• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 92 z 131
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 131

#333299  autor: RRRR
 05 maja 2009, 10:40
Mam to samo, propozycja nie działa.

#333301  autor: Patryk_
 05 maja 2009, 11:10
RRRR pisze:propozycja nie działa.
Konsultantka na *400 przyznała się,że to ich poważny problem,ale opłaty za połączenie na w.w.numer nie znieśli :roll:

BTW - czy po odrzuceniu propozycji i złożeniu rezygnacji jest szansa na ciut lepsze warunki ?
Mam BE Standard,i chcę 8 GB transferu z lojalką na rok za 59,78 zł.
Plus daje mi 8 GB za 55 zł (też na przedłużenie na rok),natomiast babka w Propozycji co najwyżej BE Premium za 50% ceny,czyli 6 GB za 60 zł.

#333465  autor: jurgin
 06 maja 2009, 10:21
czy są w orange jakieś pakiety transferu? Panie z propozycji są w stanie najwyżej zaproponować orange world.
W tej chwili proponują mi abo za 35zł + 100% więcej + wybrany numer (1000minut) + wieczory i weekendy + jeszcze jeden prezent (pakiet sms lub orange world lub jeszcze jeden wybrany numer(180 minut)).

oczywiście oferta na 12 miesięcy bez telefonu.

#333553  autor: www.fazafm.com
 06 maja 2009, 17:26
Oczywiscie 100 % wiecej tylko na 6 miesiecy przy umowie na 12 miesiecy ? Do bani taka oferta. Robia łaskę ze dadza polaczenia do orange po 40 groszy w tak zwanych prezentach na zawsze ...dadza 400 smsow zeby przynajmniej byly wymienne na mmsy. Jesli ktos nie bierze telefonu to niechby chociaz dali 100% wiecej na 12 miesiecy gratis popoludnia i weekendy (1000minut) i polczenia do orange po 20 groszy a nie po 40 . Taka oferta jeszcze bylaby do przyjecia reszta to jakas paranoja.

#333566  autor: cesarz
 06 maja 2009, 18:40
Mi na jeden Mixów 25 - zostaję przy Nowy Twój Mix umowa na 12 miesięcy + 100% więcej na 12 miesięcy + Przyjaciel na 12 miesięcy + Popołudnia i Weekendy na 6 miesięcy. Gdy przejdę na Orange Mix + jeden prezent +30minut do wszystkich + 20gr za minutę do orange lub 1 wybrany numer na 6 miesięcy. Gdy podpiszę to numer w mix będzie już 5 rok . Co ważne te warunki dostałem w salonie a nie przez internet , w internecie 100% więcej chcą dać na 3 miechy ( śmieszne ) i nic więcej. Sprawdźcie co dostaniecie w salonach orange . :-)

CNN

#333581  autor: Rlox
 06 maja 2009, 19:36
www.fazafm.com pisze:Oczywiscie 100 % wiecej tylko na 6 miesiecy przy umowie na 12 miesiecy ? Do bani taka oferta. Robia łaskę ze dadza polaczenia do orange po 40 groszy w tak zwanych prezentach na zawsze ...dadza 400 smsow zeby przynajmniej byly wymienne na mmsy. Jesli ktos nie bierze telefonu to niechby chociaz dali 100% wiecej na 12 miesiecy gratis popoludnia i weekendy (1000minut) i polczenia do orange po 20 groszy a nie po 40 . Taka oferta jeszcze bylaby do przyjecia reszta to jakas paranoja.
Dokładnie. Za każdym razem gdy dzwoni do mnie Propozycja (a do końca umowy mam niecałe dwa miesiące) pierwsze o co ich pytam czy są w stanie zaoferować mi 100% więcej przez 12 miesięcy umowy bez telefonu. Oczywiście wiem jak będzie odpowiedź (tylko 6 m-cy), więc nie owijam w bawełnę i oświadczam, że w konsekwencji przejdę do NOG lub fresha.

#333582  autor: cesarz
 06 maja 2009, 19:39
W dalszym ciągu proponuję przejść się do salonu. :o

CNN

#333584  autor: Rlox
 06 maja 2009, 19:47
Sugerujesz, że w salonie znajdę lepszą ofertę? Dadzą mi 100% więcej na 12 miesięcy? Wydaje mi się, że jednak nie.

