Przypomnę może moją sprawę...
Witam. Chciałem opisać mój problem.
Zacznę od tego, że mam firmę (właściwie moja mama ale ja się wszystkim zajmuję) i posiadałem zarejestrowany na firmę numer w Play Fresh, w końcu dorwała go jakaś konsultantka (nazwisko mi znane) i namawiała na przejście na abonament, namawiała, namawiała aż namówiła... Dogadaliśmy się, że biorę dwie aktywacje (abo 75), w tym jedna z telefonem drugą bez, zależało mi na tym i to był mój warunek aby ten numer z PF był przeniesiony na ten abo firmowy. Konsultantka powiedziała, że oczywiście nie ma problemu i tak będzie zrobione (pierwsze oszustwo bo już teraz wiem, że tak nie można robić), drugie oszustwo polegało na tym, że chciałem telefon SGS II, tez powiedziała mi, że nie ma problemu. Przyjechał kurier mnie w domu nie było, mama odebrała, zapłaciła... Okazało się, że nie dośc że przyszły karty z zupełnie nowymi numerami (nie z tym co miał być przeniesiony z PF) to jeszcze na dokładkę telefon też przyszedł SGS I, a nie SGS II... Kiedy szybko zadzwoniłem na Biuro Obsługi miła Pani z rozbrajajaca szczerością mi powiedziała, że przeciez w Play nie ma jeszcze SGS II (to była jakoś połowa maja) więc jak mogłem go zamówić???
I tak własnie pięknie konsultantka mnie oszukała...
Telefon wraz z karta odesłałem zaraz na następny dzień, minęło już bo ja wiem cos koło 2 miesięcy i oczywiscie nie dostałem żadnej odpowiedzi, żadnego zwrotu pieniędzy ale otrzymałem oczywiscie fakturę za te dwie aktywacje! W tak zwanym między czasie zgłosiłem dodatkowo skargę przez konsultanta BOK i... Nadal oczywiście zero żadnej odpowiedzi ze strony Play...
I tak już sprawa ciągnie sie 2 miesiące i ani aktywacji, ani telefonu, ani żadnej jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony P4
Czy jedyne co mogę zrobic to wciąż czekać i płacić Fvat za cos czego nie mam...?
Pozdrawiam Tomek.
Sparawa nadal nie rozwiązana... Skarga pierwsza została zamknięta 20 lipca stwierdzeniem:
Informujemy, że posiadamy zbyt małą ilość informacji niezbędnych do odsłuchu rozmowy. Prosimy o uzupełnienie zgłoszenia o następujące dane:
- MSISDN z którego dzwonił Klient
- Data rozmowy
- Imię i nazwisko konsultanta, o ile to możliwe
- kierunek rozmowy (wychodząca/przychodząca)
Informacja, czy rozmowa była przekierowana do innego konsultanta.
Więc 03 sierpnia zadzwoniłem uzupełnić brakujące dane do konsultanta infolinii, który powiedział, że teraz to już wszystko w porządku żebym się nie martwił, dziś dostałem odpowiedź o zamknięciu mojej sprawy, gdyż...
UWAGA:
Informujemy, że posiadamy zbyt małą ilość informacji niezbędnych do odsłuchu rozmowy. Prosimy o uzupełnienie zgłoszenia o następujące dane:
- MSISDN z którego dzwonił Klient
- Data rozmowy
- Imię i nazwisko konsultanta, o ile to możliwe
- kierunek rozmowy (wychodząca/przychodząca)
Informacja, czy rozmowa była przekierowana do innego konsultanta.
To już jest skandal, faktury przychodza dalej za dwie aktywacje, z których jedną wraz z telefonem odesłałem dobre 2 miesiąc temu, zwrotu za telefon nie dostałem, faktury mam płacić bo wyłączą mi telefon....
Załamka.
Edycja: Zadzwoniłem na szybko na Infolinie i Pani grzecznie mi powiedziała, iż rzeczywiście podczas drugiej skargi podałem te wszystkie dane, których brakowało w pierwszej skardze i kompletnie nie rozumie dlaczego ta skarga została zamknięta w ten sposób skoro wszystkie dane podałem???? Powiedziała, że kompletnie w takim razie nie ma sensu składac trzeciej skargi skoro i tak tą drugą zamknięto choć była kompletna, argumentem iż nie była kompletna....
Zapytałem o jakąs radę, poradziła mi, ze jedyne wyjście to napisac pismo na adres:
P4 sp. z o.o.
skr. pocztowa 41
02-671 Warszawa
Ale nie wiedziała jak zatytuowac takie pismo...
Ja już tez kompletnie nic nie wiem!
W razie jakby co druga skarga miała nr: 33538126