• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 2 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

#98596  autor: Pawlitko
 25 sie 2006, 16:14
Witam. Ja własnie zakupiłem to cacko na allegro. Babka mi go wyśle w poniedziałek kurierem i we wtorek powienien chyba byc u mnie. :-) Jak go dostane to opisze wrażenia... :-) Telefon oczywiście jest od dystrybutora polskiego, ma gwarancje 24 miesiące SE Polska i polskie menu :-)
Link do aukcji: http://www.allegro.pl/item123358155_son ... wrocl.html. Trza se niestety skopiować bo nie umiem dawać linków :?

#98893  autor: Forest
 26 sie 2006, 16:48
Nie dosc ze cholernie drogi to jeszcze okrutnie brzytki :smt011 Totalny ceglofon.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#99058  autor: NuLL
 26 sie 2006, 23:36
Mi sie akurat on bardzo podoba i nie wiem jak to bedzie - za polowe jego obecnej ceny moze bym go kupil - niestety na kasie nie spie :(

Pozdrawiam :-)

#99883  autor: Pawlitko
 29 sie 2006, 12:09
Witam mam już to cacko! Pierwsze wrażenie niesamowite!! Wykonanie wzorowe! Funcje powalają na kolana. Niestety nie obeszło sie bez minusów.
Minusy są nastepujące: Zbyt mała klawiatura qwerty jak na moje palce. o wiele gorsza jakość głośniczka zamontowego z tyłu. P900 był o wiele lepszy pod tym wzgledem. Były głośniejsze i bardziej wyraźne, słuchawki bardzo nie wygodne (niestety to nie jest walkman), dość trudna obsługa Symbiana 9.1 UIQ 3.0. Ale do kwestia przyzwyczjenia. P900 a P990i to jest coś innego jęsli o oobsługe telefonu i ostatnia rzecz... Zawiesił mi się przy pierwszym uruchomieniu. Bardzo długie uruchamianie telefonu, jakość mp3 w słuchwkach tragiczna, w głośniczku jeszcze gorzej... , Brak możliwośći uzywania przedniej kamery do zdjeć np. sobie, symbian jest nie zabardzo stabilny... OGOLNIE TELEFON JEST NIEDOPRACOWANY...

#100054  autor: Pawlitko
 29 sie 2006, 18:35
Niestety dziś telefon mi sie zawiesił 3 razy!!! Co W p900 nie było mowy.. Jak ktoś chce ten telefon tylko dla aparatu to polecem K800i. Gdybym wiedział że cos takiego bedzie to bym go wogole nie kupował i zostałbym przy straym dobrym P900 :(

#100117  autor: piotrz
 29 sie 2006, 20:30
Pawlitko pisze:Niestety dziś telefon mi sie zawiesił 3 razy!!! Co W p900 nie było mowy.. Jak ktoś chce ten telefon tylko dla aparatu to polecem K800i. Gdybym wiedział że cos takiego bedzie to bym go wogole nie kupował i zostałbym przy straym dobrym P900 :(
Telefon dopiero co wszedł na rynek, nie martw się- na pewno za jakiś miesiąc wyjdzie nowa wersja oprogramowania, to sobie wgrasz i będzie cacy! :mrgreen:

#100124  autor: Pawlitko
 29 sie 2006, 20:37
Piotrz z P900 nie musiałem po miesiącu wgrywać nowego oprogramowania!! Od samego początku P900 Chulał jak trzeba...A P990i zwisa jak cholera. Jakby to była nokia N80. Może w nastepnym oprogramowaniu bedą lepszej jakości dzwonki i mp3 przez głośniczek. Bo obecnie to jest dramat!!!!! Stara poczciwa N3650 ładniej gra od P990i. Tu dzwonki brzmią jak niskiej jakości AMR!!!!! Owszem jest korektor dzwięku... Ale on działa jak by nie działał. System MEGABAS do kitu!!! Bardzo zawiodłem sie na tym telefonie :( Tak sie cieszyłem na nego. A tu klapa. :( Szczerze powiem. NIE POLECAM!! Przynajmniej narazie.... :(

