• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#658087  autor: sindikat
 29 sie 2013, 10:41
Nokia 2730 classic widzi 260-34 i da się z Menu wybrać żeby tylko z tego korzystała, ale o rozgryzieniu CID, LAC, UC-Id można zapomnieć, bo nie działa na niej żaden net monitor.

Próbowałem Cell Searcher oraz VVS NetMonitor.

#658316  autor: KC-KARLOS
 30 sie 2013, 09:46
Drodzy, ja mam dziwna sytuację: mój telefon widzi wszystkie karty SIM, z wyłączeniem Virgin Mobile i Play (nie chcą się logować do PLAY ani do zasięgu roamingu krajowego - wcześniej to działało bez zarzutu).
Coś chyba mogłem namieszać w ServiceMode, przy probie wymuszania u900 w telefonie. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak to odkręcić?

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#658322  autor: marcin1980
 30 sie 2013, 10:14
Karlos20 pisze:Coś chyba mogłem namieszać w ServiceMode, przy probie wymuszania u900 w telefonie. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak to odkręcić?
Ustawienia fabryczne tylko pospisuj numery telefonów wszystko co ważniejsze skopiuj na kartę pamięci i po wyjmuj to ważne bo wszystko ci wyczysci jak nie wyjmiesz:) i zrób dopiero to. To usunie wszystko i wszystkie ustawienia i doprowadzi z powrotem telefon do ustawień takich jak były po wyjściu z fabryki. Jeśli ten zabieg nie pomnożę kontaktuj sie z BOK operatora

#658323  autor: KC-KARLOS
 30 sie 2013, 10:24
marcin1980, ten zabieg był już robiony, nie pomogło. Wymiana SIM nie wchodzi w gre, gdyż problem występuje na KAŻDEJ karcie PLAY / VIRGIN / RBM które umożliwiają ustawienie zasięgu roamingu krajowego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