• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 92 z 624
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 624
 #766246  autor: shootem
 30 lis 2014, 00:45
ciekawy pisze:jakie teraz T daje oferty na przedłużenie netu mobilnego tylko sim ?
Niedawno z żoną przedłużyliśmy umowę na internet mobilny: tylko SIM, 30 GB za 39 zł miesięcznie (zniżka 10 zł za abonament telefoniczny w TM), umowa na 24 miesiące - zatem standard. Przedłużenie na pół roku przed końcem umowy, niestety z konieczności powiększenia pakietu, więc brak marginesu na negocjacje.

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #766291  autor: gomez.pl
 30 lis 2014, 12:20
thonka pisze:Co to ma do przedłużenia w TM?
Skoro była odmowa przeniesienia, a masz już umowę w TM to najprawdopodobniej masz jakieś niejasności na koncie klienta.
od kilku lat mix za 50zł regularnie doładowywany... także nie rozumiem w czym problem... może się obrazili że zabrałem drugi numer i nie chcą żebym wrócił ?:P
 #766292  autor: carecki
 30 lis 2014, 12:27
kokos- pisze: - skorzystać z oferty: "TYLKO W INTERNECIE! JUMP M za 69,99 zł i 2 razy więcej internetu dla wszystkich" teraz cena za S4 wynosi 149 zł i mamy 1 GB w standardzie za dodatkowo 10 zł mamy 2 Gb, 2 dni temu cena za S4 było to 299 zł

Regulamin do oferty
A w jaki sposób skorzystać z tej oferty przy przedłużaniu umowy? Czy aby ta oferta nie jest skierowana tylko dla nowych klientów (ewentualnie osób dokupujących nowy numer)? Ja po wybraniu opcji przedłużenia umowy nie mam do wybory tej oferty. Dopiero po zmianie na "Oferty dla dokupujących umowę" mogę wybrać tę ofertę.
 #766302  autor: jowita
 30 lis 2014, 12:47
carecki pisze:
kokos- pisze: - skorzystać z oferty: "TYLKO W INTERNECIE! JUMP M za 69,99 zł i 2 razy więcej internetu dla wszystkich" teraz cena za S4 wynosi 149 zł i mamy 1 GB w standardzie za dodatkowo 10 zł mamy 2 Gb, 2 dni temu cena za S4 było to 299 zł

Regulamin do oferty
A w jaki sposób skorzystać z tej oferty przy przedłużaniu umowy? Czy aby ta oferta nie jest skierowana tylko dla nowych klientów (ewentualnie osób dokupujących nowy numer)? Ja po wybraniu opcji przedłużenia umowy nie mam do wybory tej oferty. Dopiero po zmianie na "Oferty dla dokupujących umowę" mogę wybrać tę ofertę.
Wydaje mi się, że jest przeznaczona dla osób, którym umowa kończy się szybciej niż mnie (maj). Zrobiłam eksperyment, ponieważ nie miałam tej oferty w ogóle na stronie. Wyczyściłam ciasteczka i pliki tymczasowe z przeglądarki. Weszłam na stronę T-Mobile, oferta 2 razy więcej internetu pojawiła się. Zalogowałam się - oferta znikła.. Mogę przedłużyć, ale przy Jump M (za 69,99 zl) mam tylko 0,5 GB.

Byłaby to podwyżka mojego obecnego abonamentu o 5 zl z obnizką ilości internetu o połowę (obecne 500 minut razem z siecią rodzinną mi wystarcza, naprawdę, nie potrzebuję nielimitowanych rozmów) - nie jest to zatem żaden 'deal' i dlatego nie zamierzam z niej skorzystać. Będę obserwować rozwój sytuacji ale zasadniczo to raczej poczekam..
 #766332  autor: kokos-
 30 lis 2014, 13:01
Jowita to zrób taki test jak poniżej.
carecki pisze: A w jaki sposób skorzystać z tej oferty przy przedłużaniu umowy? Czy aby ta oferta nie jest skierowana tylko dla nowych klientów (ewentualnie osób dokupujących nowy numer)? Ja po wybraniu opcji przedłużenia umowy nie mam do wybory tej oferty. Dopiero po zmianie na "Oferty dla dokupujących umowę" mogę wybrać tę ofertę.
A masz możliwość przedłużenia oferty?
Jest napisane dla wszystkich więc dla mnie jest oczywistym że dla przedluzajacych też.
Logujesz się do iBOA, Klikasz na link:
LINK 2x więcej internetu
wybierasz telefon w taryfie Jump M (obojętnie jaki) do koszyka. Jak już masz w koszyku ofertę z telefonem klikasz zmien telefon i wybierasz samsunga. To powinno wyglądać tak jak u mnie przy HTC 816 który wcześniej wklejalem.
 #766336  autor: jowita
 30 lis 2014, 13:12
kokos- pisze:Jowita to zrób taki test jak poniżej.
carecki pisze: A w jaki sposób skorzystać z tej oferty przy przedłużaniu umowy? Czy aby ta oferta nie jest skierowana tylko dla nowych klientów (ewentualnie osób dokupujących nowy numer)? Ja po wybraniu opcji przedłużenia umowy nie mam do wybory tej oferty. Dopiero po zmianie na "Oferty dla dokupujących umowę" mogę wybrać tę ofertę.
Jest napisane dla wszystkich więc dla mnie jest oczywistym że dla przedluzajacych też.
LINK 2x więcej internetu
wybierasz telefon w taryfie Jump M (obojętnie jaki) do koszyka. Jak już masz w koszyku ofertę z telefonem klikasz zmien telefon i wybierasz samsunga. To powinno wyglądać tak jak u mnie przy HTC 816 który wcześniej wklejalem.
Kokos, ja też na to wpadłam, ale kiedy próbowałam tak zrobić, to nie było to przedłużenie tylko zakup nowej oferty, a na to mnie naprawdę nie stać... Dla mnie jest oczywiste że oferta polepsza się w miarę czasu jaki pozostał do końcas umowy, po prostu jesteś 'dalej do przodu' niż ja... ;)
 #766342  autor: carecki
 30 lis 2014, 13:35
kokos- pisze:Jowita to zrób taki test jak poniżej.
LINK 2x więcej internetu
Obecna umowa kończy mi się na początku marca i mam możliwość jej przedłużenia, ale nie w tej ofercie.

