• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 76 z 187
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 187

#726126  autor: Ruben
 18 cze 2014, 19:29
Vero, procedury operatora znam dość dobrze i wiem jakie działanie wywołuje złożenie wypowiedzenia dlatego nadal uważam, że nie ma to znaczenia w przypadkach, jakie tutaj rozważamy.
Dlatego ja będę nadal pisał, że można składać bez obaw wypowiedzenie a nawet w niektórych przypadkach przynieść to może znacznie lepszy skutek niż oświadczenie woli o nieprzedłużaniu umowy.
Swoją drogą, to spróbuj otrzymać w salonie oświadczenie braku woli kontynuacji umowy.
Dobrze, że przybliżyłeś różnicę między tymi dwiema formami ;)
Ja na tym kończę dyskusję w tym pobocznym wątku.
Boski2 pisze:Czy to 9,90 z tymi 140 minutami to tez wymienne na MMS'y?
Tak, w taryfach OMG minuty są wymienne na SMSy/MMSy. Dostępne są następujące pakiety:
300MB/7zł, 500MB/9zł, 1GB/15zł,3GB/25zł.

#726236  autor: maniek123
 19 cze 2014, 13:51
Cześć,
Wczoraj byłem w salonie plusa i zapytałem się o oświadczenie o braku zgody na przedłużenie umowy. Pracownik poprosił mnie o dowód i numer telefonu po czym zadzwonił do DUK-u a z tamtą otrzymałem ofertę 31zł za 10Gb(LTE 2x) lub 38zł za 15Gb(LTE 2x) i ruter za 3zł z umową na 24miesiące. Czy na ten moment to najlepsza oferta jaką mogę dostać czy lepiej jeszcze zaczekać na coś lepszego?
Pracownik przed telefonem do DUK-u prosił mnie o chwile cierpliwości bo drukował papiery z oświadczeniem ale po telefonie z roztargnienia nie poprosiłem o te papiery i nic nie podpisałem czyli to oznaczy że moje oświadczenie nie wpłynęło?

#726247  autor: Boski2
 19 cze 2014, 15:08
No chyba, w końcu nic nie podpisałeś

#726309  autor: obek
 19 cze 2014, 18:38
maniek123 pisze:Cześć,
Wczoraj byłem w salonie plusa i zapytałem się o oświadczenie o braku zgody na przedłużenie umowy. Pracownik poprosił mnie o dowód i numer telefonu po czym zadzwonił do DUK-u a z tamtą otrzymałem ofertę 31zł za 10Gb(LTE 2x) lub 38zł za 15Gb(LTE 2x) i ruter za 3zł z umową na 24miesiące. Czy na ten moment to najlepsza oferta jaką mogę dostać czy lepiej jeszcze zaczekać na coś lepszego?
Pracownik przed telefonem do DUK-u prosił mnie o chwile cierpliwości bo drukował papiery z oświadczeniem ale po telefonie z roztargnienia nie poprosiłem o te papiery i nic nie podpisałem czyli to oznaczy że moje oświadczenie nie wpłynęło?
maniek dobrze że nie podpisałeś w salonie to są **** tak samo jak konsultanci czekaj na telefon z DUK-a ja podpisałem miesiąc temu takie warunki:
30 GB(czyli 2x 15GB LTE) strony bez limitu +
transfer nocny +
antywirus +
sprzęt Router Huawei E5372 LTE
24,90 co miesiac

#726416  autor: utlktm
 20 cze 2014, 12:59
hej, pisałam wcześniej w sprawie przejścia z mixa na abonament. Poprosiłam o kontakt na stronie Plusa i zadzwonił do mnie Pan z ofertą 600 min wymiennymi na smsy lub transfer. Po chwili negocjacji zmienił na nielimitowane minuty, smsy i 0.5 GB internetu i Huawai p6 za 429 zł. Wstępnie się zgodziłam pod warunkiem, że przejrzę oferty innych sieci i żeby się ze mną skontaktował w przyszłym tygodniu. Czy to dobra oferta? Czy da się wynegocjować coś więcej? pozdrawiam! :love5:

#726452  autor: maniek123
 20 cze 2014, 15:24
obek a masz tylko internet od plusa czy jeszcze jakąś inną usługę? bo naprawdę widzę że otrzymałeś super ofertę

#726464  autor: obek
 20 cze 2014, 16:01
maniek123 pisze:obek a masz tylko internet od plusa czy jeszcze jakąś inną usługę? bo naprawdę widzę że otrzymałeś super ofertę
mam plusmix ale przedłurzałem internet 3 miesiace wcześniej i na wstępie jak zadzwonił koleś z DUK-a to zapytałem się dlaczego nie dbają o swoich klientów to sypną taką ofertę sądzę że jest rewelacyjna.

#726571  autor: darq87
 21 cze 2014, 05:52
Ludzie - i odnośnie oferty OBEKa - ta oferta jest słaba. Teraz iplusa macie w abonamencie bez limitu GB w LTE - tak w opcji umowy 24miesiące. Teraz plus łapie klientów na umowy terminowe przez DUK - nie decydowałbym się na to bo wgmnie to szukanie frajerów na czasówki. Nie lepiej poczekać chwilę aż wprowadzą do ofert przedłużeniowych nielimitowany LTE?

ps: w promocji SMART DOM jak macie cyfrowy polsat, to wtedy abonamnet w PLUSIE/CP LTE macie za 50% taniej, a 3cią usługę minus tam czterdziesci pare złotych. Wiec wg mnie lepiej sobie juz cos takiego brac na umowy....

Ja czekam az DUK bedzie dawał umowy bezterminowe no limit LTE....

