• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#712608  autor: ciekawy
 24 kwie 2014, 14:59
romek pisze:
ciekawy pisze:wypowiedzenie jest mimimum 30 dni wcześniej,
wniosek możesz złożyć z formułką
na koniec umowy,
wtedy nju porozumie się z Orange co do terminu i Orange odda nju numer w dniu kiedy się skończy umowa
dużo bzdur tu napisano, otóż możesz przejść w dowolnym momencie, ale nalezy zapłacić karę - ja nie składałem żadnego wypowiedzenia tylko zleciłem przeniesienie numeru na około 20 dni przed zakończeniem umowy z Orange - tym sposobem uniknąłem płacenia kolejnego abonamentu

kara wyniosła o ile pamiętam 9 zł a przeniesienie nastąpiło po 8 dniach roboczych
tu dopiero dużo bzdur napisano,
każdą umowę w telekomunikacji na czas nieokreślony albo pod koniec czasu określonego wypowiada się minimum 30 dni wcześniej jeśli ma się dalej sama nie przedłużać,a z płaceniem kary to można przejść do innej sieci nawet dzień po zawarciu nowej umowy

#712632  autor: Ruben
 24 kwie 2014, 16:34
Karwan pisze:Czyli jak moja umowa kończy się 14.07 to muszę powiedzieć, że chcę przenieść tego dnia czy 14.06? Bo ostatni okres rozliczeniowy to dzień zakończenia umowy czy miesiąc przed?
Zacznij od wypełnienia wniosku na ich stronie. Zleć przeniesienie z końcem ostatniego okresu rozliczeniowego. Trudno jest Ci coś wytłumaczyć skoro nie widziałeś nawet wniosku na ich stronie.
Jak zaczniesz wypełniać wniosek to zobaczysz jakie opcje są a Ty zaznacz opcjach typ przeniesienia, że chcesz przenieść "na koniec okresu promocyjnego"
Jest też chat na ich stronie więc możesz dopytać. Niektóre porady są tutaj delikatnie mówiąc nie najlepsze, szczególnie te ze przenoszeniem na kartę w Orange, później migracja do nju na kartę a następnie migracja do nju buzz. To tylko niepotrzebnie komplikuje prostą sprawę.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2014, 20:05 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#712640  autor: ciekawy
 24 kwie 2014, 17:02
wstrzymaj się do chyba 28 tego miesiąca, ma być nowa oferta nju, wtedy się okaże czy lepiej wybrać nju abonament czy kartę

#712724  autor: ciekawy
 24 kwie 2014, 19:56
poczekamy, zobaczymy

#713806  autor: Kaczy
 27 kwie 2014, 20:34
Ruben pisze: Kolejna rzecz to aktywowanie opcji z podziałem na no limit na komórki (19pln) i stacjonarne (10pln), bo to może przynieść wymierne korzyści. Usługę aktywujemy
wyślij SMS a o treści AKT pod numer 80113 lub
wpisz w telefonie *127*25# i potwierdź przyciskiem połączenia [zadzwoń] lub
To się samo aktywuje przy podpisywaniu (zawieraniu) umowy przez www.
Wystarczy zaznaczyć "ptaszka" przy wniosku.

...::: Made for loneliness :::...

#713915  autor: Ruben
 28 kwie 2014, 08:40
Kaczy, masz rację, tak teraz to wygląda i sam sprawdziłem ;). Wcześniej trzeba było samemu włączać.
Podsumowując, jest jeszcze lepiej niż było i w nju buzz mamy od razu podział na stacjonarne i komórki.

#720417  autor: Karwan
 27 maja 2014, 21:38
Lipiec coraz bliżej, umowa też, a tym samym moja chęć przejścia.
Idąc waszą radą chciałem dziś na chacie pogadać z konsulem.
Na początku nie mogłem znaleźć chatu online, po czym gdy wpisałem w google frazę "nju mobile chat" strona się pokazała, ale niestety opcja chatu była "nieaktywna".

Próbowałem tego coś koło godziny 10:00 rano, także myślę że ktoś na kompach już powinien siedzieć.

Ktoś rzuci link do chatu nju ?

#720569  autor: Polonit
 28 maja 2014, 16:59
Witam, a ja mam następujące pytanie - czy ktoś przechodził z Orange w okresie wypowiedzenia umowy do NJU i czy nie płacił kary za wcześniejsze zerwanie umowy w ORANGE. Właśnie zadzwonił facet z NJU (wyraziłem na to zgodę konsultantowi Orange który chciał mnie przekonać do przedłużenia umowy) i poinformował mnie, że jeżeli przejdę do NJU to nie będę płacił kary za wcześniejsze zerwanie umowy. Podobno odbywa się to w ten sposób, że najpierw przyjeżdża kurier z odwołaniem wypowiedzenia a potem przechodzi się do NJU.
Na moje wyraźne pytanie czy wtedy w NJU muszę być jakiś określony czas stwierdził że nie. Gdy poprosiłem go o wskazanie regulaminu powyższego stwierdził że to tylko u niego. Hmmm nie ukrywam że jest to kuszące bo miesięczna kara jest dość wysoka ale wolę się upewnić że faktycznie tak jest.

#720791  autor: RRRR
 29 maja 2014, 12:19
Pozwolę się podłączyć do tematu. Umowę z Orange mam do 11 czerwca tego roku. Okres rozliczeniowy od 2014-05-19 do 2014-06-18. 19 maja złożyłem na stronie nju dyspozycję przejścia do nich, nie miałem opcji wyboru kiedy to się stanie. Dziś był kurier z umową, podpisałem. Czy dobrze myślę że do nju mobile przejdę od 11 czerwca?

#720800  autor: Liquid
 29 maja 2014, 13:01
RRRR pisze:nie miałem opcji wyboru kiedy to się stanie.
Niemożliwe że nie miałeś takiej opcji. Przenosiłem niedawno numer rodziny do nju i były tam co najmniej dwie opcje przeniesienia. Wybrałem tę: "przeniesienie na koniec okresu zobowiązania u obecnego operatora". Musiałeś coś przeoczyć.
RRRR pisze:Czy dobrze myślę że do nju mobile przejdę od 11 czerwca?
Wydaje mi się że przejdziesz 19.06 ale to zależy właśnie od sposobu rozwiązania kontraktu z obecnym operatorem.

#720819  autor: RRRR
 29 maja 2014, 15:12
Nie miałem na pewno takiej opcji. Jak pytałem konsultanta na czacie czemu tak jest, to odparł,że dlatego że przechodzę z Orange i oni wszystko załatwią.