• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#334326  autor: Artur051
 09 maja 2009, 20:22
PWojciechowska pisze:A sam przedstawiciel Plusa, który przyjechał z Warszawy nie miał na tych wysokich modelach telefonów super zasięgu i też gubił zasięg jego telefon osobisty.
Może odbiegnę trochę od tematu, ale chciałbym powiedziec, że jeżeli chcesz w niskim zasięgu komunikowac się bez problemu, to korzystaj najlepiej z Nokii(obecnie jest to producent z najlepszymi modułami radiowymi), - testowałem LG, Samsunga, Nokie w bardzo słabym zasięgu - Samsung i LG nie mogły go złapac, a Nokia owszem i bez problemu można było dzwonic. Z niektórych SE tez bez problemu w słabym zasięgu zadzwonisz (tutaj głownie mam na myśli SE k550i). Wszystko sprawdziłem empirycznie, więc nikt mi nie powie, że tak nie jest ;].

#334332  autor: Patryk_
 09 maja 2009, 20:40
mariusz9a pisze: Wszystkie 6?
Ja się może nie znam,ale przez półtora roku z BE i iPlusem zjezdziłem 3/4 Polski,i tam,gdzie jest 3G,to Orange rządzi w przeważającej większości przypadków.

#334333  autor: PWojciechowska
 09 maja 2009, 20:44
Zgadzam się, że nokie mają to do siebie, że najmniej są wrażliwe na słaby zasięg, ale rok temu też miałam nokię, i często gęsto, pojawiał się komunikat "sprawdź serwis info". Oprócz tego do tej marki bardzo zniechęciła mnie jej awaryjność. Razem z mężem kupiliśmy dwa identyczne telefony, w tym samym czasie. Nie służyły nam nawet pół roku. Czym prędzej staraliśmy się je upłynnić.

Teraz oboje mamy Samsungi, i są niezawodne, choć też niemało przeszły. Na zasięg też nie możemy narzekać - pod względem telefonu oczywiście, jest maksymalnie taki, jaki można "wyciągnąć" u nas, ale i też przez kiepską jakość połączeń, wczoraj np przerwało połączenie.
Mamy różne modele, i oba były kupowane w "ciemno", ale dają radę. Wcześniej też mieliśmy krótko Samsunga E-250, ale właśnie ze wzg na zasięg i zrywanie połączeń musieliśmy go sprzedać.

Co do reklamacji, to niestety brak wolnego czasu, aby tym się znów zająć... Ale nie wykluczam, że się za to weźmiemy.

A co do wysłuchiwania próśb "cennych" klientów, to na męża są trzy zarejestrowane karty sim, wysokie rachunki , płacone zawsze w terminie.

#334340  autor: nemo2009
 09 maja 2009, 21:16
Sieci są coraz bardziej zapchane,to i jakość rozmów spada.Użytkowałem wszystkie sieci.Najbardziej podobała mi się,jeśli chodzi o jakość rozmów,Orange.Może niektórym może się to wydać dziwne,ale takie mam odczucia.Głos w Erze odczuwam jako chropowaty,w Plusie piskliwy.W Play UMTS głos taki jak w Plusie,za to w GSM całkiem dobry i bardzo głośny.Transmisja danych podobnie u wszystkich. :-D

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#334356  autor: darnok
 09 maja 2009, 22:22
PWojciechowska pisze: A co do wysłuchiwania próśb "cennych" klientów, to na męża są trzy zarejestrowane karty sim, wysokie rachunki , płacone zawsze w terminie.
Taki klient sie nie liczy :)

Cenny klient to kilkadziesiat, kilkaset kart sim. Wtedy sie tez mozna skarzyc do opiekuna biznesowego.

#334504  autor: michael_dee
 10 maja 2009, 17:24
Na chłopski rozum, najlepszą jakość połączeń głosowych, powinien mieć Play na swoich własnych nadajnikach, bo ma na nich póki co najmniejszy ruch.

#334515  autor: darnok
 10 maja 2009, 19:23
michael_dee pisze:Na chłopski rozum, najlepszą jakość połączeń głosowych, powinien mieć Play na swoich własnych nadajnikach, bo ma na nich póki co najmniejszy ruch.
A ze zapytam - a co ma jakosc do ilosci ruchu?
Myslisz ze sie nadajniki zuzywaja az tak jak duzo ludzi gada :D ?

#334520  autor: michael_dee
 10 maja 2009, 19:36
darnok pisze:
michael_dee pisze:Na chłopski rozum, najlepszą jakość połączeń głosowych, powinien mieć Play na swoich własnych nadajnikach, bo ma na nich póki co najmniejszy ruch.
A ze zapytam - a co ma jakosc do ilosci ruchu?
Myslisz ze sie nadajniki zuzywaja az tak jak duzo ludzi gada :D ?
LOL :smt005
Jesteś taki głupi, czy tylko udajesz? :wink: :P
Przecież wiadomo, że miałem na myśli obniżoną jakość rozmów, opóźnienia w dostarczaniu wiadomości sms, mms, które czasami występują przy dużym obciążeniu sieci, np. w święta. Play'a z uwagi na mniejszą ilość klientów ten problem raczej nie dotyczy.

#334530  autor: Btk_Tomas
 10 maja 2009, 20:00
michael_dee pisze:Jesteś taki głupi, czy tylko udajesz?
Wez pod uwagę że ktoś może nie być aż tak kumatym na ten temat, ale to wcale nie znaczy że jest głupi.

