• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #23220  autor: waldekzawiercie
 07 paź 2005, 18:29
dziś dzwoniłem do programu propozycja. chciałem sie dowiedzieć czy micos zaoferują.. moze tańszy telefonik. myślałem ze nic nowego a tu........... rabat w postaci 200zł na telefon!!!!!!!! powiem ze nawet mnie zaskoczyli. mam plan jedna idea mix50
np K700i za 199zł
sagem za 99zł!!!
Czy myślicie, że to przygotowanie przed możliwościa przenoszenai numerów???
Czy warto sie skusić czy poczekać??
proszę o rade
z gróy dziekuje

#23384  autor: waldekzawiercie
 08 paź 2005, 08:55
dzięki za info!!
Jednak zdecyduje się poczekać:)))
oby wcześniej niż we wtorek były jakies informacje:)
Telepolis- postaraj się......UWIERZ W SIEBIE...........:)))

#24729  autor: waldekzawiercie
 13 paź 2005, 19:31
a dziś zero rabatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! igościu na linii mówi mi, że popa juz nie ma!!!!! ale tępak!!! brak słów

Future is bright.... future is ORANGE

#24766  autor: nova
 13 paź 2005, 21:19
Mi umowa skończyła się jakoś we wrześniu. Dużo czytałem ostatnio o tym że Orange ma całkiem przyzwoity program ProPozycja, dzisiaj zadzwoniłem i bardzo się rozczarowałem. Mam taryfę dla firm 100, rachunki nie są specjalnie wysokie bo na poziomie 80-paru złotych. Ale myślałem że zaproponują mi coś lepszego niż ceny telefonów dokładnie takie same jak w ofercie dla nowych abonentów z taryfą 100. Tańsze były tylko SE K600 i Nokia 6230 - zamiast 499 kosztowały 466 +VAT. Sorka ale liczyłem na trochę większy upust niż 33 zeta netto :]

#24771  autor: WitekT
 13 paź 2005, 21:28
E, pogadaj z nimi dobrze. Zapytaj mimochodem i procedurę przeniesienia numeru do innej sieci. :D

#24804  autor: Bobb
 13 paź 2005, 22:56
DO mojej mamy dzwonili 4 razy zanim udalo sie cos fajnego wynegeocjowac. Na starcie nigdy nie dadza dobrej oferty bo sa tacy ktorzy biora stare telefony tylko dlatego ze kosztuja 1 zl :D

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#24806  autor: waldekzawiercie
 13 paź 2005, 23:13
ja dzwonię dość często. najlepsze jest to że za każdym razem proponumą coś innego- inne ceny. raz mi babka mówi, że rabatów nie było nigdy!!! nieźle co???
Chyba przejde na POPa i koniec:(

#24814  autor: hot.arti
 14 paź 2005, 07:06
A jak myślicie czy zaproponują mi coś jeśli od 6 miesięcy mam Jedną Ideę MIx 10 na czas nieokreślony a będę chciał zerwać z nimi umowę?

#24845  autor: hett
 14 paź 2005, 11:40
A ja mialem dwie rozmowy z Propozycja (ostatnia miala miejsce tydzien przed zmiana Idei na Orange).

Przez rok korzystalem z Idei Mega 350 za 125zl miesiecznie i generalnie okazalo sie, ze nie wykorzystuje nawet polowy pakietu :). W pierwszej rozmowie poinformowalem konsultantke, ze teraz zamierzam placic mniej (JI25) i interesuje mnie umowa na rok bez tel. Pani na to ze swietnie i proponuje mi pakiet 50min do Idei i stacjonarne gratis.

Grzecznie podziekowalem i spytalem mimochodem ;) o procedure rezygnacji.

Po dwoch dniach zadzwonil mily pan i zaproponowal do JI25 gratis 125min do Idei i na stacjonarne + 100sms/50mms do Idei. Na moje krecenie nosem (tak dla formalnosci) dorzucil jeszcze 100smsow do Idei. No i jak tu nie lubic pomaranczy?

