• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 6 z 37
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 37

#276499  autor: Dideq
 11 lip 2008, 13:53
No u mnie sa właśnie wysoko. Bardzo się dziwiłem że tak stawiają ale chodziło o zasięg. Czekam teraz na coś bliżej mnie :/ Ale mnie kolega uspokoił. Swoją droga wszyscy operatorzy traktują Łódź jako wieś :/

#279641  autor: Pablo-1986
 27 lip 2008, 17:21
Głogów/Lubin/Polkowice- kolejne miasta w zasięgu Play. Pełen zasięg w centrum każdego z miast, w Polkowicach także na obrzeżach miasta występuje pełen zasięg.

#279767  autor: djfafa
 28 lip 2008, 12:54
Potwierdzam. Będąc u znajomych miałem 3G Playa nawet w Retkowie (mała wioska obok Grębocic)! Szok :shock:

#280396  autor: Wodzynek
 31 lip 2008, 16:56
Potwierdzam bardzo dobry zasięg PLAY w Aleksandrowie Łódzkim i Konstantynowie. Wjeżdżając do Alexa od strony Parzęczewa już parę kilometrów przed miastem telefon samoczynnie zalogował mi się na zasięg sieci macierzystej, czyli Playa. W samym mieście full zasięg. Dalej mała przerwa w zasięgu, który ponownie pojawia się 2-3 kilometry przed Konstantynowem i tam już aż do samej Łodzi. Bardzo cieszy mnie również idealny wręcz zasięg na zachodzi Łodzi, chodzi mi tutaj o osiedle Retkinia, jeszcze parę tygodnie temu był to chyba jedyny rejon w ŁDZ gdzie nie było zasięgu Playa, teraz jest idealnie. Czekam teraz na zasięg w Łęczycy, podobnież mają być aż 3 maszty, co gwarantowałoby pokrycie zasięg całego miasta i jego obrzeży.

Tak dalej PLAY, a wezmę u was internet ;)

#280407  autor: adek
 31 lip 2008, 18:17
Witam. Jest ktoś z okolicy Polanki Wielkiej koło Oświęcimia?? Mam telefon w play i od paru dni pokazuje mi się 3G Play'a. Myślałem że może tel mi się wiesza więc przestawiłem na tryb pracy tylko UMTS.... i o dziwo mozna było wykonywac połączenia, telefon logował sie do sieci PLAY. Telefon łapie zasięg 0-3 kresek. Szukałem na stronie play'a i innych forach dotyczących bts'ów ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy w mojej okolicy ( taka mała pipidówka) jest gdzieś postawiony nadajnik play'a.
Pozdrawiam

#280419  autor: widex
 31 lip 2008, 19:38
adek pisze:nie znalazłem odpowiedzi czy w mojej okolicy ( taka mała pipidówka) jest gdzieś postawiony nadajnik play'a.
Skoro łapiesz, to jest coś. Najwyraźniej nie nadaje jeszcze komercyjnie, dlatego na mapce Play nie znajdziesz "plamki"

#280509  autor: yagi
 01 sie 2008, 08:31
adek, jak lapiesz zasieg na 0-3 kreski to obstawiam ze masz zasieg z Oswiecimia. Probowales chodzic z telefonem i sprawdzac gdzie jest mocniejszy zasieg?

Mozliwe ze jest to nowa stacja, ktorej nie ma jeszcze na mapach. Za 9 dni aktualizacja wykazu UKE - moze tam znajdziesz ta stacje.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#280526  autor: adek
 01 sie 2008, 10:18
Zasięg jest mocniejszy na zewnątrz budynku. Wątpię żeby to był nadajnik w Oświęcimiu ( chyba trochę za małe miasto aby play'owi się tam opłacało stawiać nadajnik. Na stronce malopolska.bts "najbliższy" nadajnik play jest w Chrzanowie. Moja wieś jest tak na pograniczu małopolski/śląska więc prawdopodobnie ze śląska jest zasięg tylko nie wiem w jakiej miejscowości. Na mapce playa jest Bieruń i to jeszcze nie cały a rejon bliżej Tychów. Więc to chyba odpada.

#283226  autor: tomekfh16
 15 sie 2008, 20:58
Od dwóch lub trzech dni play 3G zagościł w sieradzu :)

#283456  autor: elrond
 17 sie 2008, 14:38
Nastąpiła zmiana pierwszego postu w tym temacie!

Myślę, że w takiej formie informacje będą bardziej przejrzyste. I nie będzie problemu z luźną dyskusją, w którą zaplątane lokalizajcje były nieczytelne.

