Muszę przyznać że ja jak do tej pory przenosiłem trzykrotnie numery . Raz do Virgin. Przy zadnych przenosinach nie miałem problemów. Wszystko idealnie. Z samym Virgin też jestem od 2 lat i jak dotąd w mojej taryfie nie mam ani problemów z zasięgiem ani Bokiem, Cmokiem czy czymkolwiek innym. Nie czuję żadnej różnicy między t-mobile a VM. Zasięg cały czas max do jakiegokolwiek operatora bym się nie 'zroamingował". Więc przenoszę tam dodatkowo 2 numery rodziców. Jak bedzie coś nie tak to się wyniosę. Co za problem?
Czy to się nadaje dla biznesmena? Obserwując ludzi ktorzy prowadzą mniejsze i większe biznesy to oni nie mają czasu na sprawadzanie doładowań, kupowania faktur za doładowania, śledzenia taryf i cen pakietów bo zwyczajnie nie mają do tego głowy. Ci ludzie którzy prowadzili biznesy w momencie gdy GSM wkraczało do Polski siedzieli siłą przyzwyczajenia głównie w Plusie gdzie jak pamietam początkowo sprzedawano usługi tylko firmom i było tak przez dłuższy czas więc wielu jeszcze pewnie tam siedzi. Teraz jest różnie, a jak jest róznie to znaczy to że nie ma problemu z zasiegiem na połaczenia głosowe których ci ludzie głównie uzywają. Znajomy prowadzący firmę spedycyjną jeżdżącą po całej Europie ma wszystko w Orange a czytam że ten operator problemy z zasięgiem. Dla niego jednak widać wszystko jest OK. Co do reszty znajomych to musiałbym po numerach sprawdzić kto gdzie ma a zapewniam ze oni i ich pracownicy jeżdżą tysiace km dzien w dzień i muszą żyć pod telefonem, ale żaden z nich podejrzewam nie ma prepaida bo dla nich kilka zł różnicy to jest sprawa zupełnie nieistotna przy obrotach kilkuset tys zł miesiecznie. No i muszą mieć faktury a z doładowaniami to różnie bywa. Nie wyobrażam sobie takiego kolesia stojacego po doładowanie w biedronce i proszącego o fakturę

Tu nie chodzi o to czy prepaid jest lepszy czy gorszy tylko o to ze to dla osoby prowadzącej działalnośc gospodarczą niewygodne i czas który poświęcają na kupowanie doładowań, klepanie kodów czy wejscie do www lepiej poświęcić na działalnosć firmy tak samo jak księgowość lepiej zlecić ksiegowemu niż prowadzić ją samemu bo są obliczenia ze taniej to po prostu wyjdzie. Mówiłem bratu nie raz żeby wyniósł się z T-mobile ale ten powtarza ze na firmę tam mu się najbardziej opłaca mimo najdroższych abo. Nie pojmuję tego ale w tym kraju wszystko jest możliwe. Prywatne ma w Play
PS.. jak dla mnie dodatkowa zaleta posiadania ttelefonu w VM pojawila sie latem gdy w moim mieście padły nadajniki Plus, Orange i TM. Wokół ludzie nie mieli ni telefonu ni neta a ja jakoś na telefonie mogłem i rozmawiać i siedzieć w necie bo po przenosinach mam roaming o ile pamietam Play,Tm i Plus więc jak coś pada to się przestawiam. No chyba że Play padnie jako siec macierzysta to nie wiem jakby to było