Telekomunikacja jak na dłoni






Virgin Mobile w Polsce cz.3

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adacomp » 16 cze 2018, o 17:43

Dodzwonienie się do CMOK graniczy z cudem.
Czas oczekiwania przebija nawet T-M.
1-2 godziny oczekiwania to standard niestety.
adacomp
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1336
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei Ulefone MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Fakt Virgin Orange A2 Plush TM BDI

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marokmon » 21 cze 2018, o 00:09

jutek napisał(a):Jak najbardziej blokują i to blokują często, mają bardzo (zbyt) czuły algorytm blokowania. W porównaniu z orange/nju jest o tyle lepiej, że łatwiej o odblokowanie, ale nie jest to operator dla lubiących sobie dużo/długo pogadać przez telefon.


A czy blokada jest na numer czy na całe konto, pesel, nip?
marokmon
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 16:58

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adacomp » 21 cze 2018, o 00:13

na numer
adacomp
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1336
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei Ulefone MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Fakt Virgin Orange A2 Plush TM BDI

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Remington » 21 cze 2018, o 08:00

adacomp napisał(a):Dodzwonienie się do CMOK graniczy z cudem.
Czas oczekiwania przebija nawet T-M.
1-2 godziny oczekiwania to standard niestety.


Hmm, ja ostatnio czekałem jakieś 3-5 minut.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2242
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez drozda » 21 cze 2018, o 14:28

Koniec półrocza , miała być migracja wszystkich na nową platformę no i jak zwykle obsuwa ...
drozda
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 123
Dołączył(a): 29 sie 2014, o 10:27

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lordbyd » 21 cze 2018, o 14:38

Nie ma co się spieszyć na tę nowa platformę.
Nie będzie na niej już możliwości wysyłania SMS Premium czy zabaw etykietką :)
lordbyd
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 464
Dołączył(a): 9 lut 2017, o 15:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: Nokia 6310i
Sieć: nju, T-M, VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez jutek » 21 cze 2018, o 23:19

Chyba nie ma sensu przenosić wszystkich na tę nową platformę skoro za jakiś czas i tak trzeba będzie z powrotem przenieść klientów na platformę Playa ;)
jutek
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 191
Dołączył(a): 8 lis 2014, o 04:56

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Przemix » 22 cze 2018, o 13:47

Na stronie virgin widzę dwa pakiety 1GB
*222*25*1# 1zł
*222*000*3*1# 2zł

oba działają we freemium? czym się różnią?
10zł na pierwszy przejazd UBERem po rejestracji z linka https://www.uber.com/invite/uberdlalodzi działa w całej Polsce. 0,5GB więcej w Dropbox po rejestracji z linka https://db.tt/2TAqb2vA8p
Przemix
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 684
Dołączył(a): 30 lis 2012, o 03:43
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 4

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez ign123 » 22 cze 2018, o 14:30

Mi we #Freemium zadziałał tylko ten za pół darmo, tj. za 2zł. Próbowałem uruchomić kod z oferty #GIGADAJE (czy jakoś tak) i nie zadziałał, ale nie pamiętam, czy był to kod, który podałeś.
ign123
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 334
Dołączył(a): 4 lis 2015, o 00:30

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marcz123456 » 23 cze 2018, o 13:42

Przez chwilę działał, teraz już nie działa.
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 658
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez turfel » 5 lip 2018, o 09:41

Czy nie macie problemu z prędkością internetu LTE w VM..?Przeniosłem numer z Play i o ile VM korzysta z ich infrastruktury, to internet działał wczesniej błyskawicznie w Play, a tutaj tragedia.
Pełen zasięg LTE, a strony wczytują się tragicznie.
turfel
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 cze 2018, o 10:53

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez t r o i p » 5 lip 2018, o 09:56

U mnie akurat jest odwrotnie, w play działał mi z prędkością 10, 15 Mbps, a w Virgin działa około, 25, 30 Mbps

Czytałem ostatnio że ludziom w abonamencie internet w Virgin działa gorzej niż u tych co mają prepaida.
Dictum sapienti sat est.
t r o i p
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 479
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 15:12

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez maniek89 » 5 lip 2018, o 09:59

Nie mam porównania z LTE Playa, bo gdy byłem w Play, nie miałem telefonu obsługującego LTE, ale w Virgin mam transfery w LTE w zakresie 15-40 Mb/s na Redmi Note 4. Czasem coś się przywiesi, ale z reguły w moim przypadku wystarczy rozłączenie transmisji i połączenie się ponownie. Zapewne wiele zależy od lokalizacji. Czasem da się słyszeć w sieci głosy, że MVNO pracujące na P4 mają niższy priorytet w dostępie do zasobów sieci. Możliwe, że coś w tym jest, chociaż ja tego specjalnie nie odczuwam. Oferta fajna, można bardziej dopasować pod siebie niż w Play. Nie narzekam. Gorsze zdecydowanie są czasami zawieszenia się podczas zmiany / odnawiania pakietu, chociaż też trochę poprawiło się pod tym względem. No i CMOK nieszczęsny. Dodzwonić się swego czasu graniczyło z cudem, żeby właśnie wyłączyli mi pusty pakiet, który się nie wyłączył i przez to nie było możliwości zmiany na inny.
maniek89
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3148
Dołączył(a): 12 lip 2007, o 13:16
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 127
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 4
Sieć: Virgin Mobile

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez turfel » 5 lip 2018, o 10:10

Oferta fajna, ale co z tego, że internetu mam więcej jak działa tragicznie. Służbowy telefon w Play kłade obok swojego prywatnego i w VM działa jakbym miał założony lejek. A mam ponad 10GB internetu. Karty z ciekawosci zamieniłem w telefonach i internet smiga w moim tel super. A w służbowym lipa. Wiec to nie wina telefonu.
Orientujecie się, czy w ofercie na kartę po niecałym miesiącu od przeniesienia numeru można znowu przenieść do innego operatora bez żadnych konsekwencji?

BTW jak robiłem testy predkosci w tej samej lokalizacji dla Play miałem minimum 28mb/s i czasem pod 40mb/s
W VW mam od 2mb/s do 8mb/s.
turfel
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 cze 2018, o 10:53

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez t r o i p » 5 lip 2018, o 10:18

Co do prędkości internetu, to rzeczywiście bardzo dziwne.
Na szczęście u mnie internet z Virgin śmiga bez problemu.

Co do przeniesienia, to jest prepaid i możesz przenosić numer kiedy zechcesz.
Dictum sapienti sat est.
t r o i p
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 479
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 15:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości