• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 62 z 64
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
 #1188181  autor: KC-KARLOS
 21 lut 2025, 08:36
BOBOLI: nie wiem, czy babcia tutaj Tobie odpowie, ale powiem tak - musisz mieć zasilone konto główne, aby w pełni wykorzystać możliwości konta promocyjnego. Pamiętaj, że możesz po włączeniu promocji no-limitu z bezterminowymi GB kilka razy przedłużyć ważność konta, dzięki temu przez 2-3 lata (jeśli nic nie zmienią) będziesz sobie konsumował sporą ilość internetu.

Jest promocja tańszego o połowę na 2 cykle usługi Bezlimit, więc kasa główna po wyczerpaniu promocyjnej się przyda, a dodatkowo z 900 bezterminowych GB zrobi się 1400 a nawet 1900. Całkiem możliwe, że możesz też dostać dedykowaną promocję cenową na następny miesiąc Bezlimitu, dzięki temu w specjalnej cenie się odnowi i wpadnie następne 500 giga. Plus chce zatrzymać klienta na kartę, stąd można to później wykorzystać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188183  autor: KC-KARLOS
 21 lut 2025, 09:03
Jest.
babciagienia1p: możesz się tym sposobem tutaj podzielić, zamiast się ukrywać. Wiele osób skorzysta.
Dla mnie ten starter to przerost treści nad formą, są fajniejsze sposoby na zdobycie nawet 3000 GB bezterminowych z kontem ważnym minimum rok czasu - i to za kilka zł, nie kilkadziesiąt.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188203  autor: MariuszY
 21 lut 2025, 17:28
KC-KARLOS pisze:
21 lut 2025, 09:03
...są fajniejsze sposoby na zdobycie nawet 3000 GB bezterminowych z kontem ważnym minimum rok czasu - i to za kilka zł, nie kilkadziesiąt.
No właśnie problem w tym, że za kilka zł masz tylko przy przeniesieniu numeru, co nie dla każdego jest proste, oczywiste i, przede wszystkim, łatwo dostępne.
BOBOLI pisze:...czy nie ma innego sposobu trzeba wpłacić minimum 30 zł ?
Jak już @KC-KARLOS podpowiedział - na koncie głównym musisz mieć równowartość 29zł na koncie głównym, ale dotyczy to tylko usługi przedłużenia ważności konta, bo aktywacja usługi bez limitu już tego nie wymaga. Powiem tak - ja taki starter użyłem do aktywacji usługi BL (35zł) oraz dwukrotnej aktywacji przedłużenia konta (58zł), czyli nieoptymalnie. Kasę z konta głównego przelałem Teleprzelewem na inne numery (odpłatne wydłużenie kont numerów w Plushu), więc doładowanie numeru nie poszło na straty. Generalnie taki starter najlepiej jest wydłużyć z kasy promocyjnej na 3 lata (89zł), a za resztę odpalić BL - opcja jak mieć sporo neta na baaardzo długo. Musisz pamiętać, że od aktywacji masz 30 dni na wykorzystanie promo kasy i to największy minus tego startera. Jeśli chodzi o opcje krótkoterminowe neta w Plusie to faktycznie można mieć więcej i taniej.
 #1188207  autor: KC-KARLOS
 21 lut 2025, 17:47
BOBOLI: migrację polecam zrobić PRZED aktywacją promocji za zgody marketingowe (przechodzą promocje dla nowych starterów, na których zmienisz taryfę w ciągu miesiąca od jego aktywacji). A promocji cenowych w Prosto Na Kartę na tanie bezterminowe GB nie ma oprócz promki za przeniesienie numeru z innej sieci. Polecam migrację do Plusha - tam za dychę jednorazowo wydłużasz ważność konta na rok i włączysz za pół ceny Bezlimit 25 GB kumulacja + pierwsze 900 GB bezterminowe z promki 6400. Szczegóły: viewtopic.php?p=1187601#p1187601

Ogólnie polecam Plusha - tam najwięcej neta w dobrej cenie można ogarnąć - już od 1 zł dziennie za nielimitowany internet.

#1188517  autor: gudcezar
 27 lut 2025, 21:02
chciałbym usystematyzować wiedzę o plushie. Przenosząc numer do plusha na kartę i aktywując 3 miesiące za 0 zł, rozumiem że mogę przyznane GB po 3 miesiącach przedłużyć za 10 zł o rok? Nie mam zamiaru więcej inwestować w tę sieć niż 10 zł 😉
 #1188519  autor: KC-KARLOS
 27 lut 2025, 21:10
gudcezar: przedłużasz ważność konta na wychodzące. Przypominam, że GB bezterminowe traktujemy jako promocję. Operator może w każdej chwili przykręcić śrubę.

#1188524  autor: KC-KARLOS
 27 lut 2025, 21:32
gudcezar: przyznanie GB jest uzależnione od odnawiania usługi Bezlimit. Aktualnie wyłączenie/zawieszenie wytypowanej usługi Bezlimit zachowuje GB bez terminu ważności, co nie znaczy, że operator po złapaniu kolejnych klientów pozostanie taką właściwość i uzależni posiadanie tych GB od aktywnego Bezlimitu, czy jak w innych sieciach.
Orange już dokręcił śrubę i chce, aby skończyć z chomikowaniem neta i opłacalne jest teraz ich zużywanie. Dokładnie odwrotnie jest w Plusie, ale to chwilowe.

#1188838  autor: MariuszY
 07 mar 2025, 08:16
Ostatnio stwierdziłem istnienie "bezregulaminowej" promocji na internet na Plusie. Na kartach (Plush oraz Elastyczna), na których uruchamiałem promocje związane z usługą BL oraz 6400GB zaobserwowałem, że aktywacja BL przy jednoczesnym opóźnieniu w przyznaniu paczki danych z 6400GB (promocja widoczna jako aktywna pod *136#) skutkuje u mnie internetem bez limitu. Wygląda to tak:
- mam BL wersja 35zł,
- mam promo 6400GB aktywowane, ale na koncie promo 0GB,
- używam neta do oporu, bo dane z pakietu BL nie schodzą, a są widoczne w systemie billingowym Plusa.
Okazuje się, że brak przyznania paczki 900GB nie musi być wcale tragedią, a "szczęśliwcy" nagradzani są internetem bez limitów i bez lejków - 25GB przekroczone i necik dalej hula. Chociaż w ostatnich dniach "hula" to może za mocne określenie. Tak czy siak - działa :wink:
 #1188840  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 08:36
MariuszY: przesadziłeś trochę, tym bym się już nie chwalił, a ten bug zachował dla siebie - z prostej przyczyny - naprawią to szybciej, niż myślisz.

Niestety, błędów ofertowych jest więcej... Szczególnie sytuacja się komplikuje, gdy wydając 5 zł za zmianę taryfy (bo kupiłeś nie ten starter, co trzeba), chcesz skorzystać z promocji dla nowych starterów, a nabyłeś roczną ważność konta (Plush za dychę, Prosto Na Kartę za 5 zł zasilenia), ona po włączeniu promocji na tańszy Bezlimit z GB bezterminowymi zostaje skrócona do 60 dni. I to bym nagłośnił, niż nielimitowany net, który ledwo prędkościowo "zipi" w Plusie.

W ostatnich dniach robiłem sporo testów między 3 taryfami w Plusie na kartę i niestety jest (nie)ciekawie.

#1188845  autor: MariuszY
 07 mar 2025, 09:19
KC-KARLOS pisze:
07 mar 2025, 08:36
MariuszY: przesadziłeś trochę, tym bym się już nie chwalił, a ten bug zachował dla siebie - z prostej przyczyny - naprawią to szybciej, niż myślisz.
...
W ostatnich dniach robiłem sporo testów między 3 taryfami w Plusie na kartę i niestety jest (nie)ciekawie.
Nie naprawią, bo ten bug istnieje już dłużej, tylko ja nie przywiązywałem do tego wagi. Ponadto naprawa tego jest oczywista - włączenie paczki z promo 6400GB. Wtedy dane lecą już z promocji i są prawidłowo taryfikowane. Może więc niech Plus zrobi co trzeba z aktywacjami paczek w 6400GB i będzie OK :)
Prędkości i stabilność neta w ostatnich dniach faktycznie mocno kuleją, a wykres prędkości połączenia jaki mam na https://www.nperf.com/pl/ to już niemal sinusoida :(
KC-KARLOS pisze:Szczególnie sytuacja się komplikuje, gdy wydając 5 zł za zmianę taryfy (bo kupiłeś nie ten starter, co trzeba), chcesz skorzystać z promocji dla nowych starterów, a nabyłeś roczną ważność konta (Plush za dychę, Prosto Na Kartę za 5 zł zasilenia), ona po włączeniu promocji na tańszy Bezlimit z GB bezterminowymi zostaje skrócona do 60 dni. I to bym nagłośnił, niż nielimitowany net, który ledwo prędkościowo "zipi" w Plusie.
Ja nie mam mocy sprawczej do nagłaśniania takich błędów, ale możesz opisać zjawisko i może ktoś z redaktorów telepolis się zainteresuje. Skoro promocja na BL "nadpisuje" nabytą ważność konta i nie ma tego w regulaminie promocji, podpada to pod "kradzież" praw nabytych.
 #1188846  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 09:45
Nie naprawią, bo ten bug istnieje już dłużej, tylko ja nie przywiązywałem do tego wagi. Ponadto naprawa tego jest oczywista - włączenie paczki z promo 6400GB. Wtedy dane lecą już z promocji i są prawidłowo taryfikowane. Może więc niech Plus zrobi co trzeba z aktywacjami paczek w 6400GB i będzie OK :)
MariuszY: wspomnisz moje słowa. Poza tym: zjadane są środki z pakietu bezterminowego, a po ich wykorzystaniu, środki z przegrody "kumulacja" nie schodzą - więc winowajcą jest właśnie ta przegroda pod *121#