Za 25zl mam 35minut do wszystkich sieci + 125minut do Idei/stacjonarne + 200sms/100mms do Idei i jestem happy 8)

#24872  autor: waldekzawiercie
 14 paź 2005, 14:19
Orange mnei zaksakuje.
Dziś zaoferowali mi:
Sagema za 55zł
SE K700i za 155zł!!
brać czy czekać??
a jeśli tak to który??
doradzcie!!

#24878  autor: pumba
 14 paź 2005, 14:36
waldekzawiercie pisze:Orange mnei zaksakuje.
Dziś zaoferowali mi:
Sagema za 55zł
SE K700i za 155zł!!
brać czy czekać??
a jeśli tak to który??
doradzcie!!
hmm ja bym wział tego sagema bo z pewnością ma lepsze parametry a pozatym i tak sprzedał bym telefon za sagema i tego SE dostaniesz coś koło 600zł więc na sagemie więcej zarobisz :wink:

#25125  autor: wikik
 16 paź 2005, 00:45
A mi umowa w Jedna Idea Mix25 skonczyla sie we wrzesniu i od ponad 2 miesiecy staram sie cos uzyskac od propozycji. Po niezliczonej ilosci odwiedzin w salonach firmowych i kilku rozmowach z konsultantami propozycji warunki calu czas wygladaja tak: przedluzenie umowy na obecnych warunkach bez telefonu przy 12 miesiecznej umowie lub z telefonem jesli umowa bedzie na 24 miesiace. Ceny telefonow nizsze o okolo 20 zl niz przy nowej umowie Twoj Mix 25, czyli zenada. Poza tym nic wiecej. Teraz nie moge nawet migrowac do Twojego Plau bo nie ma takiej uslugi. Moge przejsc Mix - Go - Mix i skorzystac z 50% wiecej przy umowie bez telefonu ale okres karencji jest 3 miesiace czyli nowy mix bede mial w lutym!!!! Czyli najlepeij jest mi zrezygnowac i szukac czegos gdzies indziej. Jestem wkurzony na maxa a poziom wiedzy konsulatantow Propozycji jest zenujacy, ze nie wspomne o sprzedawcach nawet w salonach firmowych.

#26019  autor: st.pauli
 19 paź 2005, 09:54
Witam!
Jako ze jestem tu nowy na wstepie mowie wszystkim czesc! :)
Co mnie natknelo do zalogowania sie i napisania na forum?
Wczorajszy telefon pani konsultantki w programie propozycja.

Jestem w idei 3 lata. 2lata mialem NIO50 a nastepnie prze rok mega 150(bez telefonu) i za miesiac konczy mi sie umowa.
Przez te 2 lata mialem rachunki po ok. 60-70 zl a w medze z reguly 61zl.
Jestem zainteresowany przede wszystkim nowym telefonem i jednym numerem za darmo wiec wystarczy mi abo 25zl+15 zl za jeden numer.
Wszystko to powiedzialem pani, a takze to ze z telefonow interesuje mnie tylko telefon z odtwarzaczem mp3 i slotem na karty pamieci.

No i sie zaczelo!:)

Pani przez ponad 20 minut szukala telefonu ktory by mnie interesowal
po czym zaczela sapac ze bedzie ciezko i ze jedyny telefon to
nokia 6230i ale moze mi go zaproponowac za 899 zl!
Nic innego.Zadnych dodatkowych minut i smsow.
O sagemie MYX 6-2 nawet nie wspomniala.
Jestem realistą i wiem ze przy takim abo nie dostane tej noki za np 199 zl ale tego sagema powinienem dostac za max. 99 zl.
Wiec jej grzecznie wyjasnilem ze chyba zartuje i ze nowa nokie 6230i to ja moge miec na allegro za 1000-1100 zl na wlasnosc i nie bede musial podpisywac abo na 2 lata.
No i podziekowalem za taka oferte i zapytalem o procedure rezygnacji, po czym stwierdzilem ze rezygnuje bo konkurencja ma znacznie lepsza oferte!:)
I teraz pytanie jakie beda ich dalsze kroki(tzn. ile razy moga jeszcze zadzwonic ) i jak dlugo sie upierac przy swoim?
Umowa konczy mi sie 19 lisopada