#333586  autor: express100
 06 maja 2009, 19:54
cesarz pisze:W dalszym ciągu proponuję przejść się do salonu. :o
Według mnie lepszą ProPozycję dostaje się na stronie Orange lub przez telefon, ponieważ nie muszą płacić prowizji (chyba?). Moi znajomi dostają zawsze więcej przez net i telefon.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#333597  autor: Rlox
 06 maja 2009, 20:16
Zauważyłem, że ostatnie posty w ogóle nie zawierają informacji jakie są obecnie "trendy" w Propozycji, tzn. co się da wynegocjować, jakie są możliwe warianty bezpłatnych dodatkowych usług, itp. Może warto byłoby się podzielić doświadczeniami z przedłużania umowy. Co myślicie?

#333785  autor: cesarz
 07 maja 2009, 15:54
Mi wychodzi że przez internet mogę kupić tylko taniej telefon . :D Umowę bez telefonu o niebo lepszą dostaję w salonie. :lol:

CNN

#333909  autor: jurgin
 07 maja 2009, 23:55
umowa przedłużona przez telefon. Zmotywował mnie pan w salonie, który stwierdził, że nokia e63 ma GPS :). Ogólnie przeliczając mam 1270 minut za 35zł miesięcznie przy umowie na rok. 1000 minut z wybranym numerem, 180 weekendy orange i stacjonarne, 90 do wszystkich. Jednak oferta z *400 lepsza, mam nadzieję :P

#333932  autor: Drantzell
 08 maja 2009, 08:26
cesarz: Zwykle najlepsze oferty są przez telefon. Można tam dostać zdecydowanie najlepszą ofertę usługową. Często można też dostać rabat na telefon, tak że cena telefonu jest niższa niż nawet na stronie. Ale to zależy od telefonu i innych różnych rzeczy, czy rabat można dostać czy nie :p Przez internet są już oferty takie same dla wszystkich stałych klientów, bez znaczenia jaki staż mają.

jurgin: Dobra oferta jeśli gadasz dużo z jednym numerem :)

#335006  autor: nix
 13 maja 2009, 14:48
Witam.
I na mnie przyszła kolej z przedłużeniem umowy z orangutanem. I tylko to mnie trzyma przy tej firmie, gdyż cała rodzina ma u nich fony.
Ale do rzeczy: aktualnie plan taryfowy dla firm (ten starszy, gdzie nie wykorzystane min. przechodzą w nieskończoność) za 61 zł>100min. i nic ponadto + wybrany numer za 5 zł.
Propozycja przez telefon, jaką dostałem: przy umowie na 12 mies. : migracja do nowego planu tj. za 61 zł> 125 min. + 5 bezpłatnych numerów na 12 mies. + 100% tj. 125 min. do orange na 12 mies. + 20% rabatu na abo.(tj. 48zł za abo.) na 12 mies. Przy umowie na 24 mies. ceny fonów mają strasznie chore, a ja nie mam parcia na nowego fona, więc odpuszczam.
Powiedzcie, czy to dobra oferta?
pozdro

#335088  autor: corner
 13 maja 2009, 23:33
Czy przy przedłużaniu umowy z Orange na kwotę 25 złotych miesięcznie jest _fizycznie_ możliwe wziąć dwa "prezenty na zawsze"?

#335089  autor: kamil1221
 13 maja 2009, 23:42
Nie.
Chyba że system ma awarie.

Czemu pytasz ?

Nix:
Jezeli nie potrzebujesz fona to przejdź się do salonu i poproś o przedstawienie oferty na 12 mies. bez telefonu i zobacz co wtedy dostaniesz.

#335091  autor: michael84
 13 maja 2009, 23:51
Od 7 lat jestem abonentem Orange, Mam abonament 25zł i właśnie dzisiaj się przekonałem, że klientów z takimabonamentem przy chęci przedłużenia umowy nie traktują poważnie. Bo jak nazwać to, że gdy zadzwoniła konsultantka to mi zaproponowała w tym abonamencie 40min + 30 dodatkowych do wszystkich, jeden prezent i usługę 20 gr w abonamencie do Orange. O promocji tylko SIM nawet nie wspomniała, a jest to korzystniejsza oferta. Gdy zapytałem o ofertę z telefonem Nokia 6300 to cena powiedziała mi cenę 259zł (umowa 30 mies) czyli tyle ile w salonie dla nowych klientów. Gdy jej powiedziałem że jako nowy klient mogę sobie ten telefon kupić na orange.pl za 149zł to powiedziała że nic mi więcej nie może zaproponować poza jakąś usługą (nawet nie pamiętam jaką) na 6 miesięcy. Gdy powiedziałem że przy poprzednich przedłużeniach umowy zawsze był jakiś rabat na telefon a teraz jest drożej wykazała zrozumienie i nic ponadto :)
Skoro na allegro mogę ten telefon kupić za 450zł to orange musi go mieć jako sieć od Nokii za jakieś 350zł w przeliczeniu. A więc dawanie około 100zł od nich rabatu jest po prostu śmieszne. Ciekaw jestem czy coś zaproponują jak za miesiąc gdy skończy mi się umowa złożę jej wypowiedzenie.

