• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#578722  autor: mars28
 30 sie 2012, 12:56
Dzięki pomocy użytkownika Orange Ekspert sprawa została szybko i sprawnie załatwiona, pomimo tego, że BOK twierdzi, że się nie da.

#635075  autor: blackdog
 24 maja 2013, 17:43
Odświeżam.
Sam borykałem się z problemem wyłączenia pin na prepaidzie w Orange - Orange Free na Karte, kartę wymieniałem jakies 3 miesiące temu, tak ze świeży rzut (wcześniejsza karta to był jeszcze jakiś starusieńki sim z Idei mający z 10 lat, który już dosłownie rozlatywał się w rękach)

Standardowo babka w salonie powiedziała mi , ze się nie da pina wyłączyć, w BOKu to samo :)

Dzisiaj zrobiłem malutki eksperyment - kupiłem taki taniusieńki czytnik kard pamięci który ma w sobie też czytnik kart sim - jakaś Omega za 15 zeta z Reala

Na płytce dołączonej do czytnika był programik USIM Editor, a w nim opcja wyłączenia pinu :)

Żegnaj PINie i użeranie się z pracownikami BOKu i salonów Orange - po kliknięciu tej opcji wyskoczyło ze pin nieaktywny (najpierw prosząć o wpisanie PINu), po włożeniu karty do telefonu nie pojawia się prośba o podanie pinu na starcie (Motorola Pro+, Android 2.3.6)

Musze przyznać, ze jestem w 100% usatysfakcjonowany z zakupu tego czytnika :) (plus można nim odczytać praktycznie dowolna kartę pamięci bo posiada 4 rożne sloty plus jeszcze wejście na kartę SIM właśnie)

A tak poza tym to witam wszystkich, pierwszy post na forum :)

#657860  autor: palibrzuch
 28 sie 2013, 11:44
Witam

Potwierdzam sposob z czytnikiem z reala.

Kolego ale czytnik kosztowal 14,99 nie 15 :)

Karta czarna abonament firmowy i juz nie ma pinu

Rewelacja

dzieki za info

pozdro

#657891  autor: zielony71
 28 sie 2013, 14:26
Koledzy, a moglbym prosic jakis link do tego programiku albo chociaz do strony gdzie mozna go pobrac bo google milcza na jego temat:-(

#658040  autor: ega
 28 sie 2013, 23:14
mars28 pisze:Gdyby w Kielcach był salon firmowy, to też pewnie już miałbym to dawno z głowy. No ale, że podobno takiego nie ma, szukam innego sposobu. Niestety wygląda na to, że łatwo nie będzie. Dzwoniłem nawet do jakiegoś salonu firmowego, bodajże w Radomiu, i potwierdzono, że zdjęcie tej blokady zależy od karty SIM, nieważne czy abonament czy prepaid, a BOK usilnie wysyła mi informację, że z prepaidu nie da rady.
Ha, ha, a ja właśnie z BOK-u dostaję informację, że z prepaidu owszem, można, ale tylko z karty STK. Ale też się z tym użeram (w przyszłym tygodniu mija miesiąc). Na pytanie gdzie można wymienić SIM na tę konkretnie kartę, BOK skierował mnie do "dowolnego punktu sprzedaży" w moim mieście. Niestety, w dwóch miejscach odesłano mnie z kwitkiem, przy czym w tym drugim najpierw odsyłano mnie kilka razy z informacją, że karty jeszcze nie przyszły, a w końcu dowiedziałam się, że w ogóle nie miewają kart STK, a osoba, która za każdym razem mnie obsługiwała, stwierdziła, że "nie zrozumiała jaką kartę potrzebuję". Litości... czego można było nie zrozumieć w prośbie wymiany karty SIM na kartę STK?! Nie mówiąc już o tym, że tłumaczyłam, w jakim celu chcę ją wymienić.

Zapytałam więc ponownie BOK, gdzie konkretnie mogę tę kartę otrzymać (z prośbą o adres e-mail, żeby się na wszelki wypadek upewnić wcześniej, czy jest sens tam jechać), ale ponieważ zależy mi na czasie, a odpowiedź z BOK-u może przyjść i po miesiącu, zaryzykowałam i udałam się do salonu firmowego. Tu owszem, wymieniono mi kartę. Problem w tym, że nie mam pewności, czy jest to STK... Upewniałam się chyba 10 razy, czy faktycznie jest to ta konkretna karta i osoba, która mnie obsługiwała, potwierdzała to, ale nigdzie nie jest to napisane, a pamiętając panią, która "nie zrozumiała, o jaką kartę chodzi" i odsyłała mnie z kwitkiem przez 2 tygodnie - w takie zapewnienia uwierzę dopiero gdy skutecznie wyłączę PIN.

