• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

#3174  autor: max000
 11 kwie 2005, 17:06
Ja chyba jednak wolę idee...może to przezwyczjenie,
ale jak bym miał zmieniać to bym wybrał raczej heyah, niż SS

#3185  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 17:34
max000 pisze:Ja chyba jednak wolę idee...może to przezwyczjenie,
ale jak bym miał zmieniać to bym wybrał raczej heyah, niż SS
Rzecz gustu i rzecz przyzwyczajenie. Jeżeli o mnie osobiście mówię Ideii NIE. Dlaczego? Otóż jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że jeżeli tylko mam opcje wyjścia to nie będę wspierał pod żadnym pozorem największego monopolisty w naszym kraju tj. TPSA który posiada udziały w Ideii. Na dodatek wszelakiego rodzaju newsy związane z zasięgiem skutecznie mnie zniechęciły do jakich kolwiek "kontaktów" czy długoterminowych "przyjaźni" z Ideą. Kto wie może kiedyś zmienię zdanie ale jak na razie na to się nie zanosi.

Co do Heyah. Hmmm... osobiście jestem bardzo szczęśliwy, że ta firma pojawiła się na rynku bo przecież właśnie dzięki czerwonej łapce ceny połączeń w pre-paidach spadły bardzo w dół. Kto wie czy gdy by nie ostre wejście na rynek Heyaha ceny połączeń i tak wysokich jak na polskie zarobki nadał były gdzieś na orbicie okołoziemskiej :wink:
Z drugiej jednak strony do tej firmy zraża mnie jej "kiczowatość" i dresiarski charakter. Po za tym jak się popatrzy na użytkowników czerwonej łapeczki z brygady osiedlowej ławeczki i 200 pasków na spodniach odechciewa się wszystkiego... Nie świadczy to jednak o tym, że wszystki abonenci Heyaha to żule, lumpy itp.

Osobiście uważam, że SS mają dobrą ofertę tylko trzeba bardziej ją zareklamować.
Dużym plusem (może mój argument dla niektórych z was wyda się śmieszny) jest fakt, że rozmowy międzymiastowe z SS są o wiele tańsze niż ze zwykłej stacjonarki przy pominięciu wszelkich pierdółek za które trzeba w naszym kraju płacić co na zachodzie jest standardem ale to wątek do innego tematu.

Co do SS mam do was jeszcze dwa pytanie, na które niestety nie otrzymałem odpowiedzi.
Otóż czy SS w najbliższej przyszłości zamierzają wprowadzić na rynek jakieś nowe nominały kart za pomocą których można "nakarmić" swoje konto.
Kolejne pytanie kierują do posiadaczy telefonów w SS. Mianowicie jaką nazwę operatora widzicie na ekranach swoich aparatów. Czy jest ona przeplatana jak w przypadku Heyah z nazwą operatora, z którego staci bazowych się korzysta (tj. Heyah/ERA PL) tj. Sami Swoi/PLUS GSM?

Pozdrawiam serdecznie.

#3191  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 17:40
Co do nominałów - nic nie słychać o nowych. Jak nie zapomnę, to zadzwonię jutro do rzecznika i się zapytam. :)

Co do nazwy z wyświetlacza - nie pamiętam jak jest w Samych Swoich. :) Ale jeżeli już, to nazwa Sami Swoi zapisana jest na karcie SIM w polu pamięci przeznaczonym na nazwę operatora wirtualnego - w zależności od telefonu pokazywane jest albo na przemian z nazwą sieci macierzystej, albo na przemian z cell info, albo cały czas jako 3cia pozycja.
W ramach ciekawostek - słynne, idealne MILEGO DNIA jest wpisane w to samo miejsce. :)

#3193  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 17:42
WitekT pisze:Co do nominałów - nic nie słychać o nowych. Jak nie zapomnę, to zadzwonię jutro do rzecznika i się zapytam. :)
Był bym bardzo wdzięczny :)
WitekT pisze:Co do nazwy z wyświetlacza - nie pamiętam jak jest w Samych Swoich. :) Ale jeżeli już, to nazwa Sami Swoi zapisana jest na karcie SIM w polu pamięci przeznaczonym na nazwę operatora wirtualnego - w zależności od telefonu pokazywane jest albo na przemian z nazwą sieci macierzystej, albo na przemian z cell info, albo cały czas jako 3cia pozycja.
Interesowało by mnie jak by to było wyświetlane np. w Nokiach.

