• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 6 z 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

#552200  autor: pakierhakierxd
 06 maja 2012, 11:14
Nie wgrywałem :),no tego to nie wiem bo jak miałem desire z playa to też nie miał brandingu i podobno był nie brandowany ps. taki sam soft potem sobie przywracałem rru więc był to oryginalny,w większości htc nie brandują przynajmniej mi tak się wydaje ...

Pozdrawiam :)

#552203  autor: Mordrag
 06 maja 2012, 11:20
Moja Xperia Neo pochodzi z T-Mobile mimo iż był tylko dzwonek od T-Mobile to takiej opcji z roamingiem nie było, nie wspominając już o sporych opóźnieniach z aktualizacją. Dopiero wgranie niebrandowanego softu zmieniło wiele.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#552207  autor: pakierhakierxd
 06 maja 2012, 11:28
Ale u ciebie był jakiś dodatek u mnie nic :) ,a ok ja tam jak kupię to tylko zaktualizuję do ics :)

Pozdrawiam :)

#563892  autor: prezeswk
 27 cze 2012, 23:30
Andrzej24 pisze:Ja nadal czekam i nic. Karty sim mam 2 i obie obsługują etykietkę i prawidłowo wyświetlają lecz tylko Plusa. Orange nadal wyświetla jako Play. Różne telefony różnych producentów i to samo. Na jednym SE nawet pokazuje 2x Play zamiast Orange. Totalna porażka i nic z tym nie robią a pieniądze biorą. Sprawa nadaje się do UOKIK.
Odgrzeję temat. Taka ciekawostka. Nokia E52, pusta etykietka, czyli widzę na telefonie nazwy sieci: Play - Play, Plus - Plus, Orange - Orange PL. Wyjeżdżając z Poznania na Kujawy zalogowałem się ręcznie na roaming Orange. Na Kujawach patrzę na telefon i widzę PLAY (a nie Orange PL). Sprawdzam w Cell Tracku, zalogowany jestem do 260-03, ale pod nazwą PLAY. Wyjmuję kartę sim z E52, wkładam do E51, jest poprawnie, widzi nazwę sieci jako Orange PL. Wkładam inną kartę sim z pustą notką do mojej E52 i roaming Orange widzi jako PLAY. Wyłączenie i włączenie pustej notki nic nie daje. Zgłaszam reklamację, kilka godzin po zgłoszeniu telefon mi się wylogowuje z sieci (wymuszony roaming Orange), loguje ponownie, na ekranie widzę Orange PL, czyli się naprawiło. Za 5 min dostaję smsa, że zgłoszony problem wymaga dalszej analizy i uzyskam odpowiedź nieco później niż zwykle. Ciekawe, ale widać, że chyba mogą ingerować również w system telefonu...

#568095  autor: andx
 16 lip 2012, 19:36
Witam, może dziwne pytanie, ale... Czy wgranie softa z brandem Orange może spowodować, że etykietka będzie działać?

#568141  autor: Edmund
 16 lip 2012, 22:16
Etykietka polega na odpowiednim przeprogramowaniu karty SIM. Pytanie czy masz kartę na której aktywowałeś tę usługę? Zmiana oprogramowania może spowodować pojawienie się etykietki, ale tylko gdy ją wcześniej ustawiłeś na tej karcie SIM.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#568156  autor: andx
 16 lip 2012, 23:07
Etykietkę mam aktywną, ale: Orange=PLAY, Plus=Plus, Play=Play. Karty wymieniane, sprawa przekazywana do BOA i nic. Ale jako ciekawostka zauważyłem, że po wgraniu "czystego" oprogramowania, lub po przywróceniu ustawień fabrycznych przez chwilę pokazuje Orange jako Orange Pl, po chwili wraca do - Orange to PLAY. Nie chcę próbować wgrywać brandu Orange, ponieważ dostępny jest tylko w wyższym oprogramowaniu, a po zaniżaniu można uwalić telefon, do tego może być na sofcie Orange sztywno przypisany któryś z przycisków, bez możliwości zmian.

