• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#56496  autor: rafcyk
 25 lut 2006, 22:00
D@rio pisze: P.S
Dziala Ci opcja "dostep glosowy" w opcjach konta? bo mi wyskakuj "undefinded".
Niestety, mam to samo

#56506  autor: przemek910
 25 lut 2006, 22:33
Mam i mi działa trzeba chwile poczekać na parwie każej opcji mam "undefinded" ale po chwili się pokazuje to co ma się pokazać

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#56515  autor: D@rio
 25 lut 2006, 22:54
Zgadza się. Mi już wszystko działa w takim razie ;)

#56552  autor: pvd
 26 lut 2006, 08:39
D@rio pisze:
pvd pisze:co wlasciwie daje skrzynka simplusnet, czym sie rozni od rarmowych kont na wp. onet itd. ?
Hmmm ;)

glowne roznice to wlasciwie znaczaca roznica pojemnosci konta ( :D )
pozatym to jeszcze mozna doliczyc fajna domene no i najwazniejsze... powiadomienie SMS na telefon komorkowy, dostep glosowy, mozliwosc odczytu i odpowiedzi na poczte na wielorakie sposoby (SMS, DS, WAP, WWW, z poziomu aplikacji Mega w karcie itp.)
niemam karty mega :) a jaka jest ta pojemnosc, w wp mam chyba 3 giga i list moge najwiekszy 10 lub 20 mega wyslac, i czy place za odczyt tego co jest na poczcie np za smsy

#56553  autor: D@rio
 26 lut 2006, 08:53
pvd pisze:
D@rio pisze:
pvd pisze:co wlasciwie daje skrzynka simplusnet, czym sie rozni od rarmowych kont na wp. onet itd. ?
Hmmm ;)

glowne roznice to wlasciwie znaczaca roznica pojemnosci konta ( :D )
pozatym to jeszcze mozna doliczyc fajna domene no i najwazniejsze... powiadomienie SMS na telefon komorkowy, dostep glosowy, mozliwosc odczytu i odpowiedzi na poczte na wielorakie sposoby (SMS, DS, WAP, WWW, z poziomu aplikacji Mega w karcie itp.)
niemam karty mega :) a jaka jest ta pojemnosc, w wp mam chyba 3 giga i list moge najwiekszy 10 lub 20 mega wyslac, i czy place za odczyt tego co jest na poczcie np za smsy
Jesli masz SIMPLUSa to napewno masz ktoras wersje karty SIM ;) Albo Mega1,2,3. Oczywiscie ta ostatnia jest najlepsza, ma najwiecej fukcji w tym wlasnie zakladke do swojego konta SimplusNet.
Natomiast tak. Pojemnosc SimplusNet to 10MB. Max rozmiar wysylki to 6444kB. Nie placisz nic za SMSy, skrzynka jest calkowicie darmowa - brak abonamentu.

#56592  autor: pvd
 26 lut 2006, 12:20
ja kupilem karte simplusa z 4-5 lat temu i nie zmienialem jej i niemam zadnych funkcji dodatkowych zreszta niepotrzebne mi sa a moge na te maile za darmo z kom odpisywac?

#56597  autor: D@rio
 26 lut 2006, 12:31
pvd pisze:ja kupilem karte simplusa z 4-5 lat temu i nie zmienialem jej i niemam zadnych funkcji dodatkowych zreszta niepotrzebne mi sa a moge na te maile za darmo z kom odpisywac?
Tak, mozesz...tyle ze nie zupelnie z darmo. Za komunikacje z numerem 369 placi sie jak za zwyklego SMSa. Zastanawia mnie tylko czy zaliczyloby Ci to do SMSow po 1gr....bo sam jestem ciekaw :)

#56600  autor: przemek910
 26 lut 2006, 12:33
Sorki za pytanie z 'innej beczki' ale myślę że D@rio będzie wiedział.
D@rio - ile kosztuje jedna oferta w Erze? (Przy taryfie Era Nowy Komfort)
Jeszcze raz przepraszam za OffTopic :mrgreen:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#56617  autor: gm
 26 lut 2006, 13:25
Ostatnio komendy wysylane na 369 szwankują. Już lepiej jest korzystać z Dostępu Głosowego.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#56646  autor: rafcyk
 26 lut 2006, 15:09
D@rio: a korzystasz z dostepu glosowego do eranetu? Jakie sa koszty takiej zabawy?

P.S. Jesli przeniose nr z abo na tt, to czy moja skrzynka eranetu pozostanie i bede mogl nadal bez przeszkod z niej korzystac?

#56701  autor: D@rio
 26 lut 2006, 17:52
kindzior pisze:Sorki za pytanie z 'innej beczki' ale myślę że D@rio będzie wiedział.
D@rio - ile kosztuje jedna oferta w Erze? (Przy taryfie Era Nowy Komfort)
Jeszcze raz przepraszam za OffTopic :mrgreen:
Jedna oferta standardowo kosztuje 30zł. Natomiast obecnie są różnego rodzaju promocje gdzie korzystniej z Nich skorzystać niż składać sobie samemu taryfę ze standardowych "klocków". Odsyłam do dzialu promocje ;)

#56703  autor: D@rio
 26 lut 2006, 17:57
rafcyk pisze:D@rio: a korzystasz z dostepu glosowego do eranetu? Jakie sa koszty takiej zabawy?

