• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 96 z 350
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 350

#620493  autor: kathumax
 16 mar 2013, 16:31
Jasne, płacć wam 70 pln miesięcznie to jestem panem i basta :-)

Operatorzy (wszyscy zresztą) potrafią liczyć i o klienta walczyć też - ale takiego, który się im opłaca.
Odlicz sobie od tych 60-70 pln koszty (bez problemu znajdziesz w internecie koszty mb czy minuty) i nagle się okaże, że dla operatora zostaje pewnie jakieś 15-20 pln (marże też są regularnie podawane co kwartał, więc mozna to oszacować).
A patrząc na wypowiedzi wiekszości na forum, to rzeczywiście chyba oczekują abonamentu za 40 pln i S3 za złotówkę. Tak się po prostu nie da.
Dlatego wysokie abonamenty (>120 pln) megocjuje się łatwo i przyjemnie, niskie - niespecjalnie.

A co do całej reszty to niestety pełna zgoda. BOA się mocno popsuło, staż nie ma znaczenia, ale w porównaniu do pierwszych wrażeń z Orange - i tak jest dobrze...

#620495  autor: SACZI
 16 mar 2013, 16:48
Anthrax pisze:... Też uzasadniony powód do niezadowolenia - z opcji multimedialnej wypadła opcja R20, a ceny słuchawek "dzięki temu" od razu podskoczyły. Poza tym z SUK przy obecnych taryfach dużo ciężej się negocjuje, nie dość że nie można wywalczyć minut, to ledwo co daje się utargować zniżki. Polecam Ci też porównanie ofert bez telefonu opów i lekturę wątków dot. prób przedłużenia umowy z opcją bez telefonu, będziesz miał ubaw.
Przy tej ilości argumentów - na niekorzyść opa - nie dziw się, że niezadowolenie i frustracja wręcz, rosną i widać coraz więcej negatywnych wpisów. I nie są to wpisy klasycznie "hejterskie", tylko w pełni uzasadnione! :) Pozdro!
Takie układanie ofert wygląda jak zmowa operatorów.
Zauważ, że najpierw tak ofertę skonstruował "orangutan", który wprowadził najtańszy abonament w wysokości 50PLN.
Jeszcze w okolicach listopada/grudnia dostępne były w Plusie abonamenty 20-30PLN. Teraz najniższy abo, który udało mi się znaleźć, to 40PLN+7 za 200MB.
Play podobnie pozmieniał oferty, chociaż tutaj są fajne abonamenty bez telefonu.
TM jako ostatni wprowadził zmiany, o których mowa powyżej.

Podczas moich"bojów" z SUK konsultanci posługiwali się argumentem, że oferty dostosowują do tych, które oferuje konkurencja.
Zatem, pamiętacie wypowiedź prezia Orangutana, że PL jest najtańszym rynkiem EU?
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/witu ... 26911.html

Teraz średnio z "abonamentowca" jest około 60PLN dochodu/miesiąc. Jakieś 5 lat temu było to chyba coś w granicach 87PLN/miesiąc.
Mamy więc płacić więcej ...!

#620496  autor: WebSter
 16 mar 2013, 16:52
Koledzy, Koleżanki,
Czy ktoś może mi pomóc i napisać co na chwilę obecną można ugrać w przypadku oferty za 64,90 z 1GB Internetu?

Dane na 1 stronie tego tematu wydają się być nieaktualne.

