• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 97
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 97

#572085  autor: user_delete34
 03 sie 2012, 12:19
Atlan, tylko nie każdy lubi abonament, nie każdy potrzebuje, nie każdego stać - tym bardziej przy przejściowym intensywnym gadaniu.
Póki co przypomnę, że jeszcze nie wiemy czy oferta będzie w 100% taka jak na tej stronie i operator też musi z czegoś ogromną kasę brać, żeby nie upadł jak np. GG.

#572088  autor: DanielR
 03 sie 2012, 12:28
Atlan pisze:No i to jest dobra oferta? To w zwykłej umowie bez telefonu w Play masz za 39zł 550 minut, w VM masz za 60zł prawie 480.
Przepraszam, specjalnie dla Ciebie powininem zaznaczyć, że do, np. 5 godzin.
Widzisz swoim postem pokazujesz, że najwidoczniej nie masz za bardzo pojęcia czym rożni się pre-paid od abonamentu. Piszesz tak specjalnie? Bo zdaje sobie sprawę, że w rzeczywistości tak nie jest. Abonament, to jest dla ludzi korzystających ze swojego telefonu regularnie i raczej intensywnie przez rok lub dłuższy okres. Przeciwieństwem takiego sposobu korzystania z telefonu jest pre-paid. Jak widać to na przykładzie powyższej oferty, zapewnia jedną niską stałą stawkę na połączenia, niezależnie od intensywności korzystania w danym miesiącu. Co jest dla kogo lepsze, abo czy karta, to już temat na inną rozmowę. W każdym bądź razie na tym właśnie m.in. polega różnica.

Atlan pisze:Poza tym jakbyś czytał uważnie, to byś zobaczył że nie zapomniałem o promocji "50 % więcej"... ;)
We fragmencie Twojej wypowiedzi, z wyliczeniami zaproponowanymi przez Ciebie, który to fragment zacytowałem, nie uwzględniłeś bonusu. :P

Atlan pisze:Zobaczymy czy nie będzie haczyka pod postacią że ten bonus będzie ważny 30 dni.
Z tego co zdołałem wyczytać na ichniej stronie i z regulaminu w PDF, który udało mi się ściągnąć na kompa wynika, że bonus jest przyznawany po każdym doładowaniu, w przeciągu 24 godzin i jest ważny tyle samo co samo doładowanie, czyli 365 dni. Wykorzystywany jest też w pierwszej kolejności, przed środkami zgromadzonymi na koncie głównym. O ile nie zmienią regulaminów.

#572089  autor: potargany
 03 sie 2012, 12:30
Wrzuć regulaminy jak możesz :)

Pieniądze to nie wszystko ...

#572091  autor: DanielR
 03 sie 2012, 12:30
Atlan pisze:Jak ktoś gada dużo mniej to oferta na kartę Play będzie atrakcyjniejsza (choćby ze względu na pakiet 10za5 czy pakiet 100minut w sieci i na stacjonarne, nie wspominając już o LubięTo.).
Np. dla kogoś, kto "brzydzi" się wszelakimi pakietami...?

#572092  autor: słoneczny
 03 sie 2012, 12:41
Wolę jednak zaczekać na wiarygodne info.
To co zostało tutaj przedstawione wydaje mi się zbyt kolorowe.
Najważniejsze żeby był dobry dostęp do doładowań.

Co dwie sieci to nie jedna.

#572095  autor: Atlan
 03 sie 2012, 12:51
DanielR, Nie robię tego specjalnie, tylko po prostu nie byłem pewny czy bonus jest na cały czas czy tylko na 30 dni, gdyby był na 30 dni to wtedy nie można byłoby mówić do 8 godzin za 60zł do wykorzystania kiedy się chce, więc nie musisz być złośliwy ;)
Oczywiście, że nie każdy musi lubić abonament, ale abo wychodzi w takich przypadkach dużo korzystniej, nie ma co tu się czarować. Jak ktoś dzwoni tyle co średnia dla prepaidowca to Play daje lepszą ofertę na kartę (nawet dużo lepszą). Grupą docelową są więc chyba osoby które rozmawiają >100minut poza sieć, bardzo mało na wybrane numery i nie chcą abonamentu, ale za to będą trochę przepłacać, zwłaszcza że są drogie smsy i drogi internet.

