• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 85 z 96
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 96

#426874  autor: KUMSON
 01 wrz 2010, 14:28
pmmazz, mam pytanko, bo mój tat też jest 10 lat w erze, i jakbyś się podzielił informacją, ile dałeś za ten tel i w jakim abonamencie(ile minut) i czy oferowali czy też inne tel, w ciekawej cenie???

#426887  autor: waeren
 01 wrz 2010, 15:41
Marens pisze:Do zakończenia aktualnej oferty mam 4m.
Konsultant twierdzi, że po przedłużeniu na 12m w moim przypadku będzie obowiązywało 16 okresów po 5zł. Wydaje mi się, że następnych 12 po 5zł będzie a 4 po 20zł i będzie wtedy możliwość przedłużenia.
Konsultant nie ma racji, mam dokładnie tę samą ofertę, po 12 miesiącach po 5 PLN będzie 20 PLN, tak jak napisałeś. I mam to na piśmie, w mailu od BOA Era :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#426889  autor: danielkl
 01 wrz 2010, 16:19
Z cennika aneksowego zniknely sluchawki bt no ladne te urodziny niech ich piorun strzeli.

#426962  autor: kapsel001
 01 wrz 2010, 20:17
Witam to mój pierwszy post. Mogę już przedłużyć umowę i po wysłaniu dwóch maili z iBOA dostałem ofertę z upustami na taryfy Rodzina. Jestem zainteresowany taryfą Rodzina 80 albo 110, tel chce wziąśc Nokia N97 Mini. Czy jest jakaś szansa żeby wynegocjować lepsze ceny telefonu?? W Erze jestem 6 lat moje rachunki ostatnio to przedział od 90 do 120.

#427011  autor: st.konsultant
 01 wrz 2010, 22:06
kapsel001 pisze:Witam to mój pierwszy post. Mogę już przedłużyć umowę i po wysłaniu dwóch maili z iBOA dostałem ofertę z upustami na taryfy Rodzina. Jestem zainteresowany taryfą Rodzina 80 albo 110, tel chce wziąśc Nokia N97 Mini. Czy jest jakaś szansa żeby wynegocjować lepsze ceny telefonu?? W Erze jestem 6 lat moje rachunki ostatnio to przedział od 90 do 120.

Nie ma szansy. Obniżka tylko EP, chyba że będziesz płacił faktury na poziomie 350-400 zł średnio.

[ Dodano: 2010-09-01, 22:07 ]
danielkl pisze:Z cennika aneksowego zniknely sluchawki bt no ladne te urodziny niech ich piorun strzeli.

W zasadzie od kilku miesięcy i tak nie było już nowych dostaw.

[ Dodano: 2010-09-01, 22:20 ]
pmmazz pisze:no to tym razem ERA przebiła wszystkich!!! to się nazywa PRAWDZIWA PROMOCJA URODZINOWA ;)))) farsa... super rewelacyjne ceny dla obecnych abonentów, a najlepsze jest to ze uparcie umieszczają w cenniku IPHONE'a 3GS 16GB, a jak ktoś jest zainteresowany tym aparatem mowią że nie ma go w planowanych dostawach i że go nie będzie dostępnego, zaś na zasadność umieszczania go wcenniku informują, że może jakimś cudem się trafi, więc na wszelki wypadek jest... ;))))

Takie telefony jak np Iphone 3GS 16 muszę być umieszczane w cennikach dopóki choćby jedna sztuka jest jeszcze w obiegu. W innym przypadku, bez oficjalnego cennika nie można byłoby sprzedać telefonu Klientowi.

#427052  autor: łazęga
 02 wrz 2010, 07:57
Tylko dlaczego Era umieszcza np. 3 GS 16 GB w ofercie podstawowej a nie w modelach o ograniczonej dostępności?

Dodatkowo jest to model, który jest niby w promocji dla abonentów przy podpisywaniu nowej aktywacji.

Ktoś tu robi kogoś w ch...

Takie rzeczy tylko w Erze...?

#427101  autor: thonka
 02 wrz 2010, 11:49
łazęga, w promocji dla obecnych abonentow jest wersja 8GB (99zl przy abo 99zl na 36 miesiecy, ew. 299zl przy abo na 24 miesiace), wersja 16GB natomiast to niestety telefon widmo (przy abo 99zl koszt 399zl na 24 miesiace).

nie wiem kto Tobie powiedzial, ze w promocji jest wersja 16GB. co do samej dostepnosci to chyba kazdy operator conajmniej polowe cennikowych telefonow powinien zrobic o ograniczonej dostepnosci.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#427102  autor: pmmazz
 02 wrz 2010, 11:50
powiem tak,

jesli juz ktos zdecyduje sie na konkretny model telefonu i jesli go nie ma w magazynie, to gdy poinformujesz konsultanta ze czekasz konkretnie na ten, wtedy konsultanci baaaaardzo sumiennie pilnuja dostaw, by wylowic sprzet dla nas....

no w tym wzgledzie zlego slowa na siec nie powiem ;)

a T-Mobile coraz mniej atrakcyjne...