Pozdrawiam.

#3199  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 17:47
No więc specjalnie rozpakowałem zestaw startowy SS i sprawdziłem na Nokii 5410 - Nazwa sami swoi (wszystko małymi) pokazuje się między Plus GSM a cell-info.

Nokia 5140 to standard, więc można założyć, że tak będzie w każdej Nokii z kolorowym wyświetlaczem. Jestem przekonany, że w starszych z monochromatycznym też. :)

#3204  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 17:54
WitekT pisze:No więc specjalnie rozpakowałem zestaw startowy SS i sprawdziłem na Nokii 5410 - Nazwa sami swoi (wszystko małymi) pokazuje się między Plus GSM a cell-info.
Wituś na prawdę nie potrzebne było takie poświęcenie. Jednak bardzo dziękuję za informację.
Po przeczytaniu twojego poprzedniego postu nasunęło mi się na myśl jedno pytanie. Otóż jak wiemy na chwilę obecną nazwa SS jest przeplatana z PLUS GSM. Z tego co zrozumiałem z twojej wypowiedzi nazwa operatora jest zapisana na karcie SIM. Jak jednak to wszystko będzie wyglądało kiedy np. nazwa PLUS GSM zostanie zastąpiona Vodaphone? Czy mogą się wtedy pojawić jakieś problemy przy wyświetlaniu nazwy sieci?
WitekT pisze:Nokia 5140 to standard, więc można założyć, że tak będzie w każdej Nokii z kolorowym wyświetlaczem. Jestem przekonany, że w starszych z monochromatycznym też. :)
Podobnie chyba to wszystko będzie wyglądało w 3510i.

Pozdrawiam.

#3208  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 17:59
E tam, żadne poświęcenie - sam byłem ciekaw. :)

Co do Vodafone - nazwa Plus GSM brana jest z oprogramowania telefonu. Telefon łapie sieć o wyróżniku 260-01 i patrzy w swoje oprogramowanie jaką ma on przypisaną nazwę - następnie ją wyświetla. Nazwa Sami Swoi zapisana jest na SIM.

Jak Plus GSM zmieni nazwę na Vodafone.pl, to wyróżnik sieci się nie zmieni i pozostanie dalej jako 260-01. W starszych softach ten wyróżnik będzie miał przypisaną nazwę Plus GSM, w nowszych Vodafone.pl i tyle - działać będzie bez problemu. :)

Sami Swoi na SIMie pozostaną po wsze czasy. :)

#3215  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 18:09
WitekT pisze:E tam, żadne poświęcenie - sam byłem ciekaw. :)
No chyba, że tak :D
WitekT pisze:Co do Vodafone - nazwa Plus GSM brana jest z oprogramowania telefonu. Telefon łapie sieć o wyróżniku 260-01 i patrzy w swoje oprogramowanie jaką ma on przypisaną nazwę - następnie ją wyświetla. Nazwa Sami Swoi zapisana jest na SIM.
Czyli po ewentualnym wykupie PLUS GSM przez Vodaphone SS będą wyświetlani na ekranie telefonu jak do tej pory z takim wyjątkiem, że będziemy mieli doczynienia z przeplatanką Sami Swoi & Vodaphone?
WitekT pisze:Jak Plus GSM zmieni nazwę na Vodafone.pl, to wyróżnik sieci się nie zmieni i pozostanie dalej jako 260-01. W starszych softach ten wyróżnik będzie miał przypisaną nazwę Plus GSM, w nowszych Vodafone.pl i tyle - działać będzie bez problemu. :)
Trochę się zamotałem :wink:
To jak to w końcu będzie wyglądało? Czy po wykupie PLUS GSM będziemy widzieli na swoich ekranikach PLUS GSM czy Vodaphone bo już sam nie wiem 8)

Pozdrawiam.

