• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

#723548  autor: Solos
 07 cze 2014, 22:50
Czyli wychodzi na to, ze migrowac do Jump moga tylko osoby, ktore placa w starych taryfach abonament ponizej 39,99zl.

#723549  autor: onifer2
 07 cze 2014, 22:52
Nie tylko. Pisałem kilka postów wcześniej, płace obecnie w abo Rodzina 60, 80 zł miesięcznie i zaproponowali mi migracje do Jump. Inna sprawa, że ceny telefonów niezbyt korzystne.

#723551  autor: Solos
 07 cze 2014, 23:00
No tak, ale Ty chciales telefon. Ja tak naprawde chce po prostu moc korzystac z LTE a umowa i czas jej trwania niech pozostanie stary.

#723566  autor: todomnie28
 08 cze 2014, 05:36
Może dodam coś od siebie, bo widzę że jeszcze nikt nie poruszył tej kwestii. W przypadku wcześniejszej migracji do taryf JUMP z telefonem, sytuacja nie wygląda wesoło jeśli przy podpisywaniu poprzedniego aneks'u brałeś telefon i teraz teoretycznie spłacasz go w ratach, których wartość pomniejsza cenę abonamentu. Po przejściu do JUMP raty te nie zostaną anulowane, tzn. jeśli np. w tej chwili płacisz abonament 40zł z czego na fakturze masz wykazaną cenę za abo 5zł, a 35zł wynosi rata, to po przejściu do JUMP S będziesz płacił 49,99 + dodatkowo 35zł rate zgodne z harmonogramem który do tej pory Cie obowiązywał. Oczywiście takie przejście na nową taryfę wiąże się z podpisaniem nowego aneks'u do umowy który będzie obowiązywał przez 2 lata od jego podpisania.

Jeśli teraz zdecydowałbyś wziąć ofertę bez telefonu to sprawa wygląda tak: "średnio rozwinięta małpa" w iboa powiedziała, że w tym przypadku raty które obecnie spłacam nie będą anulowane, ani również nie będą pomniejszały kwoty abonamentu. Czyli przy JUMP S będzie to 39,99 + kwota raty którą obecnie spłacam. Natomiast "podobnie rozwinięta małpa jak poprzednio" w salonie stacjonarnym T-mobile powiedziała, że w przypadku migracji do JUMP bez tel, kwota abonamentu będzie obniżana o ratę którą obecnie spłacam. Mało tego powiedziała również, ze po migracji umowa nie ulegnie przedłużeniu jak miało to miejsce przy ofercie z wymianą telefonu, tylko jeśli na tą chwilę pozostało Ci np. 13 miesięcy do zakończenia umowy, to również tyle zostanie. W iboa niestety twierdzą co innego i według ich wiedzy w przypadku wcześniejszej migracji do JUMP bez telefonu również podpisujemy nowy aneks który trwa 2 lata od dnia jego podpisania :smt101

#723653  autor: DawidP
 08 cze 2014, 13:05
...a moze to jest tak, ze ta małpa poznała po stylu wypowiedzi, rozmowy z kim na do czynienia i potraktowała cie tak jak ty ja...czyli wcisnela kit? Taki mały offtop bo żenujące jest nazywanie kogoś innego małpą. Chyba wyniesione z własnego domu. Wspołczuję.
Odnosząc się do tematu to ja po kontakcie z BOA wiem, że:
- jeśli wcześniej była opcja z telefonem i aneksujesz na opcje z telefonem to zostaja raty ale anuluja czas umowy i licza kolejne dwa lata,
- jeśli wcześniej była opcja z telefonem i aneksujesz na opcje bez telefonu to dostajesz rabat na raty i anuluja czas umowy i licza kolejne dwa lata.

#723683  autor: todomnie28
 08 cze 2014, 14:23
@DawidP, raczej nie ponieważ moje pytania były merytoryczne. Byłem również miły i uprzejmy dla obu "stworzeń bożych". Jak widzisz Ty masz jeszcze inną wersję niż ja i to mnie właśnie wkurza, czyli totalna niekompetencja konsultantów. Skoro pracują na takim stanowisku jakim pracują, to oczekuję od nich pełnej wiedzy na dany temat. Jak czegoś nie wiedzą to niech się doinformują, a nie plotą co im do głowy przyjdzie !!

#723695  autor: roger00
 08 cze 2014, 15:18
A ktoś pamięta na ile były raty za telefon? Coś mi się wydaje ze na 12 lub 18 miechów. I drugie pytanie gdzie mogę sprawdzić sam czy płacę tylko abo czy również z ratami?

#723699  autor: todomnie28
 08 cze 2014, 15:24
Na 12 i 18 miesięcy. Na blankietach do wpłaty jest to wyszczególnione. Również na fakturze masz info, np:
KWOTA DO ZAPŁATY: 158.26 zł (kwota faktury 123.26 zł + kwota rat 35.00 zł)

#723705  autor: roger00
 08 cze 2014, 15:36
aha, to nie mam takiej informacji na swojej f-rze. Pamiętam ze aneks miałem podpisywany w grudniu 2012 to nawet te 18 m-cy już właśnie minęło.

#723717  autor: kubascooby1999
 08 cze 2014, 16:48
A co sądzicie o takiej sytuacji ? Dwoje konsultantów jeden z Boa, jeden z SUK poinformowali mnie że raty znikają podpisuje zupełnie nową umowe na 2 lata. Rok temu podpisałem umowę na 3 LATA za 69 zł z iphonem 4, wyszczególnione są raty. Teraz konsultant proponuje oferte za 99 zł która by mi pasowała, ale chodzi o to żebym dodatkowo nie musiał płacić rat za iphone.... Usiu, może pomożesz ?