#427111  autor: łazęga
 02 wrz 2010, 12:42
thonka pisze:łazęga, w promocji dla obecnych abonentow jest wersja 8GB (99zl przy abo 99zl na 36 miesiecy, ew. 299zl przy abo na 24 miesiace), wersja 16GB natomiast to niestety telefon widmo (przy abo 99zl koszt 399zl na 24 miesiace).

nie wiem kto Tobie powiedzial, ze w promocji jest wersja 16GB. co do samej dostepnosci to chyba kazdy operator conajmniej polowe cennikowych telefonow powinien zrobic o ograniczonej dostepnosci.
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... dzenia.pdf

Źle widzę?

Wiesz, przy 5 oferowanych urządzeniach niedostępność jakiegokolwiek zakrawa na kpinę...

#427112  autor: thonka
 02 wrz 2010, 12:46
a tak przy okazji spojrzalem na cenniki dla nowych abonentow - kazdy iphone jest tam w tabeli o ograniczonej dostepnosci.

niestety w cenniku dla osob przedluzajacych jest balagan... w multimedialnych jest kazdy iphone od 3g do 4, w normalnych taryfach mozna zobaczyc tylko iphone 4 i 3gs 8GB, w telefonicznej okazji jest natomiast 3g/3gs 16GB oraz 3gs 32GB, a to chyba jeszcze wieksze widma niz sam 3gs 16GB...

łazęga, st. konsultant juz wyzej pisal dlaczego jest on w cenniku, a ze w promocji bedzie wersja 8GB bylo wiadomo nie od dzisiaj, z reszta nie raz bylo tu wspominane, ze wersji 16GB ze swieca szukac, bo juz nie bedzie zamawiana, baaa... apple jej juz nie produkuje od premiery iphone'a 4.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#427124  autor: m90
 02 wrz 2010, 13:23
Do zorientowanych !
Czy ktoś może wie kiedy będą na stanie magazynowym w Erze słuchawki Nokia E72 ?

#427128  autor: barat
 02 wrz 2010, 13:40
No nic - do grudnia pewnie nie doczekam się przywrócenia minut do Play/pakietu do play (poza Era Premia) więc kliknąłem "Chce przedłużyć umowę" - zobaczymy co wynegocjuję.
Jak korzystam z Sieci rodzinnej oraz Internetu to rachunki przez 6-9-12 miesięcy mniejsze o 20zł + jeszcze to co zleci z abonamentu to jednak kusząca propozycja ;)
Tylko jeszcze nie wiem czy z telefonem, czy bez.

#427148  autor: maniu
 02 wrz 2010, 15:14
Jako,że iPhone 4 wszedł już na dobre do Ery i oferty przedłużeniowej to Ci którzy już przedłuzali umowe z Iphonem niech napiszą czy ugrali coś lepszego (oferta plus telefon ) niz to co Era proponuje w standardowym cenniku przedłużeń dla indywudualnych. Będę chyba jedną umowę przedłużał i ciekawe na ile Szanowni Konsultanci pozwolą "ulepszyć" standardową ofertę z iPhonem. Jeden kolega wyżej pochwalił sie że dostał duzo lepsza ofertę niż standardowa ale nic więcej szczegółów nie zdradził.

#427150  autor: thonka
 02 wrz 2010, 15:24
maniu, ale co tu wiecej pisac, skoro juz bylo prawie wszystko napisane?

w taryfach indywidualnych z cena telefonu nie powalczysz po za punktami era premia (no chyba, ze masz rachunki siegajace okolic 300zl na karte sim).
standardowe przedluzenie daje mozliwosc obnizenia troche ceny abonamentu, taryfy multimedialne i telefoniczna okazja niestety nie sa do negocjacji.

co do taryf firmowych to tu juz wiele zalezy od tego jak dobrze negocjujesz.
50% znizki na abonament to chyba tez maksimum, ale co do cen telefonow to juz niestety brak mi wiedzy.

#427160  autor: adeek
 02 wrz 2010, 16:43
Witam, mam takie małe pytanie odnośnie przedłużania umowy będąc klientem biznesowym od 11 lat. Na daną chwilę posiadam 4 aktywne karty sim. Łączne kwoty rachunków nie są nadto wysokie, mianowicie średnio 300zł łącznie.

Jestem na etapie przedłużanie jednej z kart, abonament na niej posiadam w kwocie 80 zł. Teraz przechodząc do sedna sprawy, interesuje Mnie telefon marki Sony E Xperia 10 mini pro. Wysłałem zapytanie do Ery w celu przedłużenia, w odpisie dostałem iż specjalnie dla stałego klienta przygotowali oferte i tu zonk... Odesłali mnie pod swój adres z ofertami taryf biznesowych bez żadnych rabatów, nie mówiąc nawet o jakiejkolwiek zniżce na aparat. Owszem w jednej z ofert jest możliwość tańszego dostanie aparatu ale w interesującym mnie abonamencie telefon i tak kosztuje bagatela 350 zł z vat ;/

I tu główne pytanie do pracowników ery, osób dobrze poinformowanych : Czy jest możliwość dogadania się z nimi ? Interesuję mnie abonament za który będę płacić 80 zł brutto wraz z telefonem X10 mini pro w przystępnej cenie ? Czy nie ma szans abym coś wskórał ?