Nawiasem mówiąc, od BOK-u otrzymałam właśnie - zamiast adresu e-mail konkretnego punktu - listę adresów pocztowych i numerów telefonów do 20 salonów z poleceniem skontaktowania się z nimi i znalezienia miejsca, w którym mają jeszcze w magazynie karty STK, ponieważ "Nie ma już możliwości złożenia zamówienia na taką kartę, gdyż nie są one w ogóle sprowadzane". Gdyby chociaż podano adresy e-mail, pewnie wysłałabym zapytania i może faktycznie znalazłabym gdzieś taką kartę, ale nie zamierzam płacić, ani za połączenia telefoniczne, ani za dojazdy. Wystarczy, że płacę za wymianę karty SIM.

Czekam teraz na odpowiedź BOK-u na moje zlecenie wyłączenia żądania PIN, które złożyłam po wymianie karty i wtedy się okaże, czy nie wyrzuciłam w błoto 25 zł.

[OT]EDIT: A tak nawiasem mówiąc, mimo znaczka na dole, nie używam Internet Explorera.[/OT]

#658621  autor: zielony71
 31 sie 2013, 16:55
Jestem następnym szczęśliwym posiadaczem czytnika, któremu udało się zdjąć pin samodzielnie, bez łaski Orange. A było to szczególnie uciążliwe bo karta jest w routerze.

#658764  autor: ega
 01 wrz 2013, 16:24
A ja właśnie dostałam odpowiedź z BOK-u... Tym razem okazuje się, że "zdjęcie kodu PIN nie jest możliwe na Pani numerze bo ma Pani numer na kartę. Takie zlecenie nie jest realizowane. Z ofert na kartę PIN nie wyłączamy." Ciekawe, że na moim drugim numerze na kartę jakoś wyłączyli bez problemu (ale tam od razu miałam STK).

Przecież to są kpiny w żywe oczy. Strona internetowa swoje, konsultanci swoje, przy czym każdy chyba mówi to, co mu ślina na język przyniesie. A sprawa ciągnie się już ponad miesiąc.

Jutro też się udaję do Reala, a jeśli czytnik nie załatwi sprawy, przenoszę numer do VM.

#658773  autor: zielony71
 01 wrz 2013, 16:49
Czytnik nie musi byc z reala, wystarczy dowolny czytnik kart sim, pelno tego na allegro.

#658907  autor: mars28
 02 wrz 2013, 10:22
Mnie też za pierwszym razem wciskali kit, że z numeru na kartę się nie da. Ale drążyłem dalej i dopiąłem swego.

#659091  autor: ega
 02 wrz 2013, 18:08
Taaa, o kompetencji pracowników BOK-u można długo mówić...
zielony71 pisze:Czytnik nie musi byc z reala, wystarczy dowolny czytnik kart sim, pelno tego na allegro.
Ale z Reala było szybciej :)

PIN zdjęty! I nie mogą tego robić od ręki w salonie?! Oh well.

blackdog, palibrzuch, zielony71 - dziękuję za informację :)

#707159  autor: dajcynk
 31 mar 2014, 14:30
Witam!

Mam kartę simplus z 2005 roku. Chciałbym w niej wyłączyć żadanie wpisywania kodu PIN po uruchomieniu telefonu. PIN próbowałem zdjąć w różnych telefonach, ale nie udało się tego zrobić. W tym temacie przeczytałem, że można to zrobić w inny sposób tz. należy kupić czytnik kart sim. W związku z tym mam pytanie.

Czy każdy czytnik kart sim posiada opcję zdejmowania kodu PIN?
Na allegro są różne czytniki kart sim, ale który kupić?

#707191  autor: kaspeed
 31 mar 2014, 17:13
Najlepiej udac się do salonu;) zdejmą.
 #811271  autor: ManiacGSM
 11 lip 2015, 13:42
uplink pisze:Cześć wszystkim! Nowy na forum.

Odświeżam temat, czy może ktoś udostępnić Usim Editor? Będę wdzięczny,

pozdrawiam
https://www.google.pl/search?client=ope ... 8&oe=UTF-8

M4rio pisze:Wie ktoś moze jak usunac blokade sms premium w nowym orange go?

a probowałeś w opcjach po zalogowaniu na swoim koncie w orange?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #811393  autor: Blank
 12 lip 2015, 11:33
M4rio pisze:Wie ktoś moze jak usunac blokade sms premium w nowym orange go?
Jeżeli to nowy starter, to blokada zostanie automatycznie zdjęta w ciągu 24 godzin od doładowania nominałem 10 zł lub wyższym.
Jeżeli już tzw. Bezpieczny Starter, to blokady nie ściągniesz w żaden sposób, chyba, że trafisz na jakiegoś Casperka na infolinii.
W przeciwnym wypadku, możesz to zrobic w Moim Orange i chyba na *500 lub dzwoniąc na infolinię.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #811419  autor: M4rio
 12 lip 2015, 15:31
Kartę mam od lutego najpierw Ofree,teraz nowe o go dla pakietu neta 6 GB. Po zalogowaniu na koncie Orange nie mam żadnych aktywnych blokad. Chyba zostaje *500 lub infolinia. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

TAG