• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 62 z 179
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 179
 #936008  autor: kaspeed
 02 lip 2017, 12:43
Czytałem że niektórym nie odpala i każą szukać aplikacji extra sim itd temu pdoobne nazwy;) ale spoko dam rade;) 20zł nie majatek:) Poza tym biorę 2inne sieci;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #936046  autor: grzegi
 02 lip 2017, 15:05
kaspeed pisze:Czytałem że niektórym nie odpala i każą szukać aplikacji extra sim itd temu pdoobne nazwy;) ale spoko dam rade;) 20zł nie majatek:) Poza tym biorę 2inne sieci;)
Na stronie jest napisane, że roaming za granicą trzeba uaktywnić przez aplikację SIM.
 #936047  autor: grzegi
 02 lip 2017, 15:06
pakierhakierxd2 pisze:Podobno aero 2 nie zawsze działa ok w roamingu.

Wysłane z mojego Lenovo TB3-850M przy użyciu Tapatalka
Jeżeli aktywujesz roaming wcześniej, to czemu miałoby nie działać? Zawsze można zza granicy zadzwonić na bok, zrobią w razie wu.
 #936048  autor: grzegi
 02 lip 2017, 15:08
mati33 pisze:Witam, stało się !!! :smt006
Nju polepszyło swoją ofertę z rachunkiem, szczególnie uważam korzystnie w opcji na dwa numery.
Obecnie za 29zł+9zł za nr dodatkowy = 38zł (średnio 19zł/nr) otrzymujemy:
- nielimitowane rozmowy z numerami komórkowymi i stacjonarnymi,
SMSy i MMSy,
- 10 GB (z czego 1,46 GB do wykorzystania w roamingu w Unii Europejskiej)
(Usługa dotyczy standardowych połączeń w kraju i w roamingu w Unii Europejskiej.)

Umowa z miesięcznym wypowiedzeniem.
Obrazek
Obrazek

http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem
Czy tak ekstra? No nie wiem. Pół roku muszę siedzieć w sieci, żeby mieć powiększone GB.
 #936099  autor: ja.michal
 02 lip 2017, 18:27
Rebeliant pisze: Ja tam nie sprawdzam speed testami, po prostu widzę, że chodzi płynniej i szybciej. No i częściej mam 4G na wyświetlaczu niż w przypadku Orange, ale na pomarańczowych też nie narzekałem.
Przy chodzeniu po stronach szybsze wydaje się Orange, wolniej A2. Przy pobieraniu plików odwrotnie. Na A2 jakimś cudem YT potrafi się zaciąć z buforowaniem. LTE mam cały czas po SIM w routerze z ustawionym trybem tylko LTE.
 #936177  autor: Gregrin
 03 lip 2017, 00:26
Ja tylko przypomnę ze warto sprawdzać zasięg na simkach a2 bo są różnice w stosunku do plusa.
Chciałem znajomej wziąć pakiet za 10zl ale okazało się ze w domu nie ma zasięgu na karcie a2 (po wyjściu na zewnątrz również nie było zasięgu ale nie wiem czy rzeczywiście nie było czy tel nie zdarzył się zorientować i zalogować). Pożyczyłem od innej osoby komórkę z simką plusa i nigdzie w tym domu nie zgubiła zasięgu. Inny tel (play) po zalogowaniu do plusa również się nie przelogował tylko trzymał bezproblemowo.

Generalnie nie miałem czasu na jakieś dokładne testy (ps może ktoś poleci jakąś dobrą apke ?) ale ogólne "odczucie" jest takie ze dwa telefony (z simka play i plus) miały zasięg plusa (choć słaby bo 1/2 kreski w porywach do trzech) i go nie straciły a na dwóch innych telefonach z karta a2 nie znajdowało sieci w tej lokalizacji...
 #936179  autor: grzegi
 03 lip 2017, 06:40
A z jakiej racji karta z a2mobile ma mieć inny zasięg niż karta z plusa, skoro obie mają wjazd do Plusa, a a2 dodatkowo jeszcze do nadajników własnych aero2? (nie wiem, czy plus też).
 #936181  autor: Ramirez
 03 lip 2017, 07:48
Gregrin pisze:Ja tylko przypomnę ze warto sprawdzać zasięg na simkach a2 bo są różnice w stosunku do plusa.
Chciałem znajomej wziąć pakiet za 10zl ale okazało się ze w domu nie ma zasięgu na karcie a2 (po wyjściu na zewnątrz również nie było zasięgu ale nie wiem czy rzeczywiście nie było czy tel nie zdarzył się zorientować i zalogować). Pożyczyłem od innej osoby komórkę z simką plusa i nigdzie w tym domu nie zgubiła zasięgu. Inny tel (play) po zalogowaniu do plusa również się nie przelogował tylko trzymał bezproblemowo.

Generalnie nie miałem czasu na jakieś dokładne testy (ps może ktoś poleci jakąś dobrą apke ?) ale ogólne "odczucie" jest takie ze dwa telefony (z simka play i plus) miały zasięg plusa (choć słaby bo 1/2 kreski w porywach do trzech) i go nie straciły a na dwóch innych telefonach z karta a2 nie znajdowało sieci w tej lokalizacji...

To jest kwestia telefonu i jego czułości na zasięg. Akurat co telefon to sobie inaczej radzi z zasięgiem i to są drastyczne róznice. Nie raz miałem telefony co świetnie trzymały zasięg a drugi w tej samej sieci już nie działał. Takie testy możesz robić jak masz dwa identyczne telefony i identycznym oprogramowaniem. Ja bawiłem sie w testowanie na jednym telefonie w miejscu szczątkowego zasiegu przez przekładanie numeru do jednego telefonu i jedyne odczucie jest takie że numer plusa na kartę jakby agresywniej starał sie siedziec na zasięgu LTE a a2mobile bardziej lata po gsm/3G/4G
 #936194  autor: kamil7777
 03 lip 2017, 09:14
grzegi pisze:
pakierhakierxd2 pisze:Podobno aero 2 nie zawsze działa ok w roamingu.
Ja swoją kartę aktywowałem w roamingu, chodzi mi o pierwsze połączenie, działa wszystko normalnie bez żadnych problemów, nigdy jeszcze nie zgubiło sieci, zobaczymy co się będzie działo po 4 miesiącach..
 #936200  autor: Gregrin
 03 lip 2017, 10:49
grzegi pisze:A z jakiej racji karta z a2mobile ma mieć inny zasięg niż karta z plusa,
Nie wiem. Moze inne ustawienia trzymania sygnału, może przy słabym zasięgu karty plusa są trzymane "do końca" a a2 wyrzucane wcześniej...
Ramirez pisze:To jest kwestia telefonu i jego czułości na zasięg. Akurat co telefon to sobie inaczej radzi z zasięgiem i to są drastyczne róznice. Nie raz miałem telefony co świetnie trzymały zasięg a drugi w tej samej sieci już nie działał. Takie testy możesz robić jak masz dwa identyczne telefony i identycznym oprogramowaniem. Ja bawiłem sie w testowanie na jednym telefonie w miejscu szczątkowego zasiegu przez przekładanie numeru do jednego telefonu i jedyne odczucie jest takie że numer plusa na kartę jakby agresywniej starał sie siedziec na zasięgu LTE a a2mobile bardziej lata po gsm/3G/4G
Tak jak pisałem, nie miałem czasu na dokładne testy (przekładanie karty i sprawdzanie rzeczywistej siły sygnału aplikacją -proszę o namiar do jakiejś dobrej ;) ) i teoretycznie może być tak jak mówisz ale mam złe przeczucia bo siły radia w terminalach są ograniczone normami i raczej mimo wszystko są na zbliżonym poziomie.
Postaram się o rzetelniejsze testy w przyszły weekend.
Dziwne jest tez to ze w tym miejscu jest taki slaby zasięg bo według BTSserch do nadajnika plusa
(i wszystkich innych -nawet a2 bo jest to komin elektrowni) jest tylko 1,3Km (praktycznie bez przeszkód bo pomiędzy jest tafla zalewu, dokładnie tu https://goo.gl/maps/yekbaRWtom42 a nadajnik tu https://goo.gl/maps/yvFotx7p7Ct). Jedyny problem jaki mógłbym wymyśleć to taki ze to miejsce jest położone w nizinie.
 #936204  autor: grzegi
 03 lip 2017, 11:07
Z tą odległością to też jest różnie. Obecnie jestem w miejscu, gdzie do nadajnika w linii prostej jest 400 m, bez większych przeszkód ale biurowiec jest wykonany z aluminium co skutecznie tłumi sygnał niemal do zera.
 #936206  autor: Gregrin
 03 lip 2017, 11:22
Tak, tylko jak pisałem na zewnątrz tez nie załapało... Nie wiem czy na linii nie stoją wysokie drzewa ale to raczej nie powinien być duży problem ? Poza tym zasięg innych opów jest chyba również z tej samej lokalizacji...
 #936255  autor: reboot
 03 lip 2017, 14:47
grzegi pisze:A z jakiej racji karta z a2mobile ma mieć inny zasięg niż karta z plusa,
A z jakiej racji niektórzy klienci T-M mają mieć lepsze parametry sieci niż inni?
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... gi/quality
Bo ktoś tak zdecydował i nie zawsze musi się to wydawać racjonalne.