#568173  autor: Edmund
 17 lip 2012, 00:47
Takie jaja zależą od tego jaką kartę masz i tego raczej nie będzie można zmienić.
Więcej informacji tutaj znajdziesz: http://forum.blogplay.pl/showthread.php ... s%C5%82ugi
Btw. osobiście polecam niebrandowany soft w Nokiach i innych tel, szczególnie że Orange uwielbia go uwalać.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#592502  autor: andx
 01 lis 2012, 20:53
Witam, od 2dni usługa etykietka, zaczęła normalnie działać, czy też tak macie?

#595743  autor: mkkot
 16 lis 2012, 23:06
Nie. Normalnie czyli jak i na czym? U mnie w galaxy ace nadal orange to PLAY.

#595798  autor: andx
 17 lis 2012, 09:54
mkkot pisze:Nie. Normalnie czyli jak i na czym? U mnie w galaxy ace nadal orange to PLAY.
Czyli: PLAY to Play
PLUS to Plus
ORANGE to Orange Pl
...na czym, jak w profilu, zauważyłem że dobrze zaczęło działać na innych telefonach Nokia s60-java.

#595803  autor: Andrzej24
 17 lis 2012, 10:36
Huraaaaaaaaaaa !!!!!. Wreszcie dzisiaj u mnie Orange pokazuje, że jestem na nadajnikach tej sieci. Dodam, że nic nie zmieniałem. Ani telefonu ani karty sim. Dało radę? Dało. Pytanie tylko czy przyczyną źle wyświetlającej informacji było Orange czy Play. Z drugiej strony ważne, że wreszcie działa.
Teraz czekam na T-mobile. Mam nadzieję, że będzie dobrze pokazywać.
 #689798  autor: Przewodnik
 12 sty 2014, 21:05
Witajcie.
Czy ktoś z Was posiada jakiekolwiek informacje kiedy PLAY zamierza poprawnie wyświetlać nazwę sieci po zalogowaniu do T-Mobile?
Chodzi o to, aby dodać do szeregu etykietkę czyli:
- PLAY;
- PLAY (Orange);
- PLAY (Plus);
- PLAY (T-Mobile).

U mnie na telefonie nadal wyświetla się Era...

#689800  autor: marcin1980
 12 sty 2014, 21:07
Zależy od oprogramowania telefonu, u mnie wyświetla tak jak piszesz w swoim poście

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#689803  autor: Przewodnik
 12 sty 2014, 21:11
Czyli masz PLAY (T-Mobile)?
Obecnie mam Nokię 5230 i pisze Era.
Wcześniej korzystałem z iPhone 4S i pisało T-Mobile.
Jeszcze wcześniej miałem Nokię 2330 i pisało Era.
Bez względu na telefon pisało odpowiednio PLAY (Orange) i PLAY (Plus).
Podejrzewam, że jak bym włożył teraz kartę SIM do Noki 3310 to też byłoby PLAY (Orange) i PLAY (Plus) więc to pewnie kwestia update karty SIM.

#689804  autor: marcin1980
 12 sty 2014, 21:15
Przewodnik pisze:Czyli masz PLAY (T-Mobile)?
Tam mam a co za różnica mi mogłoby i pisać Era ważne by działało
Można też samemu spróbować zmienić etykiete więcej info tutaj

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#689805  autor: Przewodnik
 12 sty 2014, 21:16
Fakt. Działa i jestem z tego bardzo zadowolony.
Ale co stoi na przeszkodzie, aby to wszystko uporządkować?

#689820  autor: Taczian
 12 sty 2014, 22:33
Mam kartę Play w SE k750i. SIM nówka z grudnia. Nazwy sieci były po staremu tj. po wybraniu roamingu T-Mobile, wyświetlało Era, dzisiaj nastąpiła aktualizacja.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

#689861  autor: Przewodnik
 13 sty 2014, 08:56
A widzisz. Czyli jednak coś się tam dzieje (aktualizuje).
Ja mam kartę one SIM (czyli micro + adapter).
Poczekam może u mnie kiedyś też coś się zmieni :-)

#689875  autor: sindikat
 13 sty 2014, 10:07
[at]Przewodnik podaj informacje jakie się wyświetlą po wpisaniu *#0000#
  • Strona 6 z 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
  • 1