• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#526746  autor: DanielR
 08 sty 2012, 13:24
gaskabalbinka pisze:Aż mnie ściska jak czytam te wasze bzdury. Czemu nie macie płacić za wydanie nowej karty? Ale spoko, pewnie myślicie, że operator wyczarowuje je z magicznego kociołka..
Bzdury? Najtańszy starter SIM pre-paid, to koszt 5 zł (i to ze stanem 5 PLN na koncie).
A zapomniałem, jest nawet taki o wartości 3 zł - w Simplusie. :wink:

#526750  autor: KC-KARLOS
 08 sty 2012, 13:31
DanielR pisze:Bzdury? Najtańszy starter SIM pre-paid, to koszt 5 zł (i to ze stanem 5 PLN na koncie).
A zapomniałem, jest nawet taki o wartości 3 zł - w Simplusie.
No i w wybranych sklepach PLAY można dostać jeszcze startery zasięgowe za darmo.
Sklep internetowy Orange też oferuje darmowe karty SIM.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#526751  autor: Precelos
 08 sty 2012, 13:37
A zapomniałem, jest nawet taki o wartości 3 zł - w Simplusie. :wink:
Karta startowa SIMPLUS 3 kosztuje na hurtowni 1,43 zł (brutto) :mrgreen:

Obrazek

#526894  autor: grzegi
 08 sty 2012, 22:09
gaskabalbinka pisze:Aż mnie ściska jak czytam te wasze bzdury. Czemu nie macie płacić za wydanie nowej karty? Ale spoko, pewnie myślicie, że operator wyczarowuje je z magicznego kociołka..
Skoro prepaidowcy nie płacą za wymianę karty SIM, to abonamentowi też nie powinni, ale operator wykorzystuje fakt, że mają umowę i jej raczej nie zerwą, w związku z czym nakłada na nich wydumane opłaty...

Obserwując ostatnimi czasy, gdzie to operatorzy upychają swoje promocyjne karty SIM, odnoszę wrażenie, że mają ich wręcz nadmiar.
Już nawet nie chodzi o tą opłatę tylko o jej wysokość i o nierówne traktowanie klienta.

#526895  autor: drcox
 08 sty 2012, 22:14
No to po kolei:
- Jeżeli ktoś zgubi kartę/ukradną mu telefon - a niech zapłaci te 5zł. Ale 25 czy 50zł? Przecież to jest naciąganie i robienie z ludzi idiotów. Taka karta dla operatora to koszt kilku groszy.
- Pre-paidowcy nie płacą, abonamentowcy tak - kolejny perfidny absurd. Ale to już pisałem wcześniej.
- Jeżeli coś nie działa/źle działa to operatora zasranym obowiązkiem jest wyeliminować wszystkie możliwe przyczyny problemów od jego strony - w tym wyczarowanie karty sim z magicznego kociołka. Kropka.