P.S. Jesli przeniose nr z abo na tt, to czy moja skrzynka eranetu pozostanie i bede mogl nadal bez przeszkod z niej korzystac?
Powiem szczerze ze dostep glosowy jakos nie przypadl mi do gustu ;) od taki bajer. Natomiast jesli chodzi o koszt to wynosi on 0.40gr z VAT per minute ;)

Jesli przeniesiesz numer do systemu abonamentowego sieci Era oczywiscie, skrzynka pozostanie Ci w niezmienionej zawartosci i o niezmienionych parametrach.

#56816  autor: martins
 27 lut 2006, 01:23
Simplusnet to mobilna poczta elektroniczna. Ma sie do niej dostep zawsze i wszedzie, zaden email cie nie ominie ;) Dostaniesz smsa z powiadomieniem o kazdej nowej poczcie. Wystarczy ze masz przy sobie tel kom, przy pomocy ktorego mozesz natychmiast odpowiedziec na email. Np jadac pociagiem. Poczta sie swietnie sprawuje przy korzystaniu np z ALLEGRO. Zawsze wiesz kiedy ktos przebija oferty badz sklada je u ciebie. I to bez zalaczania kompa. Poza tym Simplusnet ma bardzo czuly filtr antyspamowy, dzieki czemu nie meczy niechciana poczta a tym samym smsy powiadamiajace o takiej niehcianej poczcie.
Simplusnet, to chyba jedyne co sie im w tym simplusie naprawde udalo, oczywiscie poza swojakami :).

No i jest bezplatna. Szkoda ze za eranet trzeba placic. Gdyby zniesli ta oplate to bylbym bardzo szczesliwy.

Pozdrawiam.

#56834  autor: rafcyk
 27 lut 2006, 07:28
Pewnie, że byłoby fajnie gdyby znieśli opłatę, ale rownie dobrze mogliby dać antyspam i zwiększyć pojemność konta :!: :!: :!:

#56836  autor: pvd
 27 lut 2006, 07:44
tylko ze ja mam kilka maili do roznych celow, pozatym mam do neta dostep codziennie wiec az tak mi to niepotrzebne :)

#56841  autor: martins
 27 lut 2006, 10:44
rafcyk pisze:Pewnie, że byłoby fajnie gdyby znieśli opłatę, ale rownie dobrze mogliby dać antyspam i zwiększyć pojemność konta :!: :!: :!:

No mogliby wprowadzic w eranecie antyspam bez watpienia. Chociaz z eranetu korzystam od niedawna wiec spamu jako takiego jeszcze nie mam, bo adres nie jest jeszcze taki rozpowszechniony.

W simplusnecie z ktorego korzystam od ok 3 lat antyspam bardzo sie przydaje; w ciagu 2 do 3 dni w folderze spam laduje ok 30 wiadomosci. Az strach pomyslec co by bylo gdyby tego filtra tam nie bylo.

[ Dodano: 2006-02-27, 10:57 ]
pvd pisze:tylko ze ja mam kilka maili do roznych celow, pozatym mam do neta dostep codziennie wiec az tak mi to niepotrzebne :)
Ja tez mam kilka maili. Ale moje dwa podstawowe i najwazniejsze to simplusnet i eranet.
Dostep do neta tez mam staly ale to nie znaczy ze takie konta mi nie potrzebne.
Tak jak pisalem poczta taka swietnie sprawdza sie przy korzystaniu z ALLEGRO. Mi juz nie raz pomogla wygrac aukcje, mimo ze bylem w pracy. No bo nie stracilem kontaktu :) Nie musze chyba wspominac o zaletach takiej poczty w staraniach o prace :) A do tego adres jest w fajnej domenie. W koncu lepiej brzmi poczta o adresie xxxx@plusnet, xxxx@eranet, czy xxx@simplusnet, niz jakies oklepane interia tlen czy wp

Jesli masz mozliwosc to wyprobuj. Przeciez jak ci sie nie spodoba, to bedziesz mogl skasowac taka skrzynke.

Ja w kazdym badz razie POLECAM.

#56856  autor: pvd
 27 lut 2006, 14:06
niekupuje nic z allegro i niemam tam konta, a co do nazw to wole krotkie niz dlugie :)

#56858  autor: martins
 27 lut 2006, 14:11
pvd pisze:niekupuje nic z allegro i niemam tam konta, a co do nazw to wole krotkie niz dlugie :)
:evil: Probowalem :-)

Ale widze ze nie chcesz byc ani nowoczesny ani oryginalny :) To moze jeszcze tylko dodam, ze te programy sa bardziej czytelne i latwiej sie je obsluguje :)
A moze korzystasz z ebay? Dziala tak samo :)

Ale jesli nie to trudno. Pozdrawiam.

#56871  autor: rafcyk
 27 lut 2006, 14:54
Nie nakrecaj go na siłe. Przecież im mniej osób będzie z tego korzystać tym sprawniej będzie to działać 8)

#58340  autor: Wąglik
 04 mar 2006, 21:45
ale temacik zszedł z toru...
może ja sie w bok zapytam o co chodzi:)