Robiąc tak jak napisałeś do koszyka dodaje się opcja zakupu nowego numeru. W kroku trzecim w sekcji "Skonfiguruj zestaw" mogę wybrać pomiędzy "Wybieram nowy numer" a "Przenoszę numer z innej sieci". Nie ma opcji użycia tej oferty przy przedłużaniu umowy.
 #766346  autor: MatmaN
 30 lis 2014, 13:40
Ha, ja też to mam, ale nie połasiłem się na dojście do 3go kroku- czyli może się okazać, że to opcja tylko i wyłącznie dla osób dokupujących numer mimo, że ląduje w zakładce "Przedłuż umowę" - tak jak jest to w moim przypadku.
 #766373  autor: kowalp5
 30 lis 2014, 14:46
A jak to jest z tym internetem Connect?
Przedłużę dwa numery biorąc Jump S z 250 MB każdy, więc mam pulę 500 MB do wykorzystania na dowolnym z nich?
 #766400  autor: shootem
 30 lis 2014, 15:49
kowalp, nie jest tak. Jeśli na dwóch numerach telefonu uruchamiasz usługę Internet Connect, to oba korzystają z jednego pakietu 250 MB, natomiast jeden z nich ma obniżony abonament o osiem złotych (10 zł zniżki za niekorzystanie z pakietu internetowego minus 2 zł opłaty za omawianą usługę). Tak przynajmniej rozumiem regulamin.

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #766406  autor: dawoo1
 30 lis 2014, 16:11
źle rozumiesz........pakiety łączą sie i masz 500MB i oba z nich korzystają
 #766412  autor: shootem
 30 lis 2014, 16:32
dawoo1, a co z punktem 1. w sekcji III tego regulaminu? Brzmi on:
Lider udostępnia swój Limit danych Użytkownikom (Wspólny Limit Danych) (definicja Wspólnego Limitu Danych znajduje się w "Definicjach" na początku dokumentu).

No, chyba że można także (czego niestety nie znalazłem jeszcze) korzystać ze swojego pakietu danych (tego przypisanego do posiadanego abonamentu) mimo członkostwa w grupie.

Stanisław Lem
 #766424  autor: ciekawy
 30 lis 2014, 17:15
shootem pisze:
ciekawy pisze:jakie teraz T daje oferty na przedłużenie netu mobilnego tylko sim ?
Niedawno z żoną przedłużyliśmy umowę na internet mobilny: tylko SIM, 30 GB za 39 zł miesięcznie (zniżka 10 zł za abonament telefoniczny w TM), umowa na 24 miesiące - zatem standard. Przedłużenie na pół roku przed końcem umowy, niestety z konieczności powiększenia pakietu, więc brak marginesu na negocjacje.
to rewelacji nie ma,
a jak jest z lejkiem czyli kiedy wykorzystasz te 30 GB, jest jakaś normalna prędkość czy tylko np 8 kb ?
 #766456  autor: st.konsultant
 30 lis 2014, 19:12
dawoo1 pisze:źle rozumiesz........pakiety łączą sie i masz 500MB i oba z nich korzystają
To Ty źle rozumiesz. Pakiety się nie sumują. Jedna osoba rezygnuje ze swojej paczki danych i korzysta z paczki drugiej osoby. Dzięki temu płaci 10 zł mniejszy abonament. Główny numer płaci za udostępnienie swojego pakietu 2 zł.
 #766458  autor: st.konsultant
 30 lis 2014, 19:15
shootem pisze:dawoo1

No, chyba że można także (czego niestety nie znalazłem jeszcze) korzystać ze swojego pakietu danych (tego przypisanego do posiadanego abonamentu) mimo członkostwa w grupie.
Nie da się w ten sposób.
 #766469  autor: kowalp5
 30 lis 2014, 19:46
Czyli załóżmy, że przedłużam dwa numery - A i B.
Numer A: Jump S z pakietem 1 GB za 59,99 zł
Numer B: Jump S ze standardową paczką 250 MB za 49,99 zł
Łącznie płacę za abo 109,98 zł miesięcznie.

