• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#419330  autor: Vieslav
 26 lip 2010, 17:58
Przecież 256 kb/s nadal jest w cenniku. Więc chyba to jest oferta podstawowa? Jeśli chodzi o pakiet złotówek to rzeczywiście podnosi atrakcyjność usługi. Ale wraz ze wzrostem wariantów prędkości przydałoby się zmodyfikować wartości pakietów (bez przesady, dla 2 mb/s i dla 20 mb/s taka sama wartość).

#419473  autor: giaur
 27 lip 2010, 12:40
Oferta bardzo, bardzo słaba.
Teraz w promocji Orange Freedom z telefonem domowy internet z prędkością 1 Mb/s za 40 zł/m-c. Wystarczy, że posiadasz lub kupisz telefon w Orange.
Proszę o podanie następujących informacji:
- kwota abonamentu przed obniżką
- wysokość minimalnego abonamentu na komórkę kupioną w orange, który by uprawniał do skorzystania z tej promocji

Po przeanalizowaniu tych informacji przekonamy się, czy ta obniżka nie jest czasami tak naprawdę podwyżką. Abonament na komórkę w orange nie jest mi do niczego potrzebny - to jedna z najgorszych ofert, play bije was na głowę pod każdym względem.

Oczywiście nie muszę mówić, że ja za tą cenę mam 16Mbit/2 MBit (down/up), więc i tak oferta zasługuje na głośne wyśmianie.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 12:42 przez giaur, łącznie zmieniany 1 raz.

#419475  autor: widex
 27 lip 2010, 12:42
Pakiet złotówek może być chyba na zarejestrowany numer na kartę. Tak mówiła w punkcie Orange.

#419490  autor: kamil1221
 27 lip 2010, 13:50
giaur pisze:
Oczywiście nie muszę mówić, że ja za tą cenę mam 16Mbit/2 MBit (down/up), więc i tak oferta zasługuje na głośne wyśmianie.
A czy Twój operator ma możliwość świadczenia usług po za miastem ? Nie wszędzie dociera UPC i inni alternatywni.
W chwili obecnej OFD jest jedną z lepszych ofert internetu na linii TP. Jeżeli ktoś jest jeszcze Klientem Orange dodatkowy pakiet zł jest czymś bardzo fajnym w ogólnym rozliczeniu.

#419524  autor: PracownikOrange
 27 lip 2010, 15:32
Kaczy pisze:
PracownikOrange pisze:Jeżeli chodzi o prędkość pobierania (do 512 kb/s) jest to standardowa opcja dostępu do internetu.
U konkurencji (Netia), która korzysta z tej samej technologii jest 1 Mb/s :)
Zgadza się Kaczy.
My też posiadamy w swojej ofercie 1mb/s, ale oferujemy też 512kb/s.
Istnieją klienci, którzy mają mniejsze wymagania i dla nich specjalnie przygotowaliśmy tą ofertę. Mało tego, mamy w ofercie także 256kb/s dla kogoś kto chce mieć kontakt ze światem przy wykorzystaniu skrzynki pocztowej i komunikatorów. Staramy się być elastyczni, stąd oferta od 256kb/s aż do 20mb/s.
giaur pisze:Proszę o podanie następujących informacji:
- kwota abonamentu przed obniżką
- wysokość minimalnego abonamentu na komórkę kupioną w orange, który by uprawniał do skorzystania z tej promocji
Po przeanalizowaniu tych informacji przekonamy się, czy ta obniżka nie jest czasami tak naprawdę podwyżką. Abonament na komórkę w orange nie jest mi do niczego potrzebny - to jedna z najgorszych ofert, play bije was na głowę pod każdym względem.
Jeżeli chodzi o Twoje zapytanie to:
- cena abonamentu 1mb/s przed obniżką wynosiła 45zł, obecnie wspomniane wyżej 40zł
- minimalna kwota abonamentu, która uprawnia do skorzystania z promocji to 55 PLN brutto

Szczegółowe informacje dotyczące warunków skorzystania z promocji, można znaleźć w regulaminie promocji Orange Freedom zamieszczonym na naszej stronie internetowej.

Co do oferty abonamentowej Orange to np. taryfa Delfin (dla tych którzy lubią dużo rozmawiać) jest dość konkurencyjna w stosunku do pozostałych na rynku. Staramy się sprostać oczekiwaniom klientów dotyczącym różnych usług.

together we can do more

#419527  autor: giaur
 27 lip 2010, 15:47
- cena abonamentu 1mb/s przed obniżką wynosiła 45zł, obecnie wspomniane wyżej 40zł
- minimalna kwota abonamentu, która uprawnia do skorzystania z promocji to 55 PLN brutto
Czyli reasumując, w moim przypadku (mam telefon pre-paid i mi wystarcza):
- przed skorzystaniem z promocji: 45 zł z 1 MB
- po skorzystaniu z promocji: 95 zł
Co do oferty abonamentowej Orange to np. taryfa Delfin (dla tych którzy lubią dużo rozmawiać) jest dość konkurencyjna w stosunku do pozostałych na rynku.
- Taryfa delfin 150 (59 zł): 160 minut do wszystkich, 0.49/min poza abonamentem. Rozmowy do własnej sieci są odliczane z pakietu tych 160 minut.
- Taryfa LongPlay 49 (49 zł): 240 minut do wszystkich, do własnej sieci za darmo bez ograniczeń przez 6 miesięcy. Cena minuty do wszystkich poza abonamentem: 29 groszy

Teraz czas na głośny śmiech ;) Według mnie, orange to chyba najgorsza sieć

#419532  autor: Maq
 27 lip 2010, 16:01
PracownikOrange pisze:Opłata za utrzymanie łącza to ok 30pln została wyliczona przez UKE w czasie jednego z audytów. To między innymi pokrywa opłata abonamentowa
Tylko po cholerę mi druga linia za którą mam płacić ekstra 28zł miesięcznie za jej utrzymanie, skoro już mam jedną istniejącą linię TP na której jest wykupiony abonament telefoniczny w Dialogu (w ramach WLR)?

Plus -> Idea -> Plus -> mBank Mobile -> Lyca Mobile
Siemens C35i -> C60 --> Nokia 6030 --> Siemens S65 -> M75 --> Samsung L760 -> i5700 --> Motorola Defy+ -> Motorola Moto G
iPlus 20GB & Neo VDSL 80Mbits

#419536  autor: Spioszek
 27 lip 2010, 16:09
MAQ, nie musisz mieć drugiej lini, ja mam Telefon w Neti, a Internet w TP Neostrade, i jakoś nie ma z tym zadnych problemów...

Obojętnie komu płacisz za telefon w ramach WLR, ważne że go masz to wtedy się nie czepiają:)

#419545  autor: widex
 27 lip 2010, 17:42
giaur pisze:Teraz czas na głośny śmiech Według mnie, orange to chyba najgorsza sieć
Nie robią nic, co nie przyniesie zysku.

Teraz niech ktoś mi wytłumaczy, dlaczego ok 30 zł utrzymanie łącza. Jak będę miał sam Internet. 10 zł rozumiem, ale 30?

#419733  autor: PracownikOrange
 28 lip 2010, 15:07
@Maq
Dla jasności: mówimy o promocji Orange Freedom z telefonem stacjonarnym ( 1mb/s za 40zł/ m-c).
Jeżeli masz pre-paida w Orange czy innej sieci, i nie chcesz zakładać telefonu stacjonarnego, bo to Ci w pełni wystarcza,
możesz skorzystać z oferty 1mb/s za 50zł (przy umowie 12 m-cznej).

Co do oferty abonamentowej, to tak naprawdę wszystko zależy od indywidualnych potrzeb: kto, gdzie, ile dzwoni, z jakich dodatkowych usług korzysta, jaki model telefonu chce mieć, na jaki okres
podpisaną umowę itp.

Koszystą ofertę wybiera się w oparciu o takie powyższe kryteria.
Więc nie można jednoznacznie stwierdzić, czy dana oferta jest dobra,czy zła.

@ Widex
tak jak zostało wcześniej wspomniane: opłata za utrzymanie łącza, wynosi około 30pln, ponieważ taka kwota została wyliczona przez UKE w czasie jednego z audytów.

together we can do more

#419890  autor: widex
 29 lip 2010, 13:13
Tylko, że rzecznik Orange był przeciwko, że UKE wyliczyło tak tanio.