Co do zmian taryf: przetestowałem skakanie pomiędzy taryfami. Moje wnioski:
> zachowujemy Bezlimit cykliczny z saldem kumulacyjnym
> GB bezterminowe zostają
> nabyte promocje cenowe na tańszy Bezlimit przechodzą
> przepadają bonusy GB po zasileniach (GIGABANK, Plush Internet Promo BS)
> zachowujemy promocje 4 doładowania wraz z licznikiem promocji
> zachowujemy nabytą ważność konta - ale to pułapka, o tym niżej,

> te nowe promocje ze zgodami to pułapka w Plush/Elastycznej/PNK - zamiast zablokować dostęp do już uruchomionej promocji dla domyślnej taryfy/startera, istnieje możliwość odpalenia nowej promocji, nie mając kasy na koncie i przy zachowanych promocjach Bezlimit + 9000.
Przykładowo: mam nowy starter Plush. Doładowałem go do poziomu kwoty, aby odpalić Bezlimit + 9000GB za pół ceny. Ważność konta ustawiła się na 2 miesiące. Z kasy promocyjnej i głównej włączyłem "Plush Ważny Rok". Zużyłem 750GB bezterminowych z promocji i postanowiłem zmienić taryfę na Elastyczną, aby odpalić "Miesiąc bez limitu". Udaje się. Włącza się niższy wariant Bezlimitu z inną promocją 6400GB. I po włączeniu oferty nabyta ważność konta skraca się do 30 dni. W normalnym trybie powinno mi nie pozwolić na włączenie promocji za zgody dla nowych, bo już mam aktywny Bezlimit i inną promkę z netem bezterminowym. Mało tego, że tracę nabytą ważność konta, to jeszcze jest bałagan z pakietami, a jak wiele miesięcy temu informowała o tym @babciagienia1p można odpalić więcej wariantów usługi Bezlimit niż 1, zamiast się wzajemnie wykluczać. To tylko jeden przykład.

> Przy kolejnym gdy nie mamy kasy na koncie, po wysłaniu smsa z Plusha lub z Elastycznej/PNK promocja będzie na nas "czekać" czyli odpali się Bezlimit z GB po zapewnieniu kasy na koncie, ale ważność konta zostanie SKRÓCONA lub ustawiona do 2 miesięcy.. - wbrew regulaminom (osobny ma Plush, osobny Elastyczna/PNK).
Tym samym te nowe promocje dla nowych starterów (można je odpalić w ciągu miesiąca od aktywacji startera) to proszenie się o kłopoty.

Dlatego powinni te promocje uszczelnić. A tak, nawet nieświadomie pozwalając na skrócenie ważności konta, możemy wycwaniaczyć się i zgarniać sporo neta do 2 miesięcy, gdy wykonamy manewr zmiany taryfy z Elastycznej/PNK do Plusha.

A kto chce optymalnie korzystać z dobrodziejstw bezterminowych GB z nowego startera, warto dobrać starter z taryfą Elastyczną, nabyć promkę za zgody marketingowe, zmienić taryfę na Prosto i się zasilić za piątkę.