WKS
 #936259  autor: ja.michal
 03 lip 2017, 14:50
A2Mobile chyba ma inny wyróżnik sieci (podobno), który jest wpuszczany do Plusa. Czasem w urządzeniu musi być aktywny roaming, aby wszystko poprawnie działało (zwykle nie trzeba).
 #936268  autor: Remington
 03 lip 2017, 15:26
Włożyłem sobie kartę a2m do routera, stojącego stale w jednym miejscu, ustawionego na sztywno na LTE. Często są problemy z połączeniem, traci sygnał, jest brak usługi itp. Choć z kartą Plusa wszystko w tej samej konfiguracji i miejscu działało bez zakłóceń.
 #936270  autor: pakierhakierxd
 03 lip 2017, 15:31
mam wsadzonego a2 mobile w telefonie Honor 8 jako 2 karta i ogolnie dziala ok ale czasem bywalo ze tracilo zasieg ale akurat to mogla byc awaria ,w moim miescie sa czeste awarie plusa.

Pozdrawiam :)
 #936272  autor: TomLee
 03 lip 2017, 15:34
Przez ostatni miesiąc córka zużyła 27 GB internetu w a2mobile. W tym miesiącu przekroczy z pewnością 30 GB bo nie będzie w zasiągu wi-fi. A to wszystko od pierwszego miesiąca i za 19,90.
 #936274  autor: GaduAirowiec
 03 lip 2017, 15:43
Zamierzam siostrę przenieść do A2 Mobile z Orange po 10latach męczarni z zasięgiem. Do BTSa Orange ma 4,5km i w domu gubi zasięg (LTE nie istnieje właściwie przy takiej odległości). Do BTSa Plusa/Aero2 LTE ma 2,5-3km i na zewnatrz budynku pelen zasieg HSDPA+/ 3 kreski LTE. Myślę że A2 będzie dobrym wyborem. Czy są tu jakieś promocje z doładowaniem? Czy doładowania Plusa dają na konto A2 Mobile zawsze tyle ile nominalnie wydaję? Jak doładowuje się konto w A2 Mobile?Krótki kod USSD?
Jedynie konto email w domenie Orange jej chyba skasują...
  • Strona 62 z 179
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 179
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62