Jak się jest w 99,99% czasu pod nie obciążoną stacją to tak może być. Jakbyś ruszył się gdziekolwiek to byś widział jak to wygląda.
Twoje miejsce zamieszkania to nie wszystko. O tym już pisaliśmy.
Żeby nie być gołosłownym - jakąś godzinę temu rozmawiałem z brackim, który w ostatni weekend był w Jastarni. Cytuje odnośnie netu "Nie chodził tak szybko jak w domu ale chodził w miarę dobrze, net i poczta bez problemu"
No tak prewencyjny apartheid kart sim nie ma nic do gadania

Jasno pokazuje stosunek do klienta jak i sugeruje każdemu myślącemu słabość sieci LTE. Ciekawe jakby z 2mln sim nagle zaczęły jechać na LTE

Prędkości jak na EDGE? Ha ha ha
Jasne, każdą sieć zapchasz. Pierwsza w kolejności to Plus, która już teraz w wielu miejscach ledwo dyszy. Play również szybki do zapchania. Pasma nie są z gumy. A N!.....mają 2x183Mb/s albo 1x500 Mb/s do np 183 Plusa albo 90 Play. A do tego - N! ma prawie dwa razy więcej stacji.
To nie jest ułomność sieci. Pamiętaj że TM w taryfach biznes ma w umowie zapis, że musi gwarantować jakąś tam prędkość.
Dobre logiczne podejście biznesowe.
Nie wiem czy pamiętasz, że TM no limit również nie rozdawał od razu.
Oni wolą mniej ale lepszej jakości.
Niektórzy ogólnie mają że tak powiem sraczke na temat neta. 90% znajomych nie wykorzystuje w miesiącu na telefonie więcej niż 2GB. Mnie się może z dwa razy udało przekroczyć jak oglądałem wklejane przez znajomych filmiki na FB.
Ale jak ktoś używa to do siedzenia wiecznie na YT albo do P2P to żadna sieć nie da rady.
Dla przykładu - wystarczy, że w bloku do którego masz kablówkę na kablu, dwóch trzech ustawi UL na maksa na torrencie. Net zdycha. UL strasznie spowolnia działanie neta. Pingi są jak szalone.
KIedyś na osiedlowej w moim starym miejscu zamieszkania miałem w bloku 3 ssaczy, którzy tak mulili neta wysyłaniem, że pingi nie spadały z 1200ms. A tylko wystarczyło ich zdalnie odłączyć od neta i pingi spadały od 21ms a net zaczął oddychać.
T-Mobile za 2 do 5pln daje do 11,5gb netu. To pewnie jest ta godna stawka
Nie znam stawek na p2p bo mnie nie interesują. To raz.
Dwa - p2p w TMobile to temat poboczny. W Orange czy w Play kartowiczy jest znacznie więcej.
Numer 1 taniości to Orange i nju abonament więc Virgin wcale nie jest taki tani tylko tanie jest Orange które Ty oczywiście twierdzisz, że nie jest tanie
Nr 1 taniości jest Play. Porównuj wszystkie oferty a nie tylko nju. Jako całość nadal P4 wychodzi najtaniej oraz Virgin. A Virgin to infra Play.
Ty za to doskonale rozumujesz twierdząc, że czarne jest białe.
Tak, rozumiem. Siedzę w handlu ponad 10 lat.
Nie prowadzę pociagu, więc się na ten temat nie wypowiadam.
Crash Test - czy sieć wydoli - wykonasz go bez kilku mln kart sim? Nie
Crash test każdej sieci grozi. Pierwszy padnięty to Play. Wystarczy jak już wiele razy wspominałem udać się na jakąś imprezę masową. P4 pierwszy nie żyje. Zaraz po nich Orange, bo pasma ma też mało.
W dobie Georgea Orwella zaczyna być coraz bardziej nęcący. Ostatnio znam dwa nr co z biznesu (T-Mobile i Play) wylądowały w Virgin
No i gratulacje. Życzę im powodzenia podczas poruszania się po Polsce
A dwa - jak są na Vacie to w koszty tego nie wliczą
Nie każdy - bo ja nie. Ja uważam, że ceny nie powinny już spadać nawet o grosz.
I bardzo dobrze. Z tym się zgadzam. Nawet uważam, że powinny iść trochę w górę.
Zapomnij - sprawa jest zbyt daleko.
Nigdy nie jest za późno.