Dziękuję

Only Windows Mobile! : )

#620497  autor: Anthrax
 16 mar 2013, 17:03
SACZI, dziwny trochę ten argument, ale konsultanci też potrafią wymyślać niestworzone rzeczy xD. Mnie zastanawia to, czy uda mi się wynegocjować paczkę do taryfy bez telefonu, albo w R60 zamienić 1GB na mniejszy pakiet i uzyskać więcej minut/dobre usługi

#620502  autor: zygikuleczka
 16 mar 2013, 17:22
Anthrax pisze:Poza tym może korzystać z wyprzedaży, a lojalny klient może o tym zapomnieć :P
No ale co z tego skoro tam mniej minut i droższy abonament.
Anthrax pisze:dziwny trochę ten argument,
a to akurat z życia wzięte. Pakiety z większą ilością minut w sukowskich ofertach były odpowiedzią na formuły play'a

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#620508  autor: SACZI
 16 mar 2013, 17:51
Anthrax pisze:... dziwny trochę ten argument, ale konsultanci też potrafią wymyślać niestworzone rzeczy xD. ...
No ale piszę to, co słyszałem od SUK'owców.
Kontaktować się z nimi zacząłem gdzieś w połowie lutego, gdy jeszcze stare oferty obowiązywały.
I nie wydaje mi się, że konsultanci cuda na kiju wymyślają klientowi, który doskonale orientuje się w tym, co może dostać w dziale utrzymania.
Jeżeli zostaje zalany rzeczowymi wyliczeniami i argumentami, musi się bronić.
Więc taką odpowiedź można przetłumaczyć, że nie ja układam oferty i nic więcej dać nie jestem w stanie.
Przy okazji nie może powiedzieć, że jak Ci nie pasuje to wypad do Playa, bo robotę w momencie straci.

#620559  autor: keyzee
 16 mar 2013, 19:53
Dziś dostałem ofertę z SUK za 44,90 zł 250 min ,500MB i Miro za 149zł
To jest już oferta ostateczna?Widziałem że ktoś miał abonament 5 zł tańszy.Zastanawiam się czy chodzi o tą zniżkę na elektroniczną fakturę czy mogą mi jeszcze coś opuścić.

#620561  autor: Anthrax
 16 mar 2013, 20:03
keyzee, a spróbuj jeszcze utargować z 5 zł, albo chociaż więcej minut! :) btw. pozdrawiam kolegę z Rzeszowa :D
SACZI pisze:Przy okazji nie może powiedzieć, że jak Ci nie pasuje to wypad do Playa, bo robotę w momencie straci.
jak miałeś okazję zobaczyć, takie rzeczy się już działy nie jeden raz... Jak widać nie każdemu zależy na utrzymaniu klienta.

#620576  autor: madla
 16 mar 2013, 21:36
mateusz15 pisze:
Jest taka możliwość że jednak nie dostaniemy tych tel i trzeba będzie wybrać inny?
Pojecia nie mam... Wiem, ze ludziom kiedys znikaly zamowienia z iboa i trzeba bylo na nowo zamawiac... Z drugiej strony trudno mi uwierzyc, zeby w ogole juz nie bylo l9 - co wiecej, byly w tym tygodniu na stronie t-mobile (na 100%, biale i czarne). Wydaje mi sie, ze wysylaja wdg dnia zamowienia. A zamowienia na l9 przyjmuja nadal, wiec fajnie maja, jesli nie maja pokrycia ;/

#620585  autor: keyzee
 16 mar 2013, 22:35
[quote="Anthrax"]keyzee, a spróbuj jeszcze utargować z 5 zł, albo chociaż więcej minut! :) btw. pozdrawiam kolegę z Rzeszowa :D

Na minutach mi nie zależy aż tak jak na cenie telefonu.Spróbuję jeszcze potargować się.Dam znać czy coś więcej osiągnełem.
Ja też pozdrawiam krajana :)Zawsze to miło widzieć że jest ktoś z moich okolic :)

#620591  autor: jowita
 16 mar 2013, 23:20
Zalogowałam się dziś do iBOA oczywiście w celach naukowo-badawczych i przeczytałam co następuje: "Oferta przedłużenia umowy z siecią T-Mobile została przygotowana. Prosimy o kontakt pod numerem 602 900, wybierając opcję "Połącz z konsultantem". Przedstawienie nowych warunków oraz podpisanie umowy przez osobę upoważnioną, możliwe jest również w dowolnym sklepie sieci T-Mobile." Czyżby skończyło się już przedłużanie samodzielne online, czy to nowy dowód na to że na stronie iBOA dzieją się czasem rzeczy... dziwne?

