• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#114397  autor: togom
 16 paź 2006, 21:22
Mam ja od początku roku i używam codziennie. Do dzisiaj wszystko działa bez zarzutu.

togom

#115296  autor: ad_am
 19 paź 2006, 22:19
Witam ponownie.

Jestem już szczęśliwym posiadaczem tego telefonu dzięki waszym radom od 1,5 miesiąca:) muszę przyznać, że bardzo dobry wybór to był.

Całkiem dobry aparat i kamera (choć kiepski w ciemności troche mimo flesza (ale i tak super w porownaniu z moim poprzednim telefonem SE K508i), świetna jakość dźwięków zarówno w głośniku nie mówiąc już o dołączonych w zestawie słuchawkach, w których ma się wrażenie, że słucha się muzyki z odtwarzacza mp3 a nie z telefonu. Na pochwałę zasługuje też wyświetlacz bardzo dobra jasność i kontrast, no i oczywiście wysoka rozdzielczość zarówno wyświetlacza jak i aparatu/kamery.

Jednak mam z tym telefonem pewien problem i proszę Was o pomoc. Mianowicie w trakcie słuchania piosenek czasem telefon się tak jakby restartuje, ale nie muszę wpisywać PINu od nowa tylko się wyłącza ekran i po chwili włącza. Czasem też po takim "restarcie" telefon traci zasięg mimo, że mieszkam w centrum miasta i zasięg mam normalnie cały dzień.

Drugi kłopot polega na tym, że nie mogę przewijać filmów. Piosenki się przewijają, a filmy nie. I mam pytanie dlaczego skoro nawet można ustawić wartość o ile ma się przewijać filmik.

Moja wersja oprogramowania to:
Nokia 6280
v03.81
09-05-06
RM-78

To wszystko co chciałem narazie powiedzieć POZDRAWIAM i proszę o POMOC!
ad_am!

#115475  autor: kojot67
 20 paź 2006, 17:48
Czy warto kupić Nokie 6280. Odpowiem krótko: nie warto. Z telefonami jest jak z komputerami szybko się starzeją. Im kupisz nowsza wersję tym będziesz miał więcej nowoczesnych funkcji. Jeśli kupisz staroć za góra pół roku będziesz szukał czegoś lepszego.
Lepiej pczekaj uzbieraj trochę kasy i kup sobie coś z górnej półki. :wink:

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#127383  autor: patafil
 26 lis 2006, 13:58
Jednak mam z tym telefonem pewien problem i proszę Was o pomoc. Mianowicie w trakcie słuchania piosenek czasem telefon się tak jakby restartuje, ale nie muszę wpisywać PINu od nowa tylko się wyłącza ekran i po chwili włącza. Czasem też po takim "restarcie" telefon traci zasięg mimo, że mieszkam w centrum miasta i zasięg mam normalnie cały dzień.
Miałem ten sam problem.oddałem tel.do serwisu wymienili mi soft na v05.92 07.09.06 RM-78
I wszystko wróciło do normy.

#127418  autor: marek1
 26 lis 2006, 14:55
witam mam tą nokie już jakiś czasi klapka mi sie nie rusza. Nie mam z nim zadnych problemó. telefon batrdzo udany mp3 chodza bardzo ładnie a no i radio nie śnieży.tel godny polecenia, pisze na nim duzo esów i z klapka nic sie nie dzieje

#127707  autor: Agata19
 26 lis 2006, 23:52
ad_am pisze: czasem telefon się tak jakby restartuje, ale nie muszę wpisywać PINu od nowa tylko się wyłącza ekran i po chwili włącza. Czasem też po takim "restarcie" telefon traci zasięg mimo, że mieszkam w centrum miasta i zasięg mam normalnie cały dzień.
tez tak czasem mialam gdy sluchalam mp3, ale problem sie sam rozwiazal
mianowicie (tak mi sie wydaje ) za bardzo zapchana jest karta pamieci, wiec zaczelam przerabiac mp3 na aac (jakosc ta sama a muzyka o polowe mniej miejsca zajmuje) i juz problemu nie mam wiec tez moze tak sprobuj

a co do pan ekspedientek: pewna pani w erze powiedziala mi ze ta nokia to jest do niczego bo latwo mozna wyswietlacz zbic i ze ona woli SE.
:-D
zaabawne to mi sie wydalo bo mi nawet jedej ryski nie przybylo od nowosci a juz spadl z uuuuu duuzo razy(az szok) predzej wytrze sie tylni panel od kladzenia koma na stole niz sie wyswietlacz zbije :P
swoja droga to chyba panie ekspedientki nie powinny mowic o swoich gustach w telefonach bo to nie przeciez one beda uzywac telefonu przez nas upatrzonego
:wink:

Każdy inny_wszyscy równi

#127757  autor: Krisu6230i
 27 lis 2006, 10:31
Agata19 pisze:tez tak czasem mialam gdy sluchalam mp3, ale problem sie sam rozwiazal
mianowicie (tak mi sie wydaje ) za bardzo zapchana jest karta pamieci, wiec zaczelam przerabiac mp3 na aac (jakosc ta sama a muzyka o polowe mniej miejsca zajmuje) i juz problemu nie mam wiec tez moze tak sprobuj
to juz bardziej byla by rzecz formatu a nie pojemnosci, a co do tej drugiej, to po oc kupowac karte 1GB i zapelniac ja w powiedzmy 70% ? :|

a odnosnie pan konsultantek to takich oustakow nigdy nie slucham... jesli ktoras obrazilem to wlasnie to mialem w zamiarze! :smt011

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/