Z gory dziekuje za wszelkie sugestie i sorry za tak dlugi komentarz ale wczoraj ten telefon tak mnie rozbawil ze musialem sie tym z wami podzielic!:)

#26025  autor: WitekT
 19 paź 2005, 10:26
Jeszcze poczekaj - zadzwonią. ;) Przy następnej rozmowie dokładnie panią wypytaj o procedurę przeniesienia numeru do innej sieci. :)

#26093  autor: gosciu
 19 paź 2005, 18:19
Witek ma racje. Pierwszy telefon i pierwsza propozycja to jakby for play. Cierpliwosc, a od pewnego momentu wlasna aktywnosc jest potrzebna. Pewnie dojdziesz do etapu, gdzie spytaja sieczego od nich chcesz.
Wtedy musisz byc dobrze przygotowany. Wiedziec jakie sluchawki cie interesuja, sciagnac sobie z pomaranczowego www cennik na 12 i 24 miechy i zalozyc, ze dobre oferty zaczynaja sie od rachunkow o oczko wyzsze niz placisz dzis, czyli z rubryki powyzej 66 PLN o ile pamietam. Jak bedziesz bardzo skuteczny przeskoczysz jeszcze oczko wyzej, czyli do rubryki z rachunkiem powyzej 90 pln (chyba).
Wiem co pisze, bo sam cwiczylem. Mozesz uznac, ze osiagnales dobry wynik, gdy 6230i zaproponuja ci 699 pln, a sukces, gdy bedzie to 499 pln. Sagema powinienes miec za 1 pln

#26212  autor: st.pauli
 19 paź 2005, 20:25
Generalnie po sprawdzeniu moich bilingow najlepszym rozwiazaniem bedzie dla mnie abo 25 zl +15 zl za jeden darmowy numer, bo generalnie tylko jeden numer w orange naduzywam!:)
Wiec te 25 zl na reszte spokojnie mi wystarczy.
Dlatego tez jezeli beda zmiany w wysokosci abo to na pewo w dol a nie w gore bo nie potrzebuje na chwile obecna takiego wysokiego(jak dla mnie)abonamentu (tj. przedzial abo miedzy 66-90)

Juz sie pogodzilem z tym ze nie otrzymam nokii 6230i za niewielkie pieniadze ale w takiej sytuacji bedzie mnie pewnie interesowal ten sagem.

Szczerze mowiac w ostatecznosci moge przejsc do ery bo tam jest motorola e398 za 1 zl, ale szkoda mi tych 3 lat w idei, i fajnie by bylo otrzymac jakies profity z tego tytulu.
Takze zobaczymy co mi zaproponuja kolejnym razem bo jak na razie to stalych klientow abonamentowych, siec orange ma w glebokim powazaniu...

#26285  autor: Aserto
 20 paź 2005, 14:49
Przy takim abonamencie ten telefon kosztuje 499 pln więc chyba za złotówkę go nie weźmiesz. Przy abo 46 pln cena wynosi 99 pln. Cena słuchawki zależy od taryfy, możesz oczywiście dostać także rabat na telefon ale to zależy już chyba od średniej rachunków Zastanów sie nad przedłużeniem umowy na rok bez telefonu, tu oferta będzie już o wiele ciekawsza. Nie czekaj na tel od nich, zadzwoń do propozycji 501400400 i zapytaj o ofertę. Co konsultant to inna oferta :?