#283458  autor: yagi
 17 sie 2008, 14:55
Play od paru tygodni buduje sie w Tarnowie. Jak narazie sa 2 lokacje, choc nie bylo czasu szukac kolejnych. Planowane odpalenie to koniec roku, ale licze ze bedzie to duzo szybsze ;)

Jak bede mial chwile to tez zrobie alfabetyczny porzadek w watku o Erze ;)

Obrazek

#283459  autor: elrond
 17 sie 2008, 15:04
yagi pisze:Jak narazie sa 2 lokacje, choc nie bylo czasu szukac kolejnych. Planowane odpalenie to koniec roku, ale licze ze bedzie to duzo szybsze
Czyli te 2 lokalizacje jeszcze nie działają? Czy działają, ale testowo?

#283460  autor: yagi
 17 sie 2008, 15:06
Sa postawione rusztowania aluminiowe i anteny. Narazie nie ma okablowania i NodeB :( Co jakis czas staramy sie monitorowac sytuacje ;)

Obrazek

#283488  autor: mariusz9a
 17 sie 2008, 17:52
Ze spisu UKE wypisana jest Dąbrowa Górnicza. Jest już tam zasięg macierzysty Play, ale tylko w części miasta.

#283546  autor: elrond
 17 sie 2008, 21:28
mariusz9a pisze:Ze spisu UKE wypisana jest Dąbrowa Górnicza. Jest już tam zasięg macierzysty Play, ale tylko w części miasta.
OK.

Mam pytanie, czy ktokolwiek pisał do Play, w sprawie ich planów rozwoju sieci? Czy w miejscowości XYZ jest planowany 3G? Bo ja pisałem dwa razy i dwa razy spotkałem się ze ściemnianiem że Play robi wszystko aby zadowolić klienta, jest dostępny w coraz większej liczbie miejscowości, bla bla bla... ale żadnych konkretów. Wygląda na to że konsultanci nie mają możliwości/nie mogą udzielać takich informacji...

#283675  autor: widex
 18 sie 2008, 19:52
elrond pisze:Mam pytanie, czy ktokolwiek pisał do Play, w sprawie ich planów rozwoju sieci
Pisałem i za pierwszym razem (krótko po starcie) napisali, że priorytetem są miejsca o dużej gęstości zaludnienia. Napisali mi, że będę mógł korzystać z 3G w Toruniu. Po jakimś czasie, że połowa 2009 roku. Kilka tygodni temu, że jest to tajemnica biznesowa i nie wolno udzielać na ten temat informacji. W tym samym czasie odpowiedź Plusa i Orange była podobna.

#283679  autor: mariusz9a
 18 sie 2008, 20:03
widex pisze:Kilka tygodni temu, że jest to tajemnica biznesowa i nie wolno udzielać na ten temat informacji. W tym samym czasie odpowiedź Plusa i Orange była podobna.
Dziwne. Bardzo często pisze do Plusa (i to od bardzo dawna) w sprawie zasięgu a to EDGE a to 3G i zawsze mi odpowiadają z datą startu a czasami nawet mniej więcej lokalizację w danej miejscowości gdzie pojawi się dana technologia. Czasami nawet dostaję maila zwrotnego z prośbą o podanie dokładnej lokalizacji (ulicy) o którą pytam, ale to akurat w przypadku rozbudowy HSPA.

#283718  autor: Łukasz_W
 19 sie 2008, 00:22
Zobaczcie co Play mi kiedyś odpisał :-D Jak widać przez cytowaną wypowiedź przebija pełen profesjonalizm :mrgreen:

"Szanowny Panie,

dziękuję za zgłoszenie przesłane 18 marca 2008 roku dotyczące zasięgu 3G.
Niestety nie jesteśmy wstanie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ sami nie
posiadamy dokładnych informacji gdzie są one aktualnie stawiane i gdzie
planowane jest stawianie kolejnych. W mapce przesłanej przez mnie
rozrysowany jest nasz zasięg w całej Polsce
http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/zasieg/index.html. Oczywiście dodaję tego
e-maila do sugestii od naszych Klientów, co mam nadzieję zaowocuje
postawienia naszego nadajnika w miejscowości której Pan mieszka. W razie
pytań bądź wątpliwości proszę o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta.

Pozdrawiam
Imię Nazwisko
Obsługa Klienta Play

#283772  autor: Pablo-1986
 19 sie 2008, 13:55
Łagów, na trasie Zielona Góra-Krosno Odrzańskie- pełny zasięg na zewnątrz budynków w całej miejscowości, w pojazdach ok 3/5 4/5 kresek.

#284277  autor: WhiteSmurff
 22 sie 2008, 12:10
Dziś koło 11stej uruchomiono jeden nadajnik 3G w Radomsku, myśle ze drugi również dziś zostanie uruchomiony. Pokrycie z pierwszych ustaleń to jakies 1/2 miasta może trochę więcej.
  • Strona 6 z 37
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 37
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6