Dla mnie opłata za utrzymanie łącza too nie więcej niż 10 zł. Po co utrzymywać coś, co jest utrzymane Internetem. Jak mam sam socjalny to nie utrzymuje łącza, nie ma opłaty.

#420096  autor: PracownikOrange
 30 lip 2010, 16:08
Widex,
opłata za utrzymania łącza wiąże się z utrzymaniem i modernizacją infrastruktury TP.
Wyliczona kwota przez UKE związana jest z samym utrzymanie łączy, co w całości nie pokrywa generowanych kosztów.
Podejrzewam, że to właśnie to miał na myśli rzecznik.

A co Waszym zdaniem, przydałoby się wprowadzić do oferty Orange Freedom, aby bardziej jeszcze wyróżniała się na rynku?

together we can do more

#420113  autor: mikado15
 30 lip 2010, 18:36
Oferty dla studentów- jakieś umowy 9-cio miesięczne lub coś co ich przyciągnie;)

#420190  autor: galtom
 31 lip 2010, 07:35
Od firmy jaka jest TPSA wymagalbym najwyzszej jakosci w obsludze, podejsciu i traktowaniu klienta. Podobnie jak np. BT w UK.

Pytania.

1. Dzis podpisuje umowe na 24 miesiecy neostrady... ale jak to w dzisiejszych czasach bywa - jestemw wynajetym mieszkanu, po 7 miesiacach musze zmienic lokal.
a) jakie sa koszty przeniesienia uslugi pod nowy adres?
b) co sie dzieje, jesli pod nowym adresem nie ma Waszego gniazdaka (ale linia jest na ulicy)
c) co sie dzieje, jesli wWaszej lini nie ma w okolicy

Kolejne pytania/sugestie gdy bedzie odpowiedz na to. THX :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#420279  autor: abcd
 31 lip 2010, 20:29
Oznaką dbałości o klienta i szacunku wobec niego jest utrzymywanie go przy ofercie atrakcyjnymi cenami i wysoką jakością świadczonych usług, a nie wieloletnią umową.
Poważny operator oferuje max umowę na 18 miesięcy (jako tę bardzo bardzo długą), jako podstawową - 12-miesięczną, a dla osób, które nie są pewne stałości swojego miejsca pobytu niewiele (o max 15 zł/msc plus pełen koszt aktywacji na początek) droższą umowę na czas nieokreślony z normalnie liczonym okresem wypowiedzenia (więc jeśli zanoszę pismo piątego to piątego następnego miesiąca mam wypowiedzianą usługę, a nie za dwa miesiące bo nie trafiłem w okres wypowiedzenia)

A jak chcesz wypowiedzieć neostradę w 20 dni to możesz zastosować standardowy numer z telewizją.

#420373  autor: Maq
 01 sie 2010, 13:21
PracownikOrange pisze:@Maq
Dla jasności: mówimy o promocji Orange Freedom z telefonem stacjonarnym ( 1mb/s za 40zł/ m-c).
Jeżeli masz pre-paida w Orange czy innej sieci, i nie chcesz zakładać telefonu stacjonarnego, bo to Ci w pełni wystarcza,
możesz skorzystać z oferty 1mb/s za 50zł (przy umowie 12 m-cznej).
Mi cały czas chodzi o założenie internetu na linii TP na której jest uruchomiona usługa głosowa w Dialogu (abonament WLR). Może nadal nie wyraźnie piszę, mam telefon stacjonarny na linii TP, tylko płacę za abonament innemu opowi. Dlatego nie widzę najmniejszego sensu żeby ciągnąć DRUGĄ linię kablową dla samego internetu!
Może sobie jeszcze domówię usługę telewizyjną w TP, tak żeby mieć 3 parę przewodów w domu, tak aby każda usługa była świadczona na osobnej linii i żeby TP wzbogaciło się o ~60zł/miesiąc za utrzymanie dodatkowych linii.
Technik eltelu stwierdził że to nic nowego, bo w centrali TP mają b*rdel, ale On nie może mi założyć internetu bez odpowiedniego zlecenia z centrali.
A co ma piernik (prepaid komórkowy) do wiatraka (internet stacjonarny) w twoim poście to nie wiem ;p
Aktualnie zamówiłem internet w Netii, odesłałem umowę teraz czekam na dalsze ich ruchy.