Co kto lubi w sumie. Fajnie że będzie wybór, szkoda tylko że ten wybór będzie (nazwijmy to) taki sobie ;) Najbardziej mi się podoba jak różnie odbieramy tę ofertę, jedni nie mogą uwierzyć że jest taka ładna, a inni mają niedosyt i to jest piękne ;)

#572099  autor: DanielR
 03 sie 2012, 12:54
Obrazek Obrazek Obrazek

Prosię. :wink:

PS Niestety nie mogę dodawać oryginalnych plików PDF poprzez załącznik, więc musiałem to jakoś obejść. Nie mam u siebie funkcji Załącz plik, albo ślepy jezdem. :-D
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 13:18 przez DanielR, łącznie zmieniany 3 razy.

#572100  autor: kaspeed
 03 sie 2012, 13:03
Ciekawie się robi:) Zastanwiające:) mnie ciekawi od kiedy sim bedą w ofercie i gdzie...W saloni Play nic nie wiedzą...

#572104  autor: potargany
 03 sie 2012, 13:14
Czyli 8ego start sieci " wg regulaminow "

#572106  autor: DanielR
 03 sie 2012, 13:16
Co kto lubi w sumie. Fajnie że będzie wybór, szkoda tylko że ten wybór będzie (nazwijmy to) taki sobie ;) Najbardziej mi się podoba jak różnie odbieramy tę ofertę, jedni nie mogą uwierzyć że jest taka ładna, a inni mają niedosyt i to jest piękne ;)
Kocham Cię za tę wypowiedź. Przybij piątkę! :thumbleft: :-D

#572108  autor: kaspeed
 03 sie 2012, 13:21
Oferta?? 19gr ok zobaczymy szczegóły

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#572109  autor: telemaniak93
 03 sie 2012, 13:22
Oczywiście że każdy inaczej korzysta z telefonu.
Ja będę przestawał przy tym iż oferta wirtualnych operatorów powinna być skierowana głównie do młodych ludzi. Mimo wszystko młodzi ludzie nie dzwonią super dużo. Ważne dla nich są również ceny sms.

Czy na stronie nie było nic o ofercie abonamentowej?

#572113  autor: DanielR
 03 sie 2012, 13:31
telemaniak93 pisze:Czy na stronie nie było nic o ofercie abonamentowej?
Nie, tylko pre-paid. :(

#572116  autor: bolek2004
 03 sie 2012, 13:36
Jeśli te 0,19gr + bonus 50% się potwierdzi to była by to najniższa stawka do wszystkich sieci bez pakietów, dla osób które dzwonią do wszystkich sieci w sam raz. Dobrze żeby to 0,19gr obowiązywało również do playa :)

#572119  autor: drcox
 03 sie 2012, 13:40
A ciekawe czy połączenia do Virginu będą płatne jak do Play (drożej) ?

#572121  autor: DanielR
 03 sie 2012, 13:43
bolek2004 pisze:Dobrze żeby to 0,19gr obowiązywało również do playa :)
Zgodnie z cennikiem (który swoją drogą też zdążyłem sobie ściągnąć :-D ), stawka wraz z bonusem, obowiązuje do wszystkich polskich sieci komórkowych i stacjonarnych, także tych numerów, znajdujących się w roamingu (chodzi oczywiście o połączenie z Polski na taki numer).

PS Tylko mnie nie proście, bym przerzucał cały cennik, bo to aż 11 stron... :twisted:

#572122  autor: potargany
 03 sie 2012, 13:45
wrzuc na server spakowane :) i podaj link :D

#572123  autor: DanielR
 03 sie 2012, 13:45
Mnie ciekawi co innego - MNP. Pewnie trzeba będzie przechodzić przez Plusika...

#572124  autor: sokolnic
 03 sie 2012, 13:46
Dodatkowo jest to oferta podstawowa. A tak jak piałem nic nie stoi na przeszkodzie aby do tego doszły dodatkowe bonusy jak pakiety SMS - ów czy bez limitowe rozmowy czy tanie minuty wewnątrz sieci. Możliwości jest wiele i pewnie pojawiać się one będą.
Mnie berdzie interesuje czy doładowania będą via karty PLAY -a czy też VM będzie maiło własne? A jeśli własne to jak będzie z dostępnością itd itp.

#572125  autor: DanielR
 03 sie 2012, 13:50
Kod: Zaznacz cały
http://speedy.sh/DA5vy/cennik-virgin-mobile-polska-08.08.2012.pdf
Kod: Zaznacz cały
http://speedy.sh/JBbcY/regulamin-vnp-50procent-ekstra-za-doladowanie.pdf

Tak dobrze?
  • Strona 6 z 97
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6