• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#88949  autor: przemek910
 26 lip 2006, 23:58
Zdjęcia z 6280:

http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... oto/14.jpg

http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... oto/24.jpg

http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... oto/07.jpg

P.S.1
Dragon Nie ma w temacie "foty z komów" zdjęć z N6280 :evil: .

P.S.2 Pozatym w poście Pumby tutaj :arrow: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=88441#88441 są zdjęcia robione właśnie N6280 ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#88978  autor: Przemek
 27 lip 2006, 10:30
Jak możesz to czekaj na Samsunga - ja bym poczekał,bo warto :wink:

#89100  autor: v3wi
 27 lip 2006, 15:19
Samsunga nigdy w życiu, miałem dwa (a300 dawno temu i jakis czas temu e700) i jestem uprzedzony do końca życia ;)

A problem rozwiązał się w najprostszy sposób - okazało się, że koleś ma 6280 więc miałem okazję się nią trochę pobawić i.. Mimo wszystko wygrał sentyment do SE ;)
Nie neguję tego, że może Nokia jest lepsza wg niektórych.. Ale mi po prostu "nie leżała" i tyle :)

A z w810i jestem póki co zadowolony, zobaczymy jak będzie dalej ;)
 #89852  autor: pumba
 30 lip 2006, 04:11
v3wi pisze:Cały czas wahałem się bez rozstrzygnięcia między tytułowym SE a N 6280.. Z braku Nokii w salonach (w kilku punktach raczej negatywnie się wypowiadano o niej - ponoć jest jakiś problem z mechanizmem rozsuwania aparatu. Wracało tego sporo po tygodniu z objawami takimi, że rozłacza połączenia przy nawet minimalnym ruchu palcami czy czym kto trzyma telefon. Ile w tym prawdy - nie wiem) zdecydowałem się ostatecznie na SE, lubię tą markę i od dawna jestem jej wierny..
sratatata kto ci takich bzdur naopowiadał miał ten ktoś wogóle do czynienia z tym telefonem? Dementuje tą plotkę! Ja korzystam z tego telefonu 1,5 miesiąca i nic takiego mi się nie zdażyło i nie może się coś takiego stać bo mechanizm rozsuwu zbudowany jest m.in. ze sprężyny utrzymującej telefon w pozycji maksymalnie rozsuniętej i nie jest tak łatwo zasunąc telefon a żeby połączenie zostało zakończone bo trzeba telefon zasunąc conajmniej 1cm. Dodam że mój telefon zaliczył już kilka upadków i jeszcze nic się w nim nie obluzowało ani nie pokazały się jakieś luzy i problem rozłączania nie występuje, więc to co napisałeś jest bezpodstawną bzdurą poprostu ktoś ci pocinął jakiś kit, pewno ten ktoś nie lubi Noki.

Co do zdjęć robione tym telefonem to nie są one rewelacyjne ale filmiki... jak ktoś znajdzie telefon który kręci lepsze filmiki to ma u mnie browara ;)
deejay pisze:nie wiem co ludzie widzą w tej nokii oprócz nazwy jest plastikowa...
Obudowa plastikowa?! hmm no pozostawie to bez komentarza, od siebie dodam tylko tyle że wcześniej nie miałęm telefonu z lepszą obudową co do jej jakości nie mam nic do zarzucenia a już nie mówię jak ona leży na telefonie - jak ktoś znajdzie telefon który ma lepiej rozwiązany sposób przymocowania i przylegania pokrywy bateri to stawiam kolejnego browara bo tak jak to jest rozwiązane w 6280 to powinno być wzorem dla innych!
deejay pisze:... śmiesznie wygląda jak się jej klawiature wysuwa bleeee mało profesji w niej jest :)
Przecież to jest slider i nie wiem co ci tu się nie podoba ale o gustach się nie dyskutuje ;)
kindzior pisze:Wiesz pierwsze słysze takie opowiesci :!: oni chcą poprostu abys sfinalizował to wszytsko akurat u nich i dlatego opoiwadają - bo gdbys miał znajomego w salonie to by Ci doradził poczekać chociaż by po to by sprawdzić czy tak naprawdę się dzieje :!:

Pumba - on rozwieje nasze wątpliwości :) sam używał tego telefonu więc wie :P
Ja go w dalszym ciągu używam, widzę że poważnie potraktowałeś moją relację ze spotkania telepolis ale ten rozwalony telefon na zdjęciach to nie mój, mój się ma rewelacyjnie i jest w jednym kawałku ;)
kindzior pisze:Poczkeajmy na Pumbę on się wypowie (chyba :P ) na temat 6280. Ale teraz jest niestety w pracy więc musisimy czekać do jutra :) a ty wstrzymaj się narazie z podpsianiem aneksu im duzej ich przytrzymasz tym może lepiej :-)
Jak macie jakieś pytania albo jest mowa o 6280 to piszcie mi na PW bo ja ostatnie czasy mam zaległości na telepolis i nie zaglądam do każdego tematu więc nie wiem co się dzieje i dlatego odpowiadam z opóźnieniem albo wogóle.
RickY pisze:Na Pumbę możecie poczekać ale niewicie zą ja posiadam Nokie 6280?? Jest Spoko lepsza niż w810i sam myślałem o wyborze Soniaka czy tej noki ale wziołem nokie i nieżałuje
RickY, kindzior chciał żebym ja się wypowiedział bo jak zobaczył moją relację ze spotkania telepolis to doszedł do wniosku że ja ostro testowałem ten telefon i coś wiecej mogę o nim powiedzieć ;)
A tak wogóle to ja już się troche pogubiłem na telepolis i nie wiem czy dobrze pamietam ale to ty chyba miałeś dylemat czy kupić 6280? Jeśli tak to gratuluję dobrego wyboru i zakupu. A tak wogóle to jakie jest pochodzenie twojej 6280 bo widzę że korzystasz z ery więc czy wziełeś ją w erze = simlock na erę czy w wolnej sprzedaży?