• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#248063  autor: Shyduo
 28 sty 2008, 00:19
To chyba oczywiste, że Trójca zrobi WSZYSTKO, aby Play szybko upadł, a on jedyne co może zrobić to zachęcić potencjalnych klientów płaską stawka i dobrymi telefonami (bo co innego może tak naprawdę zaoferować, aby trafić do szerszego grona?).

Co do przejścia z TT na Playa to ja bym się na twoim miejscu nie zdecydował. Sam się przeniosłem z TT do Playa. A Pingwinków (ciekawe czy wszyscy wiedzą dlaczego takie określenie pada w stosunku do Tak-Tak) używałem od 2000 roku. I co z tego, że jestem tutaj tak długo, skoro wszedł nowy operator i oferuje mi znacznie niższe stawki, równe stawki do wszystkich, dobry dostęp do neta? Do tego Bonus w Play działa na dużo lepszych zasadach. Jeśli masz dużo znajomych i rodzinę w Erze to bonusem sobie można pupcię podetrzeć, bo zalicza tylko połączenia spoza sieci. I to tylko na połączenia do sieci (plus stacjonarki w obu przypadkach). Po prostu Play wychodzi dużo taniej. Moi znajomi byli w rożnych sieciach, głownie w Erze i Orange ( w Plusie wyjątki), ale jak się okazało, po tym jak sie przeniosłem i pokazałem im stawki, oraz możliwości to coraz więcej nas w Play jest. I kolejni sie przenoszą (i na abo i na kartę). Także moim skromnym zdaniem Play karta miażdży Tak tak-a.

#251212  autor: merigaw
 14 lut 2008, 20:57
Witajcie-widzę że rozgorzała dyskusja nad wyższością kart tt.Ja osobiście uważam,że wszystko ma plusy i minusy.Mam abo w erze i niestety,ale żegnam tego operatora bez żalu za m-c.To co ostatnio dzieje się z zasięgiem to masakra.Mam dosyć gdaczących i przerywanych połączeń.Najpierw myślałam,że to wina telefonu,bo z angielskiej sieci(bez sima),ale przełożyłam kartę(właśnie z playa)i problem się skończył.A,że 49 gr do wszystkich?Niech ktoś mi powie czy jak potrzebuję zadzwonić to czekam do nocy,bo mam taniej?Ja dużo rozmawiam(miałam 100+80)abonament,ale teraz ponieważ mam darmowe esy w play,będę pisać dużo.Na tańsze połączenia w tt też trzeba czekać,a myślę,że play też będzie miał więcej promocji,dlatego z nim zostanę.Chciałam jeszcze powiedzieć,że zawsze rodzinkę można do nowego operatora przekonać.Ja tak zrobiłam i wszystkich znajomych namawiam na te sieć,bo uważam,ze warto. :lol: :-D :-) :)

#251351  autor: Tajemniczy28
 15 lut 2008, 14:23
A ja myślę że Play z czasem prześcignie konkurencję,wiadomo, nowy OP, to pozostali musza mu jakoś dokuczyć. na ten rok -poczytajcie w necie- wielka trójca ma zamiar nie pozyskać nowych klientów ale skupić sie np. na podnoszeniu jakości usług, zatrzymaniu dotychczasowych klientów. a wniosek ten że musi czuć sie zagrożona. nie wymagajcie od play niewiadomo czego, z czasem będą na pewno i pakiety na stacjonarne ale narazie oni dopiero to zaczynają a itak w krótkim czasie zdobyli 1 mln klientów więc chyba coś otym świadczy. a wszystkie pakiety w innych sieciach np. sms za grosza czy pakiety miniut- no dobrze ale aby je aktywować to itak trzeba wysłac sms za te kilka zł wiec na jedno wychodzi, np w plusie na karte dają teraz 200 min po chyba 8 gr na stacj i do sieci czy jakoś tak ale wcześńiej musisz itak za 8 zł wysłac sms. więc po zsumowaniu na jedno wychodzi a nawet jeśli śa niewielkie różnice to nie ma co skakać bo myślę że nie jest źle. radzę wszystkim poczekać kilka miesięcy na nowe promocje,taryfy itp. a wracając do play - można mieć tanie ceny połączeń i tel?można.wystarczy chcieć.

#251354  autor: mariusz9a
 15 lut 2008, 14:34
Tajemniczy28 pisze:np w plusie na karte dają teraz 200 min po chyba 8 gr na stacj i do sieci czy jakoś tak ale wcześńiej musisz itak za 8 zł wysłac sms. więc po zsumowaniu na jedno wychodzi a nawet jeśli śa niewielkie różnice to nie ma co skakać bo myślę że nie jest źle.
Ale tu namieszałeś:D Minuta wychodzi po 4gr w tym pakiecie. Płacisz jednorazowo 8zł i w cenie tych 8 zł dostajesz ten pakiet. Nic więcej się nie płaci. Dodatkowo nie płacisz już za minutę tych 4gr, całe te 200min jest zawarte w cenie tego smsa za 8zł. Jak dla mnie się opłaca i różnica jest znacząca a nie tak jak piszesz że na jedno wychodzi. Bo 4gr/min to nie np. 20gr/min (czyli 5 razy więcej).

#251356  autor: Tajemniczy28
 15 lut 2008, 14:41
nich CI będzie miałem kiedyś simplusa ale zmieniłem i może stąd te niedokładności

#251734  autor: Vieslav
 17 lut 2008, 11:36
Niech ktoś mi powie czy jak potrzebuję zadzwonić to czekam do nocy,bo mam taniej?
Ja tylko w nocy z telefonu korzystam bo tylko wtedy mam czas :lol:
To co ostatnio dzieje się z zasięgiem to masakra
Sąsiad ma w Erze i u mnie na wsi wogóle nie ma zasięgu. Ja mam Orange i mam zasięg prawie full, a BTSy Ery i Orange w tej samej miejscowości stoją.
Chciałam jeszcze powiedzieć,że zawsze rodzinkę można do nowego operatora przekonać.Ja tak zrobiłam i wszystkich znajomych namawiam na te sieć,bo uważam,ze warto
Teraz jak Play wprowadziła pakiety taniej w sieci to warto. Wcześniej raczej nie, bo to byłaby tylko sztuczna minimalizacja kosztów (w Plusie możesz ze "swoimi" za 4 gr rozmawiać, w tak-taku masz za pół darmo w ofercie numerki za grosze).
na ten rok -poczytajcie w necie- wielka trójca ma zamiar nie pozyskać nowych klientów ale skupić sie np. na podnoszeniu jakości usług, zatrzymaniu dotychczasowych klientów
Ja myślę, że teraz, gdy prawie każdy ma komórkę (a nawet kilka) pozyskiwanie nowych klientów nie ma sensu bo tych nowych raczej nie ma. A stali klienci zawsze mogą przejść do innego operatora, stąd zagrożenie.
a wszystkie pakiety w innych sieciach np. sms za grosza czy pakiety miniut- no dobrze ale aby je aktywować to itak trzeba wysłac sms za te kilka zł wiec na jedno wychodzi
Nie wiem, gdzie to wyczytałeś. Ja w Orange Music wysyłam smsa (koszt jak za sms w sieci), potem pobierają mi 6 zł z konta i mam 600 smsów do wszystkich sieci + darmowe za doładowanie, których nie trzeba nigdzie aktywować.