Następnie, w ramach Internet Connect, numer A staje się "dawcą", jego abo rośnie o 2 zł i oba numery korzystają z pakietu 1 GB. Numer B, jako biorca, ma abo niższe o 10 zł i nie ma własnego pakietu 250 MB. Łącznie płacę 61,99 zł + 39,99 zł = 101,98 zł.

st.konsultant, czy teraz prawidłowo rozumuję?
I czy ten Connect można ogarnąć od razu przy przedłużaniu umów czy dopiero po aktywacji nowych warunków?
 #766476  autor: st.konsultant
 30 lis 2014, 19:55
kowalp5 pisze:Czyli załóżmy, że przedłużam dwa numery - A i B.
Numer A: Jump S z pakietem 1 GB za 59,99 zł
Numer B: Jump S ze standardową paczką 250 MB za 49,99 zł
Łącznie płacę za abo 109,98 zł miesięcznie.

Następnie, w ramach Internet Connect, numer A staje się "dawcą", jego abo rośnie o 2 zł i oba numery korzystają z pakietu 1 GB. Numer B, jako biorca, ma abo niższe o 10 zł i nie ma własnego pakietu 250 MB. Łącznie płacę 61,99 zł + 39,99 zł = 101,98 zł.

st.konsultant, czy teraz prawidłowo rozumuję?
I czy ten Connect można ogarnąć od razu przy przedłużaniu umów czy dopiero po aktywacji nowych warunków?

Jest dokładnie jak napisałeś. Opłata jest w sumie o 8 zł mniejsza od standardowej i jeden wspólny pakiet o pojemności 1 GB.
Zmian można dokonać po aktywacji nowych taryf.

Za dodatkowe 2 zł, dawca może również podzielić wg uznanie wykorzystanie pakietu (np dawca 750 MB, biorca 250 MB).

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007240.pdf
 #766480  autor: shootem
 30 lis 2014, 20:07
ciekawy, jest lejek. Nie pamiętam dobrze i nie mam pod ręką umowy teraz, ale wydaje mi się, że 16 Kb/s. Jak by nie było, czas wczytywania nawet prostych stron czy synchronizacji poczty po przekroczeniu limitu danych należy liczyć w minutach. Właśnie przekroczenie limitu w poprzednich dwóch okresach rozliczeniowych i męczenie się z oczekiwaniem na załadowanie czegokolwiek było powodem przedłużenia umowy. Teraz tylko nie jestem pewien limitu - 25 GB czy 30 GB. Swoją drogą brak możliwości sprawdzenia wykorzystania limitu danych jest piętą achillesową systemu T-Mobile. Przez krótki okres pojawiała się taka informacja, teraz jej nie ma.
st.konsultant pisze:
shootem pisze:...
Nie da się w ten sposób.
st.konsultant, tak właśnie myślałem. To było tylko przypuszczenie - warunki w końcu mogły się zmienić (choć podany model działania usługi wydawał mi się mało korzystny dla operatora). Dzięki za wyjaśnienie.

Stanisław Lem
 #766481  autor: kowalp5
 30 lis 2014, 20:08
Cieszę się, że udało się wyjaśnić tę zawiłą kwestię. Dziękuję za pomoc, st.konsultant.

Dobrze rozumiem, że ten internet jest z lejkiem? LTE za free jest ograniczone czasowo czy jak?

Chciałem jeszcze zapytać o cenę telefonu. Czy info z pierwszej strony wątku jest wciąż aktualne? Tzn. w Jump S jest 150 zł zniżki na słuchawkę w SUK? Dobrze czytam, że czasem bardziej opłaca się (cenowo) kupić przez iBOA? Rozumiem, że obowiązuje ten cennik i od tych cen odejmuję 150zł?

I ostatnie pytanie - co to jest ta oferta limitowana?
 #766484  autor: dawoo1
 30 lis 2014, 20:25
st.konsultant to dziwne o czym piszesz. Koło 2 mieś. temu przedłużałem szwagrowi 2 nr. oba z 49.90 w których jest po 250MB. Teraz patrząc na rachunki wykorzystuje po około 460MB na jednym numerze a na drugim nie korzysta z netu w ogóle, więc o co chodzi??
  • Strona 92 z 624
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 624
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92