• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#505916  autor: MK_
 29 wrz 2011, 16:57
Więc może jest to możliwe w taryfach firmowych? Dla indywidualnych nie ma takich "procedur". Swoją drogą to podchodzi pod nieuczciwą konkurencję.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#505978  autor: Vieslav
 30 wrz 2011, 08:42
W moim przypadku chodzi o numer stacjonarny, który najpierw był w TP, potem w Dialogu a teraz w Netii i zaraz po przeniesieniu do Netii zaczęły się telefony z Playa. Jeszcze raz sprawdzę na umowie czy na pewno nie mam zgody na cele marketingowe.

#506001  autor: gaskabalbinka
 30 wrz 2011, 12:16
Plus ma swoją książkę telefoniczną na stronie i tam chyba trafiają numery, które nie są zastrzeżone.

Miałem np. przed chwilą rozmowę, laska dzwoniła z firmy zakładającej baterie słoneczne(!)
Jak zapytałem skąd ma numer to powiedziała, że z książki tel. plusa.

Pytanie tylko skąd mają info o końcach umowy. Może walą w ciemno. :D

#506202  autor: aleks2002
 01 paź 2011, 15:27
Nie chcę Was straszyć ale ostatnio moja dziewczyna u takiego typowego cwaniaka brała smarta do przetestowania w Play, ja byłem z nią w salonie i gość od razu podsunął jej pod nos ulotkę i mówi, żeby podała numery osób które "mogłyby" być zainteresowane przeniesieniem nr do play to oni do nich zadzwonią. Ja uczulony na takie akcje po latach pracy u jednego opa pytam co na to ustawa o ochronie danych osobowych a on na mnie oczy i zaczął kręcić, że to podanie jest dobrowolne i że to my ponosimy jakby coś odpowiedzialność za podanie tych danych :shock: :mrgreen: nawet nie chciało mi się z tym tumanem polemiki prowadzić, ale takie ulotki leżały ładnie na widoku i podejrzewam, że wciskają je większości klientów :|

re

#506214  autor: dreamangel
 01 paź 2011, 16:35
Widziałem że ktoś pracował w opisach u któregoś Opa , ludzie każdy by chciał zarobić z 100 lub 2 za baze którą można wyciągnąć ,wystarczy zostać kkb lub doradcą ,mieć dostęp do odpowieniej aplikacji , filtorwanie itp itd , często punkty tzw firmowe wysyłają pracownika na miesiąc czy 2 do innej firmy i już masz skąd wiedzą kiedy co i jak , nawet na pałę ściągnąć baze klientów urawnionych w okręgu ,mieście czy whatever i masz pracę na rok ,zresztą widziałem na necie często sprzedawne nielegalnie bazy danych czy stacjonarnych czy komórkowych klientów !!! jak dla mnie 3- 5 lat !!!

#506295  autor: aleks2002
 02 paź 2011, 10:38
dreamangel, nie wiem czy pracowałeś u jakiegoś opa, ja pracowałem, zbyt wielkich uprawnień nie miałem, ale na pewno większe niż salony :) łatwo powiedzieć wyciągnij bazę, trudniej to wykonać, każde wyciągniećie danych oczywiście jest logowane, a do tego (przynajmniej ja) nie mogłem zaciągnąć całej bazy, tylko musiałem wyrzucać zapytanie dla każdego nr (oczywiście jeżeli się chciało wyciągnąć z jakimikolwiek danymi poza samymi nr) a do tego podejrzewam, że już nie płacą tak fajnie za takie bazy jak kiedyś w dobie internetu, gdzie niektóre łosie same aż wciaskają swoje dane osobowe różnym firmom :-D

#506867  autor: avt31
 05 paź 2011, 16:06
Myślę, że część wali na oślep. Play dzwonił na zastrzeżony numer stacjonarny znajomej. Niestety ten numer jest w starych książkach telefonicznych i ma innego właściciela. Zresztą nie tylko Play dzwonił, ale i kołdry, wczasy, garnki, ubezpieczenia itd.