#100141  autor: piotrz
 29 sie 2006, 21:19
Pawlitko pisze:Piotrz z P900 nie musiałem po miesiącu wgrywać nowego oprogramowania!! Od samego początku P900 Chulał jak trzeba...A P990i zwisa jak cholera. Jakby to była nokia N80. Może w nastepnym oprogramowaniu bedą lepszej jakości dzwonki i mp3 przez głośniczek. Bo obecnie to jest dramat!!!!! Stara poczciwa N3650 ładniej gra od P990i. Tu dzwonki brzmią jak niskiej jakości AMR!!!!! Owszem jest korektor dzwięku... Ale on działa jak by nie działał. System MEGABAS do kitu!!! Bardzo zawiodłem sie na tym telefonie :( Tak sie cieszyłem na nego. A tu klapa. :( Szczerze powiem. NIE POLECAM!! Przynajmniej narazie.... :(
Nie rozumiesz...Chodzi o to, że ten telefon dopiero co wyszedł, więc nie ma dopracowanego oprogramowania. Na pewno jest jedno z pierwszych. A w nim zawsze są problemy. I jeszcze dochodzi nowa wersja symbiana. Więc nie martw się -wgrasz nowy soft i po problemie.

#100182  autor: bratpit
 29 sie 2006, 23:02
Telefonik moze i fajny ale brak EDGE w tej klasy sprzecie totalnie mnie zdziwil. Jak dla mnie dyskwalifikacja...

Pozdrawiam,
Pit

#100382  autor: Pawlitko
 30 sie 2006, 15:57
Teraz zauważyłem nastepna wade telefonu... Nie działają mi boczne przyciski do szybkiego uruchamiania internetu oraz odtwarza mp3. ja ten telefon chyba wyciepie przez okno. :(

#100401  autor: piotrz
 30 sie 2006, 17:06
Pawlitko pisze:Teraz zauważyłem nastepna wade telefonu... Nie działają mi boczne przyciski do szybkiego uruchamiania internetu oraz odtwarza mp3. ja ten telefon chyba wyciepie przez okno. :(
Idź do serwisu i niech Ci naprawią :!: :!: Takie rzeczy nie powinny się dziać!!

#100814  autor: Pawlitko
 31 sie 2006, 16:57
Kolejne minusy P990i : Pojemność baterii to..... 950mah!!!! W p900 miałem 1250mah!! Bateria starcza ledwo na pół dnia!!! Jak se włączycie WLAN i Bluetooth to telefon trzeba ładować 3 razy dziennie!! To jest chyba rekord!!! Acha polifonia "40-głosowa" w tym telefonie gra jak 4-głosowa w nokiach (tj 3510i, 6610, 7210 itp.) DRAMAT, DRAMAT i jeszcze raz DRAMAT!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Serwis kazał mi zrobić aktualizacje softu.... Zrobiłem to i nic to nie dało! NIE POLECAM tego szajsu!!!!!

#100858  autor: domin
 31 sie 2006, 18:46
Wieści Pawlitko brzmią raczej strasznie...
Czy przypadkiem nie mamy do czynienia z paniką jakąś...?
A może to podróbka chińska!
To żart, ale tak apropos baterii - ja mam P910i. Gdzieś czytałem że przy małym używaniu telefon trzyma z 4 dni.
Nie wiem jak to się komuś udaje. Wiem natomiast że czas trwania baterii podawany jest w dniach jeśli chodzi o czuwanie lub w godzinach jeśli chodzi o rozmowę... Wiem że jak się ma nowy sprzęt i się nim bawi to godziny płyną szybko, oj szybko... I nieuchronnie zbliżmay się do końca baterii.
Mój P910i z baterią 1260, przy moim intensywnym używaniu trzyma 1.5 dnia, nie ma szans na więcej.
Internet żre energię. Np. dzisiaj tyle pracowałem telefonem że po naładownaiu rano do 100% o 15.00 miałem 25%!!!
Takie są realia...

domin

#100861  autor: Pawlitko
 31 sie 2006, 18:53
Domin ja nie uzywam narazie netu ani mmsow i zre baterie jak cholera. Nie ma jeszcze konfiguracji dla tego tela w ORANGE i nie dzie go skonfigurować... :(

Kolejna przykra rzecz jaka mi sie stała kilka razy w P990i: Otóż przy dwóch otwartych aplikacjach czesto wyskakuje mi "BRAk PAMIĘCI" i te aplikacje mi sie zamykają automatycznie. Przewaznie sie tak dzieje jak odbiore emaila i klikne link. Wtedy otwiera się Opera i..... klapa.... Z tego co ja wiem to on ma sużo pamieci ram. Chyba 64MB. Przy 16MB (w P900) wogóle takie rzeczy mi sie działy. Acha zrobiłem aktualizacje i nic to nie dało. Zobaczymy jakie beda kolejne wady. Radze uzytkownikom P900/P910 sie narazie wstrzymac z kupnem tego telefonu bo bedzie klnąć, fiksować, i żałować zakupu tak jak ja... ten telefon nie jest wart nawet 800pln.