#335095  autor: Jedrker
 14 maja 2009, 00:23
nix,
dostałeś całkiem dobrą ofertę ja bym ją brał.
michael84,
I co Ci da przejście do innej sieci ?
Nic, bo na początku dostaniesz więcej niż w macieżytej sieci, ale jak przyjdzie co do czego dostaniesz to samo na podobnych warunkach.
Ja byłem głupi bo podjarałem się playem , podpisałem umowę na abonament w play i po 8 latach w orange zrezygnowałem z sieci.

Powiem tylko tyle, że teraz od lutego spowrotem korzystam z orange (nowa umowa od lutego) i czekam do zakończenia umowy w play.
U każdego opa dostaniesz podobne warunki aneksu, a tym bardziej że płacisz najmniejszy abo to tym bardziej ;]

#335096  autor: michael84
 14 maja 2009, 00:30
Jedrker, myślę tylko o postraszeniu inną siecią, może coś pomoże, ale nigdzie się nie wybieram bo dużo znajomych mam w Orange. Ale takiej oferty nie przyjmę, jak nic lepszego nie zaproponują to biorę jakiś telefon w zetafonie (lg ke970 albo se w350i), doładowuję raz na 3 miesiące za 50zł dostaję 20zł gratis i z tego mam 80 min miesięcznie czyli więcej niż mi dawali w ofercie bez telefonu. A płacę 50zł na 3 miesiące a nie 75zł.
Problemem jest to że przed chwilą nastąpiła rewolucja w ofertach na kartę a w abonamentach jeszcze nie. I dlatego karta jest teraz dużo bardziej opłacalna.

#335101  autor: Jedrker
 14 maja 2009, 00:44
michael84 pisze:Jedrker, myślę tylko o postraszeniu inną siecią, może coś pomoże
Wiesz co , powiem tak, gdybym nie pracował w handlu, może moja opinia była by inna, ale mam taką pracę , że klientów prześwietliłem już dawno, więc myślisz że operator tego nie zrobił ?
Nie mówię tu o orange, ale powiem tak, ludzie co straszą odejściem od sieci dostają najgorsze warunki, dlaczego ?
Pierwsze primo, nikt nie lubi straszenia, to może było modne 10 lat temu.
Bo skoro jest ci tak źle, to odejdź po prostu, jeden nielojalny klient mniej.
A dwa to w sumie to samo co pierwsze primo, takie straszneie tala im koło h ... :mrgreen:
w końcu wolny rynek, wola Twoja.
Biznes ys bisnes, i tyle ...
Jak byś płacił rachunki w granicach xxx zł, to rozumiem, ale płacisz najniższą średnia, i czego chcesz ?
Gruszki na wieżbie nigdy nie wyrosną, zejdź z nieba na ziemię, sam płacę ponad 55 zł, i dostawałem ledwo co lepszą ofertę, a ty jeszcze marudzisz ...
michael84 pisze:to biorę jakiś telefon w zetafonie
To bież, nikogo to nie obchodzi z czego korzystasz.
Jak nie to to to.
Po to mamy wybór ;) w sumie wolny wybór.
:-D
michael84 pisze:Problemem jest to że przed chwilą nastąpiła rewolucja w ofertach na kartę a w abonamentach jeszcze nie.
Dlatego, że kupując zestaw na kartę, nie zapłacisz za telefon złotówki, a w ofercie abo tak.
W abo zawsze usługi będą nieco droższe z prostej przyczyny dotowanie telefonów.
A jak powiedziałem biznes is biznes.
Tak było jest i będzie u wszystkich nie tylko orange.
  • Strona 92 z 131
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 131
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92