#726638  autor: Boski2
 21 cze 2014, 14:17
No i dostałem to co chciałem
15 zł. i 340 minut
w tym 200MB na 2 miesiące za darmo (potem 7 zł.) i nielimitowane rozmowy w plusie na 3 miesiące (potem 10 zł.)
Umowa na 12 miesięcy, kara umowna 800 zł.

To chciałem i to dostałem. Konsultant od razu mi to zaproponował (chyba z forum plusa info było podpięte że to mnie interesuje)

I jeszcze sam musiałem do nich zadzwonić, ale poprzełączali do odpowiednich osób, bo w systemie nieli zapisane wypowiedzenie, a miły pan stwierdził że on nie może mi tego dać, ale inny kolega i owszem :)

#727241  autor: Janek11
 24 cze 2014, 08:12
darq87 pisze:Ludzie - i odnośnie oferty OBEKa - ta oferta jest słaba. Teraz iplusa macie w abonamencie bez limitu GB w LTE - tak w opcji umowy 24miesiące. Teraz plus łapie klientów na umowy terminowe przez DUK - nie decydowałbym się na to bo wgmnie to szukanie frajerów na czasówki. Nie lepiej poczekać chwilę aż wprowadzą do ofert przedłużeniowych nielimitowany LTE?

ps: w promocji SMART DOM jak macie cyfrowy polsat, to wtedy abonamnet w PLUSIE/CP LTE macie za 50% taniej, a 3cią usługę minus tam czterdziesci pare złotych. Wiec wg mnie lepiej sobie juz cos takiego brac na umowy....

Ja czekam az DUK bedzie dawał umowy bezterminowe no limit LTE....
czy ja wiem czy słaba zalezy kto co potrzebuje ja przedłużyłem dzieki wpisowi Obeka na takich warunkach
34,90 zł na 24 miesiące
limit 50 GB
antyvirus za 1 zł
do tego router E5372
wcześniej płaciłem 42 zł za 15 GB bez sprzętu
w salonie pani proponowała standard ze strony czyli 60 zł za no limit to zrobiłem wypowiedzenie i spoko jak dla mnie
limit 15 GB zdarzyło mi się przekroczyć dwa razy teraz mam 3 razy więcej :mrgreen: pozdrawiam i życzę udanych negocjacji

PS. tv mam w nc plus takze tego nie dało się ugryźć w ten sposoób łączony no i nie ma Canal plus

#727671  autor: rafeluss
 25 cze 2014, 17:13
Umowa przedłużona po raz x po złożeniu rezygnacji.
Oferta LTE 19.90 minus 50% za efakturę czyli 9,95zł na okres 18 mcy - 280 minut wymienne na sms do wszystkich sieci, jeden miesiąc bez limitu na stacjonarne kolejne mce 9,99zł, ale oczywiście można wyłączyć. Oferta rabatu 50% na OMG nadal aktualna. Jak dotrze umowa pocztą wrzucę screen.

#727699  autor: Ruben
 25 cze 2014, 20:55
rafeluss, czy jesteś pewien, że w ofercie LTE masz minuty wymienne na SMSy? Widać, że DUK ma chyba nowe oferty ponieważ oficjalnie oferty LTE zaczynają się od 29pln.

#727884  autor: CreIser
 26 cze 2014, 14:50
CreIser pisze:Cześć,

Czytałem kilka ostatnich stron i już prawie mam wszystko poukładane w całość ale mimo wszystko chcę się upewnić. Posiadam obecnie internet mobilny z Plusa i umowa dobiega końca. Tematu składania wypowiedzenia nie poruszam bo to logiczne. Rozumiem że w tym przypadku mogę otrzymać ofertę za 45 złotych z umową na czas nieokreślony? Czy określony?
Podbijam temat.

#728059  autor: kostykiewicz
 27 cze 2014, 08:37
Jaka teraz w plusie jest oferta

Nolimit na
komorki
stacjonarne
i
sms/mms

BEZ TELEFONU?
Dalej w promocji 29 zł na 18 miesiecy + 3 miesiace for free satcjonarne pozniej 7 zł?

#728583  autor: mysza012
 29 cze 2014, 14:26
Witam wszystkich

Czy ktoś rejestrował numer zakupiony w sklepie (karta startowa) w Plusie ?

Bo takowy numer nie ma właściciela, a jeżeli chciałbym go pozostawić i przenieść do innej sieci to trzeba go zarejestrować (tak mi powiedzieli w sieci Play).

Ile taka operacja kosztuje ?

Z góry dzięki za ewentualną pomoc ...

#728623  autor: Vero
 29 cze 2014, 18:23
mysza012 pisze:Ile taka operacja kosztuje ?
Zarejestrowanie karty nic nie kosztuje, ale karta musi być aktywna na rozmowy wychodzące.

#728641  autor: mysza012
 29 cze 2014, 20:10
Vero pisze:
mysza012 pisze:Ile taka operacja kosztuje ?
Zarejestrowanie karty nic nie kosztuje, ale karta musi być aktywna na rozmowy wychodzące.
Karta jest na bieżąco doładowywana więc z tym nie ma problemu.

Dzięki za informacje

#728662  autor: andrewzc
 29 cze 2014, 22:01
Rejestracja karty jest bezpłatna, ale troszkę więcej czasu trwa zanim się potem numer przeniesie do innego operatora.

#728666  autor: mysza012
 29 cze 2014, 22:11
andrewzc pisze:Rejestracja karty jest bezpłatna, ale troszkę więcej czasu trwa zanim się potem numer przeniesie do innego operatora.
Dobrze wiedzieć dzięki ...
  • Strona 76 z 187
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 187
  • 1
  • 74
  • 75