#620593  autor: Anthrax
 16 mar 2013, 23:30
jowita, potwierdzam wszystko. Jeszcze godzinę temu miałem "standardowy" panel na przedłużenie. W tej chwili mam taki sam tekst jak Ty. Ciekawe co to za nowy pomysł?

#620595  autor: Micho
 16 mar 2013, 23:43
He he też to mam. Chyba stwierdzili że nie ma sensu dawać ofert w iboa bo i tak większość dzwoni i marudzi o inne warunki :) Ciekawi mnie czy w salonie będzie można również ponegocjować-pewnie nie.

#620599  autor: SACZI
 17 mar 2013, 00:37
Micho pisze:He he też to mam. Chyba stwierdzili że nie ma sensu dawać ofert w iboa bo i tak większość dzwoni i marudzi o inne warunki :) Ciekawi mnie czy w salonie będzie można również ponegocjować-pewnie nie.
Albo koniec z klarowną ofertą, tylko jak w orangutanie - podaj nr tel, a my przedstawimy Ci przedłużeniówkę.

#620617  autor: Anthrax
 17 mar 2013, 09:24
Wiadomość dotycząca iBOA - powrócił mi poprzedni panel z ofertami (tymi samymi co ostatnio). Wygląda na to, że wczorajszy (z zachętą do wizyty w salonie bądź kontaktu tel.) to po prostu było chwilowe - jak u mnie i u jowity.

#620621  autor: jowita
 17 mar 2013, 09:56
Potwierdzam, u mnie też wszystko wróciło "do normy". Być może ten komunikat wywietla się zastępczo kiedy moduły bazy z wyborem taryfy i słuchawek przestają działać. Widać że mają z tą bazą kłopoty, bo są dni kiedy w ogóle nie można się tam zalogować. Gdyby to był normalny sklep, biblioteka albo rozkład jazdy komunikacji publicznej, zadbaliby pewnie o lepszy serwer czy oprogramowanie. Może nie przewidzieli masy krytycznej nadmiernie świadomych Klientów
logujących się bez opamiętania (jak ja;);)

#620638  autor: nefelin
 17 mar 2013, 10:55
WItam ponownie!
czy ktos zorientowany w temacie mogl by doradzic czy ta opcja jest korzystna i czy nic wiecej nie da sie wynegocjowac:

Jestem juz w trakcie negocjacji z SUK
Ich oferta :abonament rodzina 80 za 64,90 zł w tym 750 minut i 2giga internetu i telefony:
samsung s III za ok 990 zł, sony xperia s za ok. 200 zł i samsung galaxy s III mini tez za ok. 200. pisali tez o sony xperia p i tez wychodzil ok 150-200 zł.

Co radzicie? Abonament korzystny ? Która słuchawke polecacie ?

Z góry dzięki za sugestie.

#620643  autor: zygikuleczka
 17 mar 2013, 11:03
nefelin, Cena abonamentu to już chyba maks. ale poproś jeszcze o dodatkowe 100 minut za kontynuację umowy:).

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#620649  autor: Anthrax
 17 mar 2013, 11:13
nefelin, ta oferta pod względem cenowym jest w porządku. Zdecydowanie zgadzam się natomiast z zygikuleczka, żeby negocjować jeszcze minuty. Popróbuj może też coś z usługami, jeśli potrzebujesz

#620651  autor: Gumis_81
 17 mar 2013, 11:27
nefelin pisze: Ich oferta :abonament rodzina 80 za 64,90 zł w tym 750 minut i 2giga internetu i telefony:
samsung s III za ok 990 zł, sony xperia s za ok. 200 zł
Na pewno zaproponowali Sony Xperie "S"??? a nie Sony Xperia "P"
  • Strona 96 z 350
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 350
  • 1
  • 94