• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#73706  autor: piotrz
 14 maja 2006, 16:47
super elektryk:
wcale nie są takie same, menu jest modernizowane, dodawane jest wiele nowych funkcji, poprawiana wydajność i prądożerność, zmniejszana objętość...każdy telefon z symbianem jest inny...

#73709  autor: ywis
 14 maja 2006, 17:00
piotrz pisze:każdy telefon z symbianem jest inny...
Tutaj by można było polemizować, czy tak "każdy" dosłownie telefon z symbianem jest inny.

BTW, niech osoba która chce kupić sobie tel. zada sobie pytanie, czy wykorzysta tego symbiana, czy nie i będzie miała problem z głowy.

#73713  autor: r00x
 14 maja 2006, 17:10
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, uczynie tak jak wszyscy polecaja i wezme 6630 ;) pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje.

#73838  autor: ghost89
 15 maja 2006, 15:45
Powiem prosto:

Jezeli bedziesz ten telefon wykozystywał do przeróżnych programów, chcesz go wykorzystać do zabawy i zrobić z niego funkcjonalną zabawke kupuj 6630 zas jeżeli wystarczy Ci dobry aparat ,mp3 ,java, i niezły wyświetlacz kup sobie k750i

#73894  autor: r00x
 15 maja 2006, 18:10
Witam ponownie :)

nie chce zbytnio zasmiecac forum wiec ciagne dalej ten temat. Pojawil sie kolejny problem z telefonem, zdecydowalem sie na nokie, to teraz w salonie za ta sama cene polecili mi inny tel. mianowicie spv c600. Do jutra musze ostatecznie podjac decyzje, a wiec prosze ponownie o pomoc ;) teraz kwestia tego czy brac nokie 6630 czy tego spv c600.

Przepraszam, ze tak marudze :) pozdrawiam i dziekuje za odp.

#73898  autor: sledz92
 15 maja 2006, 18:19
SPV c600 ma super wyświetlacz,a mianowicie rozdzielczość 240 x 320 przy 65k kolorów! nokia ma 176 x 208.
Orange spv ma więcej wbudowanej pamieci,jezeli Cię to interesuje...no i mi bardziej podoba się z wyglądu,nie wiem jak tobie :wink: Jednak,że nigdy nie miałęm telefonu firmy ORANGE wolałbym wziąść nokie i mieć ją przez ok. 4 szczęśliwe lata,niż z jakimś nieznanym c600,który mógłby mi się co chwila psuć i bym musiał latać do komisów.A który jest tańszy,czy cena robi jakąs wielką róznice?

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#73905  autor: r00x
 15 maja 2006, 18:36
oby dwa telefony moge miec za 1zl w orange wiec cena tutaj akurat nie gra roli ;)

#73912  autor: orB
 15 maja 2006, 19:07
Nie lubię Nokii i ta już zupełnie mi się z wyglądu nie podoba, ale jeśli chodzi o funkcje to na pewno będziesz zadowolony. SPV może i nie jest gorszy ale weź pod uwagę jak Nokie trzymają cenę. Jakościowo Nokia od SPV na pewno gorsza nie jest. Może z moich ust zabrzmi to niewiarygodnie bo ja to tylko Motorola, ale Nokia to zawsze Nokia ;-)