#723779  autor: usiu128
 08 cze 2014, 22:57
kubascooby1999,

rata nie zniknie ale dostaniesz rabat na abonament który jest równy kwocie raty za sprzęt - więc będziesz płacił to co się umawiałeś (czyli 99zł).

---------------------------
Dla wszystkich: system wpisuje minimalną kwotę abonamentu dla nowej taryfy i to widzi konsultant.
W mojej sytuacji miałem taryfę rodzina 80 - po rabatach płacilem 60zł i chcący mieć nowy telefon i anulację pozostałego czasu umowy muszę wziąć abo za 99zł.
Ale już koleżanka która ma taryfę rodzina 60 - średni rachunek na poziomie 48zł może przejść na JUMP za 49zł lub wyższą.

#723815  autor: łazęga
 09 cze 2014, 09:38
Przed chwilą rozmawiałem z BOK. I tak, raty za sprzęt nie znikają, ani nie ma żadnego rabatu na taryfę JUMP. I migrując na JUMP z telefonem umowa ulega przedłużeniu o 24 m-ce od daty zakończenia starej umowy, tylko umowa bez telefonu zaczyna biec 24 m-ce od migracji.
Jeżeli tak sparwy się mają to żegnam temat migracji.

#723816  autor: horas
 09 cze 2014, 09:42
Hej,
W piątek zmigrowałem do Jump L z abo 69,99 zł bez telefonu.
Poprzednio miałem R60 z abo coś około 60 zł wziętym jako kolejny aneks z telefonem.
Wszystko szybko i bez stresu.

pozdr.
horas

#723841  autor: onifer2
 09 cze 2014, 12:07
Zmigrowałem przed chwilą dwa abonamenty Rodzina 60 płatne dotychczasowo po 80 zł za każdy, na JUMP bez telefonu taryfy po 69,99zł z 1 GB internetu, 3 mies. gratis WIMP i Navi Expert. Umowa pozostaje na ten sam czas bez wydłużenia do czerwca 2015r. (brałem początkowo w czerwcu 2012 bez rat za telefon).
Zobaczymy czy wszystko będzie się zgadzać odnośnie umowy.

#723846  autor: horas
 09 cze 2014, 12:31
onifer2 pisze:3 mies. gratis WIMP i Navi Expert.
Hej,
czy te dwie usługi włączają każdemu z tą taryfą (JUMP L) z urzędu ?

#723872  autor: zygikuleczka
 09 cze 2014, 13:56
onifer2, bez wydluzenia?? Na pewno??

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#723918  autor: onifer2
 09 cze 2014, 16:43
zygikuleczka

Tak na 100% bez wydłużenia. W przypadku migracji bez telefonu, czas umowy pozostaje dokładnie taki sam jak starej umowy.

W przypadku migracji z telefonem- pozostały okres umowy jest anulowany a wchodzi w życie nowa 24 miesięczna umowa licząc od dnia migracji na nowych zasadach taryf Jump.

Wszelkie inne informacje od konsultantów, że umowa przedłuża się o 24 miesiące dopiero w momencie gdy skończy się stary okres umowy- można włożyć między bajki.

Zresztą zawsze po migracji można sprawdzić w IBOA lub Mój T-Mobile okres umowy, a jakby się coś nie zgadzało, to migrując telefonicznie mamy 10 dni na rezygnację zgodnie z prawem konsumenckim.

horas

na stronie w taryfie Jump za 69,99zł widniej 1 miesiąc gratis włączany każdemu WIMP oraz Navi Expert.
Mnie poinformowano, że w taryfie tej wysokości biorąc bez wymiany telefonu są 3 miesiące tych usług. Zobaczymy. Analogicznie w Jump z telefonem za 69,99zł jest 0,5 GB internetu, a bez wymiany telefonu za tą samą cenę jest 1GB.

Jeśli będzie tak jak mówił konsultant to tylko zyskałem.

Do tej pory płaciłem za dwie umowy po 80 zł = 160 zł w tym 400 minut wymiennych na sms i 250MB internetu

Teraz będę płacił dwie umowy po 69,99zł = 140 zł (dwie dychy taniej ) a nie limitowane wszystko + 1GB internetu- a umowa się nie wydłuża. Więc korzyść jest.

#723925  autor: malony
 09 cze 2014, 17:02
U mnie niestety czy z telefonem czy bez to i tak proponują więcej niż place(okolo 65 zl rodzina 80)
bez telefonu 74 zl a z telefonem 99..no szkoda

#723935  autor: onifer2
 09 cze 2014, 17:57
U mnie przy migracji z telefonem też proponowali wyższy abo niż obecnie płacę bo 99,99zł. Podziękowałem i wziąłem bez telefonu.
Fajne jest to, że nie przedłuża umowy, stąd już po 22 grudnia czyli pół roku wcześniej (umowa do 22 czerwca 2015) będę mógł wybrać jakikolwiek abonament w T-Mobile, a nie narzucony z góry. Lub końcem marca przenosić numer gdziekolwiek w razie mało satysfakcjonującej oferty w T-Mobile.

#723948  autor: Solos
 09 cze 2014, 19:32
Ja sie dzis dowiedzialem od konsultanta, ze faktycznie od 5 czerwca wszyscy, ktorzy sa w sieci ponad 3 miesiace powinni miec mozliwosc migracji na taryfe Jump bez telefonu z niezmienionym czasem umowy. Niestety taka opcja jest tylko u ok. 20% klientow i konsultanci nie sa w stanie znalezc klucza wg ktorego niektorzy klienci maja taka opcje w systemie, a inni nie. Zglosili podobno sprawe do dzialu marketingu i trzeba czekac.
  • Strona 2 z 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5