Tym samym cieszę się że u mnie istnieje jeszcze alternatywny operator który ma własną infrastrukturę, jak skończy się umowa to zwiekszę sobie u nich prędkość, jak teraz Netia mi nie założy na linii TP, to kończę się użerać z prób zamówienia czegokolwiek na infrze TP.
darkangel pisze:MAQ, nie musisz mieć drugiej lini, ja mam Telefon w Neti, a Internet w TP Neostrade, i jakoś nie ma z tym zadnych problemów...

Obojętnie komu płacisz za telefon w ramach WLR, ważne że go masz to wtedy się nie czepiają:)
Nie wiem czy trafiłem na takich trudnych konsultantów, ale zarówno na infolinii sprzedażowej TP i OF, jak i na błękitnej linii twierdzili że muszę mieć u nich wykupiony abonament, a jak mam WLR w Dialogu to muszę w Dialogu zamówić.
Natomiast w Netii przy zamawianiu nie widzieli żadnego problemu w tym...

Plus -> Idea -> Plus -> mBank Mobile -> Lyca Mobile
Siemens C35i -> C60 --> Nokia 6030 --> Siemens S65 -> M75 --> Samsung L760 -> i5700 --> Motorola Defy+ -> Motorola Moto G
iPlus 20GB & Neo VDSL 80Mbits

#420486  autor: Vieslav
 02 sie 2010, 10:45
Maq, a powołałeś się na regulamin? Od każdej decyzji masz ileśtam dni na odwołanie.
abcd, akurat Orange ma takie ceny, że chyba żaden strach wiązać się dłuższą umową. Poza tym oni chyba jako jedyni nie mają umów 36 miesięcznych. Nie bałem się podpisać miesiąc temu aneksu na dwa lata. Cena 1 mb/s raczej już nie spadnie. Rozpoczęła się walka o klientów na 10 i 20 mb/s. Takie prędkości mnie nie interesują, bo i tak wyciskam już siódme poty w mojego kabelka (2 mb/s w trakcie dalszej zmiany na 6) i boje się, że w każdej chwili zadzwonią i dadzą BMT. Złotówka czy dwie mnie nie zbawią.

#422009  autor: Marens
 09 sie 2010, 17:34
Jak to jest w końcu z tym uploadem?
Jest przycięty do 512kbps czy 1Mbit?

#422092  autor: abramek92
 10 sie 2010, 00:40
Marens,
Wg mnie to jest 1 mbps,
oferta BSA musi się zgadzać z ofertą Neostrady TP, a w Neostradzie TP jest 1 mbps.

#422722  autor: Vieslav
 13 sie 2010, 14:11
Słuchajcie, mam pewien problem. Może PracownikOrange napisze mi więcej na ten temat. Podpisałem na początku lipca aneks na dwa lata do umowy. Wyraźnie mówiłem dzwoniącemu do mnie panu, że nie interesuje mnie opcja poniżej 2 mb/s. Pan powiedział, że niestety nie mogę podpisać aneksu na opcję wyższą, mogę podpisać na to, co mam a potem sobie zwiększyć zgodnie z promocją, na którą podpisałem aneks. Jest już środek sierpnia i dzwonię na infolinię, żeby przyspieszyć internet (przyspieszenie trwa do 14 dni, więc miałbym od września już w nowej cenie). Zanim zgodziłem się na dyspozycje zapytałem dla pewności panią, ile będę płacił. Pani odpowiedziała, że 55zł. Wszystko niby się zgadza, 2mb/s na 2 lata kosztowało tyle w czasie, gdy podpisywałem aneks. Ale ja mam aneks w promocji łączonej z telefonem! Jak byk mam napisane na aneksie, że za 1 mb/s będę płacił 40zł. Za 2mb/s powinienem płacić 50zł, a pani mi mówi, że wyjdzie mi 55zł i ona nie wie, jakim cudem ktoś podpisał ze mną aneks na takich warunkach, bo mam abonament tylko 35zł. W jaki sposób to odkręcić? Jeju, po co ja głupi przedłużałem tą umowę, trzeba było zerwać i podpisać nową :cry: . Ale wyraźnie mówiłem panu, z którym przedłużałem umowę, że prędkość mniejsza niż 2 mb/s mnie nie interesuje i on powiedział, że jak sobie przyspieszę we wrześniu to zapłacę zgodnie z aneksem, czyli 50zł.