Bazując na informacji dostępnej pod 602963 problem nie został rozwiązany i niestety przyjdzie mi walczyć o utracone minuty, z czego oczywiście dla potomnych na bieżąco relację zdawał będę w tym wątku.
[ Dodano: 2008-07-28, 09:44 ]
Muszę przyznać, że Era dosyć szybko zareagowała. Dzisiaj rano miałem telefon dot. mojej reklamacji poprzez IBOA z piątku. Podobno system nie umożliwia dodania utraconych minut, które byłyby rozliczane w pierwszej kolejności, tzn. przed minutami z bieżącego cyklu rozliczeniowego, tak więc miałem do wyboru inne opcje: Dodatkowy pakiet minut w kolejnym okresie rozliczeniowym, korekta kolejnej faktury tak, jakbym miał o te 72 minuty więcej na koncie oraz obniżenie kwoty abonamentu o 50% w kolejnym cyklu rozliczeniowym (nie wiem, czy opcja 2 i 3 były ze sobą łączone). Wybrałem dodatkowe minuty, które będą przyznane od początku następnego okresu rozliczeniowego, gdyż nie chciałem kolejnego cyrku z korektami faktur. Minus jest taki, że minuty te schodzą po minutach z abonamentu. Pozytywny jest zaś fakt, iż za 72 stracone minuty dostałem 100, plus korekta bieżącej faktury o kwotę na połączenia z konsultantem i 602963 plus 500 pkt. Era premia. 100 minut przechodzi na 1 kolejny cykl rozliczeniowy. Mam nadzieję, że opis całej sprawy będzie dla was pomocny przy waszych własnych bataliach z operatorem. Wnioski są dwa. 1: Trzeba Erze patrzeć na ręce, bo jak widać ich systemy informatyczne miewają gorsze dni i potrafią nagle zacząć rozliczać minuty w niewłaściwych pakietach i trzeba to samememu wykryć. 2: Warto walczyć o swoje!