• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#550776  autor: remi89
 28 kwie 2012, 08:40
Play stawia UMTS 900 w mniejszych miejscowościach jako dodatek do 2100. Większe miasta pokryte są bardzo dobrze UMTS 2100. To że twój LG nie obsługuje HSPA to żaden problem. Telefon wybierze taką technologie do połączenia z internetem która jest dostępna w danej lokalizacji.

P@weŁ

#550953  autor: Mordrag
 29 kwie 2012, 12:32
r1q2, Będzie działać. Na leciwym już P1i, który nie ma nawet HSDPA Play w 3G bez problemu działa. Co prawda z transferem max 400 kb/s i tylko na UMTS 2100, ale działa.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#551603  autor: tuchas
 02 maja 2012, 20:43
Heh nie śmiem sugerować ale ja polecam iPlusa na karte :)

#551781  autor: r1q2
 03 maja 2012, 22:17
tuchas pisze:Heh nie śmiem sugerować ale ja polecam iPlusa na karte :)

Możesz rozwinąć myśl??? Tak jak uprzejmy Pan w pierwszej odpowiedzi wszystko ładnie wyłożył na ławę i podusił widelcem.

#551799  autor: tuchas
 03 maja 2012, 23:10
Bardziej sugeruję internet :) rozmowy to awaryjna opcja przy iPlusie :)

#552127  autor: r1q2
 05 maja 2012, 20:11
tuchas pisze:Bardziej sugeruję internet :) rozmowy to awaryjna opcja przy iPlusie :)
jednak jak się okazuje kiedy doładowałem konto zacząłem dzwonić, wybrałem PLAY i jestem zadowolony mam "Lubię To" internet działa mi wszędzie tam gdzie potrzebuje, jak na razie, a połączenia nie są za drogie.
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.

#552132  autor: Mordrag
 05 maja 2012, 20:24
Plus z nadajników Aero2. Z Warszawy do Łodzi mamy cały czas sygnał z Aero2 (HSPA) :D
Najdziwniejsze jest to, że jak przekroczymy limit oraz uaktywni się lejek do 32 kb/s nie ma możliwości korzystania z sieci od Aero2. Czy ktoś mógłby sprawdzić i to potwierdzić ?

Obrazek

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#552728  autor: r1q2
 08 maja 2012, 09:59
Inny temat na Forum zwrócił moją uwage na Orange free, jak myslicie ta oferta jest lepsza od PLAY Lubie To???

Mam 2 numer w Orange jak będe miał zbedne 30zł to sprawdze jak z zasięgiem można by zrobić taki test ORANGE vs PLAY w praktyce.

Jak wy to widzicie może mała wojna pomiędzy userami?? Oczywiscie na argumenty.

#552740  autor: Mordrag
 08 maja 2012, 10:56
r1q2, moim zdaniem Play w taryfie Lubię To. Dobre pokrycie w mieście, i poza miastem dzięki UMTS900. Może i prędkości mniejsze niż w Orange, ale za to mniejsze pingi co z tym idzie strony wczytują się szybciej.