• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#309546  autor: np
 10 sty 2009, 14:44
Witam!
To jak jest w końcu z tą ważnością konta w Plusie?
Jestem w tej sieci od niedawna (nawet nie miesiąc), mam umowę 30 na 36 doładowań.
Wczoraj mimo, że miałam jeszcze ważne konto doładowałam je na 30zł i na koncie pojawiła mi się ta kwota, ale ważność konta pozostałą ta sama tj. za kilka dni wygasa mi konto.
Mam doładowywać tylko co 30 dni, a częściej nie przedłuża w ogóle stanu konta?
Proszę pomóżcie, wcześniej byłam w Orange i tam to inaczej wyglądało.
Z góry dziękuję za pomoc.

#309678  autor: mariusz9a
 10 sty 2009, 23:40
np, po prostu gdy zawierałaś umowę zapłaciłaś za kartę SIM (aktywację) tylko 10zł, a ważność konta początkowo ustalona na 30 dni od zawarcia umowy. Dlatego pierwsze doładowanie nie przedłuża ważności konta. Kiedyś było inaczej (w taryfie mix 3), wtedy od razu karta SIM miała 30zł na starcie które było liczone jako pierwsze doładowanie (płaciło się 30zł za kartę SIM przy podpisywaniu umowy).

PS. Możesz nawet wykonać wszystkie 36 doładowań w jeden dzień - konto będzie wtedy ważne 36 miesięcy a umowa zostanie zakończona.

#310865  autor: rembember
 16 sty 2009, 11:04
ja mam to samo a było to moje drugie doładowanie, umowa też nie jest nowa tylko przedłużona ... w plusie nic mi nie powiedzial zasłaniali się awarią a nie byłam pierwszą która do nich z takim problemem przyszła, denerwuje mnie to bo nie moge nigdzie zadzwonic ani napisac a za cos przecież zapłaciłam!