#3219  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 18:15
Piotr pisze:
WitekT pisze:Co do Vodafone - nazwa Plus GSM brana jest z oprogramowania telefonu. Telefon łapie sieć o wyróżniku 260-01 i patrzy w swoje oprogramowanie jaką ma on przypisaną nazwę - następnie ją wyświetla. Nazwa Sami Swoi zapisana jest na SIM.
Czyli po ewentualnym wykupie PLUS GSM przez Vodaphone SS będą wyświetlani na ekranie telefonu jak do tej pory z takim wyjątkiem, że będziemy mieli doczynienia z przeplatanką Sami Swoi & Vodaphone?
Dokładnie.
Piotr pisze:
WitekT pisze:Jak Plus GSM zmieni nazwę na Vodafone.pl, to wyróżnik sieci się nie zmieni i pozostanie dalej jako 260-01. W starszych softach ten wyróżnik będzie miał przypisaną nazwę Plus GSM, w nowszych Vodafone.pl i tyle - działać będzie bez problemu. :)
Trochę się zamotałem :wink:
To jak to w końcu będzie wyglądało? Czy po wykupie PLUS GSM będziemy widzieli na swoich ekranikach PLUS GSM czy Vodaphone bo już sam nie wiem 8)
Podstawowa sprawa - nie zmieni się wyróżnik. Nazwa wyświetlana w telefonie pochodzi z jego pamięci, gdzie sobie przyporządkował w swojej bazie wyróżnikowi sieci 260-01 nazwę - teraz konkretnie Plus GSM. Jak Plus GSM zostanie kupiony przez Vodafone, to Vodafone wyśle do wszystkich producentów telefonów informacje, zeby w najnowszych wersjach oprogramowania telefonów zmienili nazwę sieci 260-01 z Plus GSM na Vodafone.pl. I teraz będzie tak - starsze telefony, ze starszym oprogramowaniem będą pokazywać Plus GSM, nowsze - Vodafone.pl. Już jasne? :)

#3229  autor: pajorro
 11 kwie 2005, 19:58
Ja uważam SS za bardzo dobrą ofertę, szczególnie jako telefon stacjonarny albo druga komórka. Szkoda, że ja nie mam żadnego kontaktu w książce telefonicznej w Samych Swoich. Większość to Plus, dlatego jak dla mnie lepsza Strefa Plus w Nowym Plusie :-))

#3243  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 21:15
WitekT pisze:Podstawowa sprawa - nie zmieni się wyróżnik. Nazwa wyświetlana w telefonie pochodzi z jego pamięci, gdzie sobie przyporządkował w swojej bazie wyróżnikowi sieci 260-01 nazwę - teraz konkretnie Plus GSM. Jak Plus GSM zostanie kupiony przez Vodafone, to Vodafone wyśle do wszystkich producentów telefonów informacje, zeby w najnowszych wersjach oprogramowania telefonów zmienili nazwę sieci 260-01 z Plus GSM na Vodafone.pl. I teraz będzie tak - starsze telefony, ze starszym oprogramowaniem będą pokazywać Plus GSM, nowsze - Vodafone.pl. Już jasne? :)
Dzięki twojej osobie Wituś to można nawet Chińszczyznę zrozumieć :wink:
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