#334531  autor: dominik920
 10 maja 2009, 20:01
Dość trudno wypowiadać się na temat jakości bowiem w każdym miejscu Polski jest inaczej , wiem to na swoim przykładzie bowiem u mnie w domu najlepiej spisuje się era i plus a orange i play mają ogromne problemy z zasięgiem natomiast 10 km dalej od mego domu najlepszy zasięg ma orange i play a inne sieci gubią zasięg.

#334539  autor: vinc
 10 maja 2009, 20:07
michael_dee radzę zważać na słowa...

Obrazek

#334586  autor: yagi
 11 maja 2009, 00:09
Jesteś taki głupi, czy tylko udajesz? :wink: :P
Wstrzymaj swoje wodze kowboju. Raz ze nie tolerujemy tutaj takich zachowan. Dwa - atakujesz osobe, ktora wiedza na temat telefonii komorkowej przewyzsza cie o kilka lat swietlnych :P

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#334597  autor: michael_dee
 11 maja 2009, 02:54
yagi pisze:atakujesz osobe
A czy ja tu kogoś atakuję? Jakiś przewrażliwiony jesteś człowieku :P .
Nie wiem, czy zauwazyłeś, ale po tym zdaniu postawiłem odpowiednie emotikony, żeby gościu potraktował to jako sarkazm, a nie obrazę?!
yagi pisze:ktora wiedza na temat telefonii komorkowej przewyzsza cie o kilka lat swietlnych :P
Taaaa, a łyżka na to niemożliwe :P . "Uwielbiam" ludzi, którym wydaje się, że wiedzą o mnie więcej niż ja sam o sobie wiem zwłaszcza, że nie wiedzą, czym się zajmuję i nigdy nie mieli okazji zamienić ze mną słowa :lol: .

Koniec offtop-a 8) .

#334604  autor: vinc
 11 maja 2009, 07:59
michael_dee pisze:"Uwielbiam" ludzi, którym wydaje się, że wiedzą o mnie więcej niż ja sam o sobie wiem zwłaszcza, że nie wiedzą, czym się zajmuję i nigdy nie mieli okazji zamienić ze mną słowa
Mało mnie interesuje czym się zajmujesz i kim jesteś, ponieważ tu wszyscy są równi... Natomiast Ty zacytowaną wypowiedzią pokazujesz, że jesteś hipokrytą. Wobec tego następnym razem pohamuj się tym bardziej jak będziesz chciał w mało udany sposób zastosować coś takiego jak sarkazm :roll:
michael_dee pisze:Koniec offtop-a 8) .
:lol:

Obrazek

#334614  autor: Andrzej24
 11 maja 2009, 10:15
Ja Od 7 lat mam Orange. zasięg full i co z tego. Odkąd Idea przeszła na Orange zaczęły się problemy z połączeniami. Ciągle zrywa połączenia. Raz lepiej raz gorzej, często "abonent chwilowo niedostępny" mimo, że tel był w zasięgu 100%. Nie była to odosobniona sprawa. Przez to wiele moich znajomych już odeszło od Orange. Teraz jest trochę lepiej ale i tak te sytuacje są. Miejsce nie ma znaczenia. Dzwonie do Krakowa i często jest to samo. Odbiorca ma nadajnik 300 m od siebie. Wiele razy pisałem do nich i nic. Coś pozmieniali w nadajnikach ale sytuacja co jakiś czas się powtarza. Mam dodatkowo Play i to działa super. Według mnie Orange jest bardzo niestabilną i niepewną siecią. Odradzam Orange tym co mają wybór i mogą wziąć inną sieć.

#334655  autor: michael_dee
 11 maja 2009, 15:10
vinc pisze:Natomiast Ty zacytowaną wypowiedzią pokazujesz, że jesteś hipokrytą.
No comment :| .
vinc pisze:Wobec tego następnym razem pohamuj się
Pozwól, że to nie Ty będziesz mi doradzał, co mam robić. Wystarczy, że jesteś rzecznikiem yagi'ego :wink: .

#334698  autor: vinc
 11 maja 2009, 18:53
michael_dee pisze:Pozwól, że to nie Ty będziesz mi doradzał, co mam robić.
Ja Ci nie doradzam tylko ostrzegam i następnym razem tak chamska wypowiedź do innego użytkownika nawet jeśli jest to według Ciebie sarkazm :roll: nie skończy się na ostrzeżeniu słownym...
Wystarczy, że jesteś rzecznikiem yagi'ego :wink: .
Nikogo rzecznikiem nie jestem i jak widzę, że ktoś obraża innych użytkowników interweniuje. Dyskusję uważam za zamkniętą i każda następna wypowiedź nie związana z tematem będzie usuwana.

Obrazek

#334711  autor: yagi
 11 maja 2009, 19:32
michael_dee pisze:Wystarczy, że jesteś rzecznikiem yagi'ego :wink: .
To ze mnie nei bylo na forum to nie znaczy ze vinc jest moim rzecznikiem. Po prostu nie tolerujemy sarkazmu w twoim stylu, poniewaz jest obrazliwy...
michael_dee pisze:Uwielbiam" ludzi, którym wydaje się, że wiedzą o mnie więcej niż ja sam o sobie wiem zwłaszcza, że nie wiedzą, czym się zajmuję i nigdy nie mieli okazji zamienić ze mną słowa :lol:
Chetnie poznamy twoj zasob wiedzy ;) Mysle ze bedac na forum tyle co darnok na pewno nas o tym przekonasz...

Tyle ode mnie. Finito. W razie watpliwosci zapraszam na PW.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

???

#336134  autor: Maxord
 19 maja 2009, 22:24
Co się stało z moim poprzednim postem :?: