Ja również odradzam Netię.
@Vieslav - technologia BRA (Bit Rate Adaptative), którą opisujesz, działa nie tylko na Neostradzie, ale również w przypadku BSA Netii.
Ponadto, Netia ma fatalną obsługę klienta i nie jest firmą o solidnej jakości świadczenia usług, często trapią ją wielkoobszarowe awarie, a klient nie jest szczególnie szanowany. Miałem niestety okazję poznać tę firmę od środka, więc wiem, co mówię.
Maniiiek pisze:kowcio, przyjmuje wyrazy współczucia. Dń tego na tydzień przed terminem zapłaty faktury potrafią coś z łączem zrobić. Prędkość nie spada ale żeby stronę załapało to kilkakrotnie trzeba odświeżyć. Do tego raz faktury nie zapłaciłem w terminie. Po dwóch dniach co godzinę był telefon. Nie, nie z przypomnieniem o konieczności zapłaty ale straszenie windykacją.
Jest to "usługa" o nazwie Messenger, włączająca się automatycznie po upływie terminu płatności. Teoretycznie ma za zadanie wyświetlać co kilka odsłon stron komunikat o zaległościach, w praktyce często uniemożliwia korzystanie z Internetu, a komunikatu nikt nie widzi. Można przywrócić normalne działanie usługi logując się do Netii Online, gdzie w sekcji "Komunikaty" należy przeczytać informację o zaległościach i zaznaczyć, że potwierdza się jej przeczytanie i zobowiązuje się uregulować należność - za kilka sekund łącze wróci do normalnego działania.