• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#15908  autor: johnq
 05 wrz 2005, 17:00
to nie sa zdjecia wysokiej rozdzielczosci wiec beda miec kolo 20-30 kb no max. 70 kb, zmiesci sie ich bardzo duzo

#15914  autor: Irek
 05 wrz 2005, 17:09
Zdjęcie w najlepszej jakości zrobione tym telefonem nie przekroczy 60 kb. 70 kb to troszkę przesada!

"And one more thing..."

#15925  autor: Shila
 05 wrz 2005, 17:27
Eeee no to świetnie. A już się martwilam ze wejdzie 5 zdjec ;) Poniewaz nie mialam zielonego pojecia ile moze miec pojemnosci :) teraz juz wiem. Dzięki :)

Telepolis.pl

#16019  autor: Shila
 06 wrz 2005, 09:34
pytanie: po ile moglabym sprzedac tego sagema od razu jakbym go wziela z salonu?

2 pytanie: jesli bym sprzedala, skad bym wiedziala ze ktos kto go kupi nie sciagnie simlocka? bo jak sciagnie to niby kara 600zl czy cos..?

Telepolis.pl

#16029  autor: Wojt2004
 06 wrz 2005, 12:34
Za ten telefon dostaniesz nie wiecej niz 300 zl (komis).Po sprzedazy telefonu, malo Cie interesuje co sie znim dalej dzieje, czy simlock jest czy go nie ma.

#16056  autor: Irek
 06 wrz 2005, 14:15
Kara za ściągnięcie simlocka? Pierwsze słysze, jedyne co może się stać to to iż telefon straci gwarancje! Ale sim'a można przecież założyć!

"And one more thing..."

#16058  autor: Shila
 06 wrz 2005, 14:16
No tak ale na mnie jest zawarta umowa..

Mniejsza z tym.

Jestm juz posiadaczka tego telefonu, kaucji nie bylo i lux :D pierwsze wrzenie po zrobieniu zdjecia, menu itp - SUPER.. moze dlatego ze nie mialam takiego tel nigdy.

Pozniej poczytam na temat irdy gdzies w instrukcji obslugi bo przydalo by sie cos zgrac :)

No i jak wrzucac foty na kompa..

narazie wrocilam wiec ide studiowac instrukcje :)

Telepolis.pl

#16060  autor: Irek
 06 wrz 2005, 14:21
Z irdą w tym telefonie jest strasznie prosto. Jeżli masz Windowsa XP to wystarczy tylko podłączyć IRDE pod USB, włączyć ją w telefonie i już można wysyłać dzwonki i zdjęcia w jedną i drugą stronę tj. z kompa na tel i odwrotnie! Jeśli masz Windę w stylu 98 lub starszą to do zakupionej Irdy dostaniesz płytkę ze sterownikami! I wtedy musisz już zainstalować na kompie program do wysyłania dzwonków i zdjęć! Dokładnie jest to My Pictures And Sounds

"And one more thing..."

#16070  autor: Shila
 06 wrz 2005, 15:41
Mam xp.. tylko gdzie jest usb? :P dodam ze mam kompa juz 6letniego..

aha ale ja w ogole nie wiem jak ma wygladac ten port!! :P

Mam tylko nowa obudowe gdzie pisze usb z przodu ale co z tego.. przylozylam tam i nie dziala ;p hyhy sorki troche ciemnawa jestem jesli chodzi o budowe wewnetrzna kompa. Z tego co pamietam jak kolega mi przekladal graty do obudowy to cos mowil ze usb mi robic nie bedzie czy cos.. bo z przodu mam wtyczke na usb i sluchawki, ale pamietam ze mi koles mowil ze na sluchawki nie bedzie mi podlanczal bo nie chce mu sie z tym cackac ;p
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2005, 15:49 przez Shila, łącznie zmieniany 1 raz.

Telepolis.pl

#16071  autor: Irek
 06 wrz 2005, 15:46
U to nie wiem czy masz port USB. Poszukaj z tyłu! Może będzie! :-D

Up:

To teraz nie wiadomo, czy masz podłączone USB czy nie!

"And one more thing..."

