• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#151195  autor: piotrz
 07 lut 2007, 22:00
A kliknąłeś na folder? zainstaluj program jeszcze raz. A jak nie zadziała to pisz do lonely cat games

#151246  autor: dechomenon
 08 lut 2007, 09:14
linków na forum nie można dawac ehhe :P do płatnych programow! no tak a mi zamiast prawy chodziło o lewy eheh ale to już szczegół...bo widze, ze wykonałeś tą opcję..musiał byc poszukasc z crackiem program hehe, ja taki mam...to nie problem..

#155520  autor: MarekB.
 21 lut 2007, 12:19
lennox2,
czesc!!!
bede bardzo wdzieczny za adres strony producenta
LCG Jukebox
pozdrawiam
marek

#155535  autor: MarcinK
 21 lut 2007, 13:13
wpisz w google 'lonely cat games' i voila :wink:

#159942  autor: lennox2
 07 mar 2007, 01:01
Witam. Mam pytanie, jak w temacie. Chodzi mi o to, że kiedy - korzystając z aplikacji "Transfer music) znajdującej się na Nokia PC Suite - konwertuję muzykę z płyt na kartę pamięci, "nokiowa" aplikacja proponuje mi dwa formaty konwersji - AAC i, jako najbardziej odpowiedni pod kątem ilość/jakośc muzyki M4A, czy coś takiego. Faktycznie, ten M4A jest względem AAC znacznie mniej miejscożerny, ale... no właśnie, problem z nim polega na tym, że większość utworów przekonwertowana jest z doprowadzającymi mnie do szału "znacznikami" - na początku niemal każdego utworu słychać takie metaliczne "cyknięcie", a w przypadku muzyki klasycznej czy elektonicznej (np. Vangelis), gdzie sporo jest cichszych fragmentów, te wkur...ce cyknięcia słychać również w trakcie utwoeru, ba!, przenoszą się nawet z kanału ledwego do prawego i z prawego i z powrotem!

Wiem, jak rada się nasuwa od razu - skoro te anomalia nie występują podczas słuchania muzyki skonwertowanej w trybie AAC, to użyć tego formatu do konwersji, prawda?

No niby tak, ale ja słucham naprawdę dużo róznej muzyki, więc trochę zależy mi na miejscu na karcie, a ten AAC zajmuje niemal 2-krotnie więcej miejsca od utworu zgranego M4A (nie jestem pewien, czy na pewno tak się ten format nazywa, ale Wy na pewno wiecie, o co mi chodzi), przy identycznej jakości utworu (wiem, że na pewno ta jakośc nie jest taka sama, ale to, co słyszę na standardowo dołączonych do zestawu słuchawkach nie różni się niczym; słowem w granicach słyszalnego pasma nie ma żadnej różnicy pomiędzy formatem ACC a M4A... pomijając te cholerne cyknięcia...

Czy ktoś z Was zna lekarstwo powyższą bolączkę. Byłbym badzo zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam.

PS. Jakich programów Wy używacie do konwersji muzyki?

Odi profanum vulqus et arceo

#159944  autor: piwosz
 07 mar 2007, 01:47
lennox2 pisze:przy identycznej jakości utworu (wiem, że na pewno ta jakośc nie jest taka sama, ale to, co słyszę na standardowo dołączonych do zestawu słuchawkach nie różni się niczym; słowem w granicach słyszalnego pasma nie ma żadnej różnicy pomiędzy formatem ACC a M4A... pomijając te cholerne cyknięcia...

Czy ktoś z Was zna lekarstwo powyższą bolączkę. Byłbym badzo zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam.

PS. Jakich programów Wy używacie do konwersji muzyki?
ja używam formatu aac (advanced audio coding)
do konwersji mam program ImTOO 3GP Video Converter
jak wrzucę mp3 do tego programu to wybieram najpierw na jaki fomat chce przerobić :arrow: AAC :arrow: potem wybieram BIT RATE :arrow: jak na moje ucho 64kbps wystarcza

problem w tym ze ten program nie zarejestrowany konwertuje muzyke(w zasadzie konwertuje wszystko na wszystko ;) )ale tylko do 2 minut, potem ucina :?

a jesli nie słyszysz róznicy to konwertuj sobie na aac ;)

[ Dodano: 2007-03-07, 02:49 ]
sprawdź pocztę ;) (zapomniałem dac temat wiadomości, wiec łatwo rozpoznasz :P )

:occasion5: