• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#346779  autor: tomko111
 15 lip 2009, 18:02
osachorzow, nie martw się. Też to przechodzę, dzwonię do Playa twierdzą, że na pewno wysłali wniosek o rozwiązanie umowy wraz z przeniesieniem numeru i, że mam się kontaktować z Orange - a oni twierdzą, że niczego nie otrzymali i znowu mi każą dzwonić do Playa, ahhhh ta Polska. :)

#346791  autor: osachorzow
 15 lip 2009, 19:12
tomko111, ja się nie martwię... mnie to już zaczyna bawić... Polska jest chyba jednym z nielicznych krajów, który tak potrafi skomplikować rzeczy proste ;) a w ilości papierków generowanych przy każdej okazji to jesteśmy mistrzami :D

mi dziś koleś na 602900 twierdził że nic nie powie i nic nie sprawdzi bo już nie jestem ich klientem, mam w play się wszystkiego dowiadywać bo ich działy przenosin są w kontakcie i mi nic do tego :D rozłączyłem się, połączyłem znów i już z miłą panią wszystko załatwiłem ;)

[ Dodano: 16-07-2009, 11:15 ]
WOW... po tygodniu udało się przenieść numer... przed północą strona ery do sprawdzania numerów pokazywała, że mój numer należy do P4, ale dopiero rano SIM zalogował się do sieci... dobrze że w ogóle ;)

Podsumowując: wniosek złożony 9.07 g. 18, telefon zalogowany do sieci rankiem 16.07 ;) prawie jak 24h :D

#359060  autor: Spiite
 11 wrz 2009, 16:29
Wczoraj ok. godz. 14stej złożyłem wniosek w Orange o przeniesienie z Play. Dziś ok. 11stej odebrałem smsa o tresci: "Otrzymano potwierdzenie możliwości przeniesienia numeru xxxxxxxxx do Orange. Planowana data przeniesienia 2009-09-12. Pozdrawiamy Orange".
Jest tylko jeden szkopuł,nie można się do mnie dodzwonić od godziny dostarczenia tego powiadomienia. Smsy dochodzą normalnie, a kiedy dzwonię na swój numer jest komunikat:'Nie ma takiego numeru'. Mam nadzieje że po północy wszystko wróci do normy bo teraz sprawdzałem to jak dzwonię do siebie to włącza się poczta głosowa Orange.

Pogmatwane to strasznie. W skrócie: Połączenia mogę jeszcze wykonywać z karty Play, ale jeśli ktoś do mnie dzwoni to już na kartę Orange.

[ Dodano: 2009-09-12, 12:52 ]
Po północy dostałem smsa o treści:"Witamy wśród klientów Orange. Twój dotychczasowy numer jest już aktywny w naszej sieci. Pozdrawiamy Orange". Przełożyłem kartę i wszystkie poprzednie problemy zniknęły. Przeniesienie trwało ok. 35 godz., niezły wynik ale do 24godz trochę zabrakło. Gdyby nie problemy z dodzwonieniem się do mnie z wczoraj byłbym zadowolony z przejścia.