• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #275823  autor: marcus1990
 08 lip 2008, 22:52
Opowiem wam historię z Heyah i "wybranym numerem". Wczoraj kupiłem starter za 9 zł "dwa starterki dwa numerki" gdzie na starterach jest po 4.50 zł. Aktywowaliśmy z dziewczyną numery i zasililiśmy po 5 zł konta. Jak już ktoś napisał wcześniej wpadliśmy na pomysł że 3 h to mało to sobie aktywowaliśmy do siebie numerki i mieliśmy 6 h. Była radocha ale po godz jak gadaliśmy dostaliśmy w tym samym czasie smsa... " Heyah: Podejrzenie o niedozwolone użycie karty SIM, prośba o kontakt z BOU. Pomyśleliśmy że to jakiś żart a po chwili nas rozłączyło i okazało się że mamy karty zablokowane... Teraz pytanie do was... Kto mi powie co zrobiliśmy źle...

#275923  autor: fortel
 09 lip 2008, 13:42
Zle zrobiliscie,ze kupiliscie startery HEYA'H...trzeba bylo kupic POP-a! :lol:
 #275962  autor: Tidus
 09 lip 2008, 17:23
marcus1990 pisze:Opowiem wam historię z Heyah i "wybranym numerem". Wczoraj kupiłem starter za 9 zł "dwa starterki dwa numerki" gdzie na starterach jest po 4.50 zł. Aktywowaliśmy z dziewczyną numery i zasililiśmy po 5 zł konta. Jak już ktoś napisał wcześniej wpadliśmy na pomysł że 3 h to mało to sobie aktywowaliśmy do siebie numerki i mieliśmy 6 h. Była radocha ale po godz jak gadaliśmy dostaliśmy w tym samym czasie smsa... " Heyah: Podejrzenie o niedozwolone użycie karty SIM, prośba o kontakt z BOU. Pomyśleliśmy że to jakiś żart a po chwili nas rozłączyło i okazało się że mamy karty zablokowane... Teraz pytanie do was... Kto mi powie co zrobiliśmy źle...
Załośna zagrywka ze strony Ery :shock:
Ja bym dzwonił do ich BOU i złożył reklamację, mowiąc, że sprawa trafi do UOKIKu. Tutaj masz regulamin do tej usługi - nie zrobiliście niczego źle. http://www.heyah.pl/_files/pdf/inne/prz ... ulamin.pdf

#275968  autor: DejwiD
 09 lip 2008, 17:48
Tidus, nie wiem czy zauważyłeś, ale Era poprosiła o kontakt..

Kod: Zaznacz cały
5.1.  w przypadku, gdy przerwa obejmuje wszystkie Usługi Telekomunikacyjne w Usłudze Heyah - kwotę odpowiadającą wartości 
średniego  dziennego wykorzystania  środków  na Usługi  Telekomunikacyjne  z  ostatnich 30  dni,  podczas  których UŜytkownik 
korzystał z usług w Usłudze Heyah, licząc od dnia złoŜenia reklamacji. JeŜeli przed złoŜeniem reklamacji UŜytkownik korzystał 
z Usługi Heyah, krócej niŜ 30 dni, średnie dzienne wykorzystanie oblicza się w oparciu o wartość środków wykorzystanych na 
Usługi Telekomunikacyjne od momentu rozpoczęcia świadczenia usług do dnia złoŜenia reklamacji,
nawet jezeli zloży reklamację to ile dostanie?? max to 6 pln. ;-)

a jezeli era będzie się broniła, że przerwa trwała dosłownie kilka chwil, bo w końcu dostał SMSa z prośbą o kontakt...

#275984  autor: derdak
 09 lip 2008, 18:25
Niestety, należało postąpić zgodnie z tym co Ci napisali, a nie myśleć że to żart. W sumie dostałeś ostrzeżenie, gdybyś zareagował byłoby pewnie ok. ALe po spokojnej rozmowie pewni Wam odblokuja karty.powodzenia

#276037  autor: marcus1990
 09 lip 2008, 21:13
Postanowiłem zarejestrować obie karty i właśnie wysyłam do nich maila. Moja karta została już odblokowana ale czekam aż odblokują kartę mojej dziewczynie (w tej samej chwili zablokowali a odblokować nie mogli...)i nawet dali mi 70 gr na odczepnego ale co mi z tej kasy jak z BOU rozmawiałem z 20 minut łącznie żeby dowiedzieć się co trzeba zrobić żeby było dobrze więc powinni mi dać więcej. Dlatego dla odczepnego zarejestruje te karty żeby dali już spokój.
PS. Dzięki za wsparcie :)

#276186  autor: taktakowiec
 10 lip 2008, 13:51
Odblokuja kartę Twoje dziewczyny to sypnij im kolejna reklamację "zwrot kosztów" jakie poniesliście na załatwienie sprawy.Zobaczysz jak sie do tego ustosunkują.Nic nie tracisz a pograc można ;)