#3245  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 21:18
pajorro pisze:Ja uważam SS za bardzo dobrą ofertę, szczególnie jako telefon stacjonarny
Należy tutaj dodać - jako telefon stacjonarny do rozmów międzymiastowych. Prawda jest taka co już napisałem w innym wątku ale chyba też warto powtórzyć to tutaj :wink: , że rozmowy za pośrednictwem Samych Swoich wykonywane na numery w innych miastach (rozmowy międzymiastowe) są o wiele tańsze niż z telefonu stacjonarnego w TPSA. Jeszcze jak by SS obniżyli ceny połączeń do innych sieci np gdzieś tak ok. 50-60 gr. za min to można by było mówić o prawdziwym przełomie w sferze telefonii komórkowej na naszym polskim rynku.
Z drugiej jednak strony na chwilę obecną oferta SS i tak już jest b. dobra.

Pozdrawiam serdecznie.

#3246  autor: WitekT
 11 kwie 2005, 21:20
Do usług. :)

#3248  autor: Piotr
 11 kwie 2005, 21:24
Wituś powiem ci, że jak by było więcej osób twojego pokroju ten świat wyglądał by zupełnie inaczej.

OK ale teraz kończymy pieśni pochwalne na temat naszego admina bo się nam jeszcze popsuje :-D

Pozdrawiam.

#3267  autor: xlord
 11 kwie 2005, 22:52
Kazdy robi i kombinuje jak moze albo jak chce ;)

Pozdrawiam

#3285  autor: Piotr
 12 kwie 2005, 08:31
Xlord przecież coś trzeba w życiu robić :twisted:

#3320  autor: pajorro
 12 kwie 2005, 16:29
Dla mnie Sami Swoi byłoby rewelacją, gdyby połączenia do SS z Plusa i na odwrót były traktowane jak połączenia z siecią. Jak jest w Erze...
No i mogli by wprowadzić usługi dodatkowe- GPRS, MMS-y. Niby to ma być prosta telefonia, ale...

#3322  autor: Piotr
 12 kwie 2005, 16:33
pajorro pisze:Dla mnie Sami Swoi byłoby rewelacją, gdyby połączenia do SS z Plusa i na odwrót były traktowane jak połączenia z siecią. Jak jest w Erze...
Święte słowa. O takie rozwiązanie w SS aż się prosi. Kto wie może za niedługo się tego doczekamy :wink:
pajorro pisze:No i mogli by wprowadzić usługi dodatkowe- GPRS, MMS-y. Niby to ma być prosta telefonia, ale...
Jeżeli chodzi o mnie GPRS oraz MMS-y traktuje bardziej jako urozmaicenie telefonu bez którego można się obejść. Nie jest to rzecz, która już teraz powinna być obecna. Z upływem czasu miło jednak było by ją "zobaczyć" w ofercie SS.
Na chwilę obecną wirtualny operator jakim są SS bardziej powinien się skupić na powiększeniu gamy kart za pomocą których możemy doładować swoje konto. Po za tym przydała by się promocja i reklama zakrojona na szeroką skalę co na pewno przyczyniło by się do wzdrostu abonentów sieci Sami Swoi.

Pozdrawiam serdecznie.

#3332  autor: xlord
 12 kwie 2005, 17:33
Przeciez wystarczy popatrzec na to, ze cena polaczenia w sieci i na stacjonarke jest rowna cenie smsa, wiec jest jasne, ze SS przeznaczony jest tylko i wylacznie dla tych co telefonuja. A Wy tu o GPRSie, MMSach...

Pozdrawiam

#3340  autor: WitekT
 12 kwie 2005, 18:18
Piotr pisze:
pajorro pisze:Dla mnie Sami Swoi byłoby rewelacją, gdyby połączenia do SS z Plusa i na odwrót były traktowane jak połączenia z siecią. Jak jest w Erze...
Święte słowa. O takie rozwiązanie w SS aż się prosi. Kto wie może za niedługo się tego doczekamy :wink:
To nie takie proste... Nie można robić aż tak nachalnej konkurencji Simplusowi...
  • Strona 2 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5