#1188848  autor: MariuszY
 07 mar 2025, 10:14
KC-KARLOS pisze:
07 mar 2025, 09:45
...
> te nowe promocje ze zgodami to pułapka w Plush/Elastycznej/PNK - zamiast zablokować dostęp do już uruchomionej promocji dla domyślnej taryfy/startera, istnieje możliwość odpalenia nowej promocji, nie mając kasy na koncie i przy zachowanych promocjach Bezlimit + 9000.
Przykładowo: mam nowy starter Plush. Doładowałem go do poziomu kwoty, aby odpalić Bezlimit + 9000GB za pół ceny. Ważność konta ustawiła się na 2 miesiące. Z kasy promocyjnej i głównej włączyłem "Plush Ważny Rok". Zużyłem 750GB bezterminowych z promocji i postanowiłem zmienić taryfę na Elastyczną, aby odpalić "Miesiąc bez limitu". Udaje się. Włącza się niższy wariant Bezlimitu z inną promocją 6400GB. I po włączeniu oferty nabyta ważność konta skraca się do 30 dni. W normalnym trybie powinno mi nie pozwolić na włączenie promocji za zgody dla nowych, bo już mam aktywny Bezlimit i inną promkę z netem bezterminowym. Mało tego, że tracę nabytą ważność konta, to jeszcze jest bałagan z pakietami, a jak wiele miesięcy temu informowała o tym @babciagienia1p można odpalić więcej wariantów usługi Bezlimit niż 1, zamiast się wzajemnie wykluczać. To tylko jeden przykład.

> Przy kolejnym gdy nie mamy kasy na koncie, po wysłaniu smsa z Plusha lub z Elastycznej/PNK promocja będzie na nas "czekać" czyli odpali się Bezlimit z GB po zapewnieniu kasy na koncie, ale ważność konta zostanie SKRÓCONA lub ustawiona do 2 miesięcy.. - wbrew regulaminom (osobny ma Plush, osobny Elastyczna/PNK).
Tym samym te nowe promocje dla nowych starterów (można je odpalić w ciągu miesiąca od aktywacji startera) to proszenie się o kłopoty.

Dlatego powinni te promocje uszczelnić. A tak, nawet nieświadomie pozwalając na skrócenie ważności konta, możemy wycwaniaczyć się i zgarniać sporo neta do 2 miesięcy, gdy wykonamy manewr zmiany taryfy z Elastycznej/PNK do Plusha.

A kto chce optymalnie korzystać z dobrodziejstw bezterminowych GB z nowego startera, warto dobrać starter z taryfą Elastyczną, nabyć promkę za zgody marketingowe, zmienić taryfę na Prosto i się zasilić za piątkę.
Zgodnie z tym co piszesz można odpalić promo 9000GB, a następnie promo 6400GB o ile "aktywatorem" jest inna promocja (promocje powiązane z w/w) niż sama 9000GB lub 6400GB.
Skoro już opisałeś "proceder" ze zmianą taryf to ja wspomnę o innym przypadku. Numer daaawno temu przeniesiony do Plusha, wykorzystany zapas GB z promo 1500GB (promocja wyłączona po wyzerowaniu), aktywowana osobno promocja 6400GB (co jak wiesz daje aktywny lejek na numerze) i aktywowana ostatnio promocja „Pierwszy miesiąc za połówkę, drugi miesiąc za 1 zł” - działa. Oprócz opisanego wyżej efektu neta bez limitu (w wyniku braku aktywacji paczki promocyjnej) data ważności konta skrócona do 60 dni :!: Kod *121# pokazuje Plush ważny rok i prawidłową datę zgodnie z aktywacją usługi, ale już iPlus i w *100# mam termin do maja br.
Od biedy to bym to olał, bo usługę mam znacznie taniej i do tego bez nowego numeru, ale jak przyznawanie paczek wieczystych ma tak wyglądać, to wcale nie jest różowo. Nie uśmiecha mi się składanie reklamacji za każdym razem gdy usługa "zaśpi".
 #1188851  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 10:29
Zgodnie z tym co piszesz można odpalić promo 9000GB, a następnie promo 6400GB o ile "aktywatorem" jest inna promocja (promocje powiązane z w/w) niż sama 9000GB lub 6400GB.
Skoro już opisałeś "proceder" ze zmianą taryf to ja wspomnę o innym przypadku. Numer daaawno temu przeniesiony do Plusha, wykorzystany zapas GB z promo 1500GB (promocja wyłączona po wyzerowaniu), aktywowana osobno promocja 6400GB (co jak wiesz daje aktywny lejek na numerze) i aktywowana ostatnio promocja „Pierwszy miesiąc za połówkę, drugi miesiąc za 1 zł” - działa. Oprócz opisanego wyżej efektu neta bez limitu (w wyniku braku aktywacji paczki promocyjnej) data ważności konta skrócona do 60 dni :!: Kod *121# pokazuje Plush ważny rok i prawidłową datę zgodnie z aktywacją usługi, ale już iPlus i w *100# mam termin do maja br.
Od biedy to bym to olał, bo usługę mam znacznie taniej i do tego bez nowego numeru, ale jak przyznawanie paczek wieczystych ma tak wyglądać, to wcale nie jest różowo. Nie uśmiecha mi się składanie reklamacji za każdym razem gdy usługa "zaśpi".
MariuszY: O właśnie, mając Plush Ważny Rok włączenie tej promocji za zgody skraca ważność konta do 60 dób. I nie muszą się uruchomić jej komponenty, gdy nie zapewnisz bodajże 17,50 czy 20 zł na saldach głównym i pakietowym z promki 4 doładowania.
Co do wpadania GB bezterminowych w moim wypadku net wpadł po 3 dobach, a przy innym pakiecie Bezlimit 15GB kumulacja za 30 zł (regularnej ceny) pierwsze 100 GB z promki 1500GB (jeśli wyłączyłem jakiekolwiek inne promocje typu 6400/9000) wpadły w ciągu kilku godzin.

