/miesiąc za no full no limit+5GB neta bez żadnego kombinowania, z tym że tutaj ona nie pasuje, bo trzeba podpisać umowę na 2 lata.lukjac pisze:to i ja z tego skorzystam, tylko jak Ci wyszło 11zł/msc? 30dni*50zł/100dni=15zł na miesiąc
Moja podpowiedź pomija bonus GB po doładowaniu, dostaje wszystko bez limitu + 15GB oraz GB ze stażu, na obecną chwilę mam 42GB + wszystko bez limitu, wydaje 200 zł co 10 miesięcy.perdos1 pisze:Trochę bez sensu. Za doładowanie 200 zł dostajemy 100GB ważne 5 miesięcy, które schodzi w drugiej kolejności (po danych z cyklicznego pakietu), więc na 99% się tego w całości nie wykorzysta. Przy doładowaniu za 100 zł otrzymujemy 15 zł bonusu (5 za skarbonkę+10 za doładowanie), a do tego 50GB internetu ważnego również 5 miesięcy. Średnio na miesiąc wychodzi 21,73 zł, przy doładowaniu za 200 zł (40 zł bonusu) cena maleje do 20,83 zł, ale tracimy pakiet 100GB interntu (który przepadnie po 5 miesiącach) no i zamrażamy mnij pieniędzy, 90gr oszczędności nie jest tego warte.sylwekZolkusza pisze:Doładuj 200 zł, włącz cykliczny pakiet, otrzymamy, 15GB, rozmowy i smsy do wszystkich sieci bez limitu. doładowanie starczy na 9-10 miesięcy z uruchomioną usługą skarbonka, oczywiście w parze.
kod do właściwego pakietu cyklicznego >> *102*75#
przyda się. https://www.orange.pl/omnibook/doladowa ... u-na-karte#
http://bezlimitunakarte.pl/
No nie wyjdzie, to jest opłata za pakiet, a i tak trzeba robić skarbonkę i ładować za 50 zł, przez co koszt to 15 zł/miesiąc. Poza tym oferta nie spełnia wymagań autora - nie ma no limit sms. A z internetem też nie jest różowo, w praktyce dostajemy 6GB/miesiąc. Już wolałbym ofertę multimedia, 15 zł/miesiąc za no full no limit+5GB neta bez żadnego kombinowania, z tym że tutaj ona nie pasuje, bo trzeba podpisać umowę na 2 lata.lukjac pisze:to i ja z tego skorzystam, tylko jak Ci wyszło 11zł/msc? 30dni*50zł/100dni=15zł na miesiąc
Ja ze swojej strony polecę Plush na kartę z promocją piąte doładowanie gratis. Przez pierwsze 3 miesiące 10 zł/miesiąc za numer, potem 20 zł/miesiąc. Dodatkowo kilka razy w roku Plus robi promocję doładowań (ostatnio 14.02, następna będzie prawdopodobnie 1.06), gdzie dostajemy np. 50% więcej do doładowania. Wystarczy w dzień promocji włączyć RWK, doładować 4x43 zł (w sumie zapłacimy 172 zł, a na konto dostaniemy 301 zł) i mamy cenę średnio 14,33 zł/miesiąc (taniej niż RBME), za full no limit+10GB/miesiąc i co najważniejsze - spokój na rok. Nie trzeba przez rok robić absolutnie nic (pakiet sam się odnawia). Dodatkowo gdyby brakło internetu to można dokupić 5GB za 5 zł, nie muszę chyba komentować jak wygląda przy tym pakiecie pakiet 600MB za 5 zł w RBME.
A2 - przecież to typowy przykład: Niska cena = niska jakość i priorytet, przecież to jest tak oczywiste.... ludzie się dają jeszcze na to nabierać że może być "niewiarygodnie tanio i dobrze", nie, nie jest tak i nie może być.mkkot pisze:Ja bym na Waszym miejscu wziął nju dodatkowy numer -- też orange, tylko taniej. Po co płacić drożej za to samo? Tylko ta umowa, wiem.
A2 nie bierzcie, brak HD-Voice i prawdopodobnie niższy priorytet w sieci (ciągle do potwierdzenia).
Dokładnie takPabloeq pisze:Najlepiej sprawdzić przetestować na terenie na którym najbardziej wam zależy jak działają poszczególne sieci i potem wybierać ofertę, nigdy odwrotnie.
Wg mnie lepiej wydać 100 zł co 5 miesięcy i mieć w sumie 100GB więcej internetu. Mrozisz 200 zł a korzyści nie masz z tego praktycznie żadnej.sylwekZolkusza pisze:Moja podpowiedź pomija bonus GB po doładowaniu, dostaje wszystko bez limitu + 15GB oraz GB ze stażu, na obecną chwilę mam 42GB + wszystko bez limitu, wydaje 200 zł co 10 miesięcy.
Ja tam nie narzekam na A2.Pabloeq pisze:A2 - przecież to typowy przykład: Niska cena = niska jakość i priorytet, przecież to jest tak oczywiste.... ludzie się dają jeszcze na to nabierać że może być "niewiarygodnie tanio i dobrze", nie, nie jest tak i nie może być.mkkot pisze:Ja bym na Waszym miejscu wziął nju dodatkowy numer -- też orange, tylko taniej. Po co płacić drożej za to samo? Tylko ta umowa, wiem.
A2 nie bierzcie, brak HD-Voice i prawdopodobnie niższy priorytet w sieci (ciągle do potwierdzenia).
Tak też można, ładując 100 zł mamy podobny efekt, aż tyle internetu nie potrzebuje, mam grunwald i kasę na innej karcie sim.perdos1 pisze:Wg mnie lepiej wydać 100 zł co 5 miesięcy i mieć w sumie 100GB więcej internetu. Mrozisz 200 zł a korzyści nie masz z tego praktycznie żadnej.sylwekZolkusza pisze:Moja podpowiedź pomija bonus GB po doładowaniu, dostaje wszystko bez limitu + 15GB oraz GB ze stażu, na obecną chwilę mam 42GB + wszystko bez limitu, wydaje 200 zł co 10 miesięcy.
mam komunikator, sygnal telegram i inne.surface123 pisze:Nie masz wszystkiego....
Nie masz MMsów.
5 zł lepiej się sprawdzi ze starterem orange.