billiejoe pisze:Najpierw zacznę od tego co mam czyli oferty z której 15 miesięcy temu byłem bardzo zadowolony:
120min do wszystkich + 70 wszędzie z wyjątkiem playa
Całość kosztuje mnie 30zł
Dziś dostaję propozycję:
160min do wszystkich (tylko pani łaskawa chyba zapomniała dodać że z tego 40 przepada po 12 miesiącach zgadze się czy się mylę)
100mb za 5zł czyli nic ponad normę...
Jak dla mnie może i minut masz mnie, ale weź pod uwagę, że masz te minuty do wszystkich sieci, to po pierwsze. Po drugie, to stawka za połączenia jest znacznie niższa aniżeli w Twoim obecnym abonamencie, a wnioskuje, że posiadasz NE60. Weź również pod uwagę to, że pakiet promocyjny 70 minut jaki posiadasz nie przechodzi Ci na kolejny okres rozliczeniowy, więc jeśli nie wygadasz swoich 120 minut z planu taryfowego, to 70 minut idzie w "piach". Dla mnie oferta jest znacznie lepsze aniżeli ta, którą posiadasz, bo wywnioskowałem, że piszesz o ofercie bez telefonu.
billiejoe pisze:160min do wszystkich (tylko pani łaskawa chyba zapomniała dodać że z tego 40 przepada po 12 miesiącach zgadze się czy się mylę)
To już kwestia tego jakiego segmentu miła Pani Ci przedstawiała ofertę, także sądzę, że jeśli nie wspomniała nic o tym, że 40 minut Ci przepada, to znaczy, że 160 minut masz na cały okres trwania umowy, czyli na 18 miesięcy przy ofercie bez telefonu, bo o takiej ofercie piszesz.
Gypsy pisze: Teraz z rozmowy telefonicznej wynika, że dopiero to zrobią pod koniec maja. Więc jak to jest ostatecznie? Dodam, że okres rozliczeniowy wypada jakoś 28kwietnia, a ostateczny koniec umowy z Erą wypada na 28maja.
Określ się konkretnie, bo jeśli data wygaśnięcia umowy przypada Ci na 28-go maja, a okres rozliczeniowy zamyka Ci się 28-go każdego miesiąca, to umowa faktycznie rozwiąże Ci się z dniem 28-go maja jeśli składasz wypowiedzenie na 30 dni przed datą wygaśnięcia, bo umowa zawsze kończy się z dniem zakończenia cyklu rozliczeniowego niezależnie czy to data wygaśnięcia umowy przypada wcześniej.
Jeśli chcesz zapłacić karę, to idziesz do salon/sklep, składasz wypowiedzenie z trybem natychmiastowym z zaleceniem migracji numeru do TT, płacisz karę i masz wyznaczoną następnie datę migracji, z tego co kojarzę, to taka migracja chyba średnio z abonamentu do TT trwa 5 dni lub też 15, nie pamiętam, ale jakoś tak.