#1188983  autor: mateo1995
 10 mar 2025, 08:18
Mam Plusha z promocją 3mc gratis i 0,03 PLN na koncie. Za trzecim razem "Pakiet Bezlimit 35GB" nie odnowił się z powodu niewystarczających środków na koncie. Rabat 100proc na 3 mc mam ważny do 16-04-2025. Pytanie czy to jakiś błąd systemu i można zgłaszać na infolinii czy zgodnie z regulaminem nie odnowi się przy takim stanie konta?
Czy na przyszłość można jakoś zabezpieczyć się przed "zjadaniem" środków? Rozumiem, że minimum aby Bezlimit się odnowił to 1zł i minimalne zasilenie to 5zł?
Ostatnio zmieniony 10 mar 2025, 09:55 przez mateo1995, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1188985  autor: MariuszY
 10 mar 2025, 09:35
mateo1995 pisze:
10 mar 2025, 08:18
Mam Plusha z promocją 3mc gratis i 0,003 PLN na koncie. Za trzecim razem "Pakiet Bezlimit 35GB" nie odnowił się z powodu niewystarczających środków na koncie. Rabat 100proc na 3 mc mam ważny do 16-04-2025. Pytanie czy to jakiś błąd systemu i można zgłaszać na infolinii czy zgodnie z regulaminem nie odnowi się przy takim stanie konta?
Czy na przyszłość można jakoś zabezpieczyć się przed "zjadaniem" środków? Rozumiem, że minimum aby Bezlimit się odnowił to 1zł i minimalne zasilenie to 5zł?
Trudno mieć 0,3gr. na koncie :wink:
Jeśli promocję masz widoczną jako aktywną, a stan konta dodatni to bez zwłoki możesz pisać reklamację. Jest to błąd systemu. W przypadku tej promocji nie jest wymagane posiadanie środków na koncie, aby usługa BL się odnowiła. Zakładam że poprzednie dwa okresy usługa BL aktywowała się normalnie, jak również nie robiłeś żadnych "eksperymentów" z usługami BL i promocjami innymi niż aktywacja BL w promocji za przeniesienie numeru.
Tak na marginesie - na co zjadło ci kasę po przeniesieniu, bo przecież na na usługi nolimit?
 #1188988  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2025, 09:58
Kasę może zjeść za np. smsa weryfikacyjnego konta Google lub Apple (wyłączajcie tą funkcje, proszę, bo będą zjadać kasę KAŻDORAZOWO po włożeniu karty SIM, a smsy poza pakietami no-limit są koszmarnie drogie, nawet 80 gr za sztukę). Drugi zjadacz to internet - zanim włączycie neta komórkowego na nowej karcie SIM/eSIM - włączcie pakiet/usługę, inaczej wyzeruje Wam konto + istnieje ryzyko nieskorzystania z preferencyjnych warunków tzw. miesiąca testowego.

#1188989  autor: mateo1995
 10 mar 2025, 10:02
Tak. Literówka jest 0,03 PLN.

Nie włączałem niczego innego niż Bezlimit 35GB oraz 6400GB. Dwukrotnie pakiet się odnowił i nie było żadnych problemów. Aktywna jest też promocja 4 doładowania i gratis.

Zjadło chyba po telefonie na infolinię DPD 801 400 373, potem normalnie bez żadnych opłat dzwoniłem na ten drugi numer 22 577-55-55.
https://www.dpd.com/pl/pl/o-dpd/kontakt ... i-klienta/

Ok, zadzwonię ale muszę znaleźć regulamin tej promocji 3mc gratis bo pewnie powiedzą aby zasilić konto.
  • Strona 62 z 64
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63