• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#70737  autor: mkforever1
 30 kwie 2006, 09:02
Witam,
Uważam sx'a za znacznie lepszy telefon. Nokie miałem nie tak dawno jako telefon zastępczy i byłem niemiło rozczarowany - telefon wolny, mój egzemplarz się wieszał co jakiś czas bez powodu i trzeba było wyjmować baterie żeby go zresetować. SX miałem już dawno temu kiedy był on jeszcze nowością - nigdy mnie nie zawiódł, nigdy się nie zawiesił i nie miałem z nim żadnych problemów (no może poza pisaniem smsów:) ) Jak dla mnie SX1 wygrywa bezapelacyjnie z Nokia 6600.

Pozdrawiam,

#70746  autor: sledz92
 30 kwie 2006, 10:30
mkforever1 no wrescie ktos cos krotko i dobrze sformuował swe zdanie :P
SX 1 jest po 1 TANSZY od nokii a po 2 lepszy :wink:
A strasznie sie rozni,jezeli nokia ma symbiana 7.0 a sx 6.1 ?
Sa jakies niesamowite zmiany i roznice?
Czy ze wzgledu ze nokia ma nowszego symbiana bardziej sie ja oplaca kupowac?
sorrks za tyle pytan ale to moja ciekawosc

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#70761  autor: piotrz
 30 kwie 2006, 11:04
są tylko 2 (3) różnice:
w 7.0 można zmieniać tematy.w 6.1 tylko tapetę.reszta jest zawsze taka sama.Jednak za pomocą cristal patcha ta wada sięusuwa, bo wtedy sx już obsługuje tematy w sisie
naa 7.0 jest minimalnie więcej aplikacji
może źle pamiętam, ale chyba na 6.1 aplikacje z komputera instalowało się za pomocą komputera, a w 7.0 komputer tylko przesyła plik do telefonu, a instaluje się go dopiero za pomocą telefonu. Ale to tak w nawiasie, bo nie jestem pewien (skleroza nie boli :smt005 )

#70824  autor: sledz92
 30 kwie 2006, 14:38
dzieki bede wiedział na przyszłość :mrgreen:

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#70874  autor: matej122
 30 kwie 2006, 17:43
Po za tym Nokia jest gorsza technicznie jej procesor to 102 mhz jak dobrze pamiętam a Siemensa standard 120 mhz tylko jest jedno ale ze w sx można podkręcić nawet do 200 mhz :mrgreen: :twisted: Moj niestety łapie tylko 168 mhz i jeszcze jedno w Siemensie można ingerować w soft a wtedy to się zaczyna dopiero zabawa. Bawiłem się Nokia i mi nie przypadła do gustu Siemens to co innego.