#16161  autor: Shila
 06 wrz 2005, 20:48
a moze podlaczone gdzies mam tylko do wyjscia na przodzie obudowy - nie..

eh no i nie moge zrzucac fotek, no jak nie urok to gowienko :P :/

UPDATE:

Ale jak w ogole wyglada to wyjscie usb z tylu obudowy??? :P przykladam do wszystkiego al nic ;p eheh ;)

To ja juz wole kabel kupic, przynajmniej bede wiedziec ze zadziala.. ale to tez trzeba gdzies wpiac ten kabel!? pewnie w usb ktorego niby nie mam :D

Zapytam tego goscia, zobaczymy czy mi pomoze.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2005, 20:53 przez Shila, łącznie zmieniany 1 raz.

Telepolis.pl

#16163  autor: Irek
 06 wrz 2005, 20:51
Zapytaj jakiegoś speca od komputerów, albo tego kto Ci zmieniał obudowę na nową. Albo też kup kabel! :D

"And one more thing..."

#16169  autor: Shila
 06 wrz 2005, 21:14
Po prostu nie znam sie na plytach i usb, dla mnie to czarna magia, procki i inne takie to swego czasu sie interesowalam jak chcialam kupowac kompa, ale odeszlo w zapomnienie.

Usb to dla mnie nowa sprawa, a kompa jednak mam 7letniego :P

Gadalam z gosciem, to mi mowi ze musze miec takie cos :

http://www.tpc.pl/product_info.php?cPat ... cts_id=429

Prawda to?

Telepolis.pl

#16170  autor: Irek
 06 wrz 2005, 21:16
Tak prawa! To jest właśnie IRDA do podłączenia pod port USB!

"And one more thing..."

#16176  autor: Shila
 06 wrz 2005, 21:27
W zartach to napisalam, spokojnie :)

Niestety moj model plyty nie ma usb, no coz, zachwyce sie fotkami w telefonie.. na kompa nie mam kasy, a zmienic plyte to od razu procka itp. No szkoda, szkoda.. ale dzieki za pomoc!

a wlosy mam takie: http://shila006.fotka.pl

Wiecie moze czy mozna tu ustawic np. jak dzwoni do mnie kolezanka.. to zeby bylo widac np. jej zdjecie? bo np. w c55 mialam tak, ze do kazdej osoby ktora dzwonila, moglam przypisac wybrany obrazek, animacje.

Telepolis.pl

#16178  autor: Irek
 06 wrz 2005, 21:31
Chyba idzie to ustawić. Co do fotek to możesz ja zawsze wysłać jako MMS'a na maila! :D

"And one more thing..."

#16181  autor: Shila
 06 wrz 2005, 21:42
nie ma co ;) Dostaniesz za to Nobla :) :P Pomysl po zbóju

Telepolis.pl

#16199  autor: Wojt2004
 07 wrz 2005, 00:34
Ewentualnie mozna nabyc port Irda, na wejscie "com" sam takowy posiadam i dziala bez zarzutu

#16210  autor: piotrz
 07 wrz 2005, 08:37
Wojt2004 pisze:Ewentualnie mozna nabyc port Irda, na wejscie "com" sam takowy posiadam i dziala bez zarzutu
na com??? czy na płytę główną????

#16217  autor: Shila
 07 wrz 2005, 10:44
No wiec tak:

usb mam tyle ze na plycie nie podpiete i nikt mi tego nie zrobi :/ bo nikomu sie nie chce bawić.. [super], poniewaz mam tam osobno po 1 kabelku.. co fakt faktem bylo by meczace, zeby wiedziec co gdzie podpiac.. no i te napiecia..

irda pod com.. ciekawe, lecz musialabym cos odlaczyc, ale zobacze, zobacze.. widzialam za 70 pare zlotych gdzies taki zestaw. Moze warto by bylo zainwestowac.

Dzieki za pomoc!

Co do tych zdjec jako identyfikacja rozmowcy, to chyba tego nie ma, no chyba ze jeszcze do tego nie doszlam..

Jesli chodzi o to wyslanie przez mms, to niestety nie moge wyslac na maila [ale tez do tego nie doszlam] tylko na inny telefon.. po prostu nie mam mozliwosci wprowadzenia adresu, tylko numer tel.

Telepolis.pl