ManiacGSM pisze:''jak zaktualizować androida''
myślę ,że warto odwiedzać fora typu :
pdaclub.pl
android.com.pl
i szukać w odpowiednich działach oraz wujek google.
Myślę, że warto stworzyć taki wątek na Telepolis i opisać wady i zalety aktualizacji. Czy warto czy nie. Co się zmienia na plus, co na minus. Nie jesteśmy dziećmi Neostrady podłączonymi przedwczoraj do Sieci i umiemy korzystać z Google. Uważam, że forum na takiej stronie jak Telepolis powinno mieć także wątek o aktualizacji Androida. Dlaczego mamy korzystać z innych stron skoro możemy z naszych?
[ Dodano: 15 Kwiecień 2012, 11:45 ]
babeo pisze:Oj coś widzę, że bateria w 2.3.3 trzyma gorzej niż w 2.2.2, ale ten 2.3 w sumie bardziej mi się podoba. Hehe trzeba było dawniej zaktualizować, bo teraz już się przyzwyczaiłem do czasu pracy na 2.2.2
W porównaniu z 2.3.3 wersja 2.3.4 jakby delikatniej obchodziła się z baterią. Odnoszę wrażenie, że teraz dwa dni będzie można osiągnąć bez specjalnych czarów.
Niestety po aktualizacji jestem srogo zawiedziony upadkiem jakości zdjęć z aparatu. Pododawali wszelkiego g... jak zdjęcia 3D, panoramy, zoom cyfrowy 16x i inne ale jakość poleciała strasznie na łeb. Może jestem przewrażliwiony w tym temacie gdyż fotografia to moje zboczenie od lat najmłodszych (teraz wstyd się przyznać do hobby patrząc na tępe panienki z Nikonami za 7000 zł), a może warunki oświetleniowe nie pozwoliły na wykonanie lepszej jakościowo fotografii... Poczekam na lepszą pogodę. Tak, aparacik w telefonie służy mi za "obrazkowy notatnik" ale niech będzie dobrej jakości...
Na chwilę obecną postaram się wymienić plusy i minusy wersji 2.3.4 (4.0.2.a.0.62)
PLUSY
+ Poprawa płynności działania telefonu
+ brak zamulania i zawieszania się
+ dodane NaviExpert i Wisepilot
+ nowe funkcje w aparacie jak rozległa panorama, zoom cyfrowy 16x*, zdjęcia 3D, możliwość całkowitego wyciszenia aparatu fotograficznego (zarówno dźwięk ostrości jak i migawki)
+ szybsze włączanie Wi-Fi
+ dłuższy czas pracy na baterii
MINUSY
- gorsza jakość zdjęć w porównaniu do softu 2.3.3
- nie znajdujący nigdzie zastosowania 16 krotny zoom cyfrowy*
- większa integracja z Facebookiem bez możliwości odinstalowania go
- aparat w trybie "Auto Scn" (automatyczne rozpoznawanie scenerii) kompletnie nie radzi sobie z balansem bieli.
NEUTRALNE
+/- delikatnie zmieniony wygląd rejestru połączeń
+/- nowe ikony jak Update Center, Podłączone Urządzenia, Gry i Aplikacje...
+/- podczas blokowania ekranu mamy animację jak przy wyłączaniu starszego telewizora
* - w plusach bo to nowość, w minusach bo fatalnej jakości 
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71