Pozdrawiam,
Adrian I.

#427244  autor: Fakers
 02 wrz 2010, 21:40
Ciekawe te przeżycia z Erą...mnie też spotkało to ostatnio został mi miesiąc do zakończenia kariery w Erze po jak już wcześniej pisałem po 10 latach wspólnych miłych chwilach.Pomimo złożonej rezygnacji na 2 numery ciągle się wahałem czy aby to dobry pomysł ale po ostatniej rozmowie z BOK stwierdziłem ze nie ma sensu więcej dzwonić i negocjować bo mnie szlag trafi szybciej niż myślę ;) Pani z którą miałem zaszczyt wymienić kilka zdań była najbardziej nie miłą babą z jaka miałem do czynienia przez tych 10 lat.
Przedstawiona przez nią "nowa" oferta była o kant d... gdyż miałbym lepsze warunki przychodząc jako nowy z ulicy.
Więc po co ja mam się starać aby zostać z nimi skoro oni mnie mają głęboko w d...
Chciałbym tylko aby jakiś mądrala zadzwonił do mnie z jego bajerką jak to świetnie w Erze być to mam już przygotowane dla niego miłe przywitanie i przedstawię mu mój pogląd na tą ich sieć.
PZDR

#427246  autor: krzyszsz
 02 wrz 2010, 21:55
Ponawiam pytanie, które padło na poprzedniej stronie. Czy rabat 50% na abonament Nowy Pakiet Biznes automatycznie przekreśla otrzymanie dodatkowych minut do Ery, Orange i Plusa (tutaj link do oferty-> http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... taryfy_npb)? Byłbym wdzięczny za odpowiedź od kogoś związanego z siecią.

#427250  autor: st.konsultant
 02 wrz 2010, 22:06
adeek pisze:Witam, mam takie małe pytanie odnośnie przedłużania umowy będąc klientem biznesowym od 11 lat. Na daną chwilę posiadam 4 aktywne karty sim. Łączne kwoty rachunków nie są nadto wysokie, mianowicie średnio 300zł łącznie.

Jestem na etapie przedłużanie jednej z kart, abonament na niej posiadam w kwocie 80 zł. Teraz przechodząc do sedna sprawy, interesuje Mnie telefon marki Sony E Xperia 10 mini pro. Wysłałem zapytanie do Ery w celu przedłużenia, w odpisie dostałem iż specjalnie dla stałego klienta przygotowali oferte i tu zonk... Odesłali mnie pod swój adres z ofertami taryf biznesowych bez żadnych rabatów, nie mówiąc nawet o jakiejkolwiek zniżce na aparat. Owszem w jednej z ofert jest możliwość tańszego dostanie aparatu ale w interesującym mnie abonamencie telefon i tak kosztuje bagatela 350 zł z vat ;/

I tu główne pytanie do pracowników ery, osób dobrze poinformowanych : Czy jest możliwość dogadania się z nimi ? Interesuję mnie abonament za który będę płacić 80 zł brutto wraz z telefonem X10 mini pro w przystępnej cenie ? Czy nie ma szans abym coś wskórał ?

Pozdrawiam,
Adrian I.
Trudno, żeby przy pierwszym kontakcie proponowano coś ponad standard :roll:

Poczytaj troszkę postów w tym temacie to dowiesz się, co można wynegocjować (na pewno nie w pierwszym mailu).

Ceny telefonów w biznesie tak jak przy indywidualnych, mogą być obniżone tylko EP. Chyba że średnia dla jednej karty to ok 300 zł wzwyż.

#427313  autor: barat
 03 wrz 2010, 09:25
Ogólnie to jest trochę paranoja, że stałemu klientowi na maila wysyłają ofertę, którą tytułują "Specjalnie przygotowana dla Pani/Pana" ... a po zobaczeniu jej klient głupieje - ceny są wyższe niż dla "Mietka z ulicy", lub co najwyżej bardzo zbliżone. Dla mnie to kompletny bezsens - jak można tak traktować klienta ... jakby to się nazywało "Oferta dla przedłużających umowę" - OK, ale nazwanie tego 'Specjalnie dla..." obraża odbiorcę, który dowiaduje się, że dla sieci jest mniej warto niż nowy klient...

Do tego jeszcze dochodzą nachalne konkursy WZYWAJĄCE do wysłania smsa ... ale to temat nie związany z tym wątkiem ;)

#427325  autor: Kitt
 03 wrz 2010, 10:46
Standardowa oferta przedłużeniowa dla "pakiet biznes" ma w tym momencie wyższe opłaty abonamentowe niż normalnie - ale za to więcej bezpłatnych minut. Jak rozumiem, zniżkę na abonament uzyskuje się przy rezygnacji z bezpłatnych minut?
Czy to może być punkt startowy do negocjacji?
  • Strona 85 z 96
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 96
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85