#101302  autor: MATiASS
 01 wrz 2006, 19:19
Czlowieku......Czy tobie nokia zaplacila ??No kurde ile mozna.Nie przezywaj tak,se wypusci nowy soft i wszystko bedzie ok,tak jest zawsze.Jeszcze nikt kto ma p990i(a jest pare osob) nie narzekalo,wrecz wychwalalo ten telefon i nie narzekalo ze kupilo p990i.Moze masz wadliwy model ??

EdiT: Ale zaraz zaraz....Cos mi nie gra.na centrumse.pl pisales ze kupuiles se u glownego dystrybutora se,a przeciez tam p990i nie jest jeszcze dostepny,i bedzie kosztowal 2300 a nie 2699 :/ :/ .Moze mogolbys zrpoibc zdjecia twojego p990i,chcialbym go zobaczyc :wink:
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 19:33 przez MATiASS, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#101315  autor: Pawlitko
 01 wrz 2006, 19:31
Możliwe że wadliwy model.... :? Tylko serwis mam cholernie daleko. Chyba żeby pocztą im to posłać.... Musze nad tym pomyśleć... Tylko jak go zaniose do serwisu to wgraja ten sam soft co jest obecnie w telefonie bo nowszego nie ma. Na chwile pojdzie i znowu... dup i tak 3 razy i bede rządał od serwisu nowego fona. :) Hehe. Jedynie co mnie pozytywnie zaszokowało to skaner wizytówek i zdjecia i gra w golfa. :)

#101320  autor: MATiASS
 01 wrz 2006, 19:37
a nadal masz problemy z niedzialajacmi klawiszami z boku ??Gdybym mial takei wady to bym poszedl i powiedzial ze chce albo calkowita naprawe alob wymiane telefonu

Obrazek

#101321  autor: Pawlitko
 01 wrz 2006, 19:43
Przyciski o dziwo działaja tylko trzeba ich na kilka sekund przytrzymać.... A ja o tym nie wiedziałem. Własnie w tym momencie to wykryłem. :P :P :P Dziś nareszcie skonfigurowałem telefon do WAPU, Internetu i mmsów w sieci ORANGE. Wszystko narazie jest ok tylko te mp3 i zwisy częste. Pamietam że w nokii N80 były takie problem też.. nie wiem czy juz to zostało poprawione... A jęsli chodzi o nokie.. to im nie zapłaciłem bo nie lubie tej ich telefonów. Gdybym lubił to bym wziął N93. A zabrałem ten... Teraz bede cierpliwie czekał na nowy soft... Jak myślisz kiedy on wyjdzie?

[ Dodano: 2006-09-06, 15:17 ]
Witam ponownie. Z góry bardzo przepraszam moderatorów że pisze drugi post podrząd ale to jest bardzo pilne i chce żeby ten temat był na pierwszym miejsu bo to jest bardzo pilne. A chodzi dokładnie o to co mnie spotkało w serwisie z moiim P990i. Byłem w autoryzowanym serwsie w bielsku i położyłem im ten telefon na blat i opisąłem im całą historie co sie z tym telem dzieje. I wiecie co mi powiedzieli?? "Wgramy panu nowy soft ale to nic nie pomorze". We mnie sie juz wszystko zaczeło gotować. Nastepną sprawe powiedziałem o tym kijowym odtwarzaczu mp3. Puściłem mu mp3 i powiedział że "dobrze grają". A ja mu mówie tak: "Dobrze? To niech pan puści w innym SE tą samą mp-trójke". I przynióśł K600i i przesłaliśmy ten sam plik do K600i. I gostek zbaraniał!!!!! Powiedział tak: "Faktycznie jest róznica i to spora!! mp3 faktycznie to jest niewypał". Szanowny serwisant zaniemówił. A potem powiedzał tak: "Narazie nie mogę nic zrobić pod wzgledem głośniczka ponieważ nie wiemy czy to wina oprogramowania czy wina głośniczka. Musimy poczekać na wiecej zgłoszeń od klientów". Co o tym o sądzicie? Bo ja w tym momencie mam ochote ciulnąć tym telefonem przez zamkniete okno!!!!!!!! Po cholere oni go wprowadzali??
P.S. A o to kolejne wady wykryte przeze mnie: Częste wieszanie sie telefonu przy wchodzeniu do przeglądarki internetowej oraz przy wychodzeniu z aparatu fotograficznego, wczoraj 4 razy podrząd wyskoczył mi błąd podczas robienia zdjecia. Info było takie: "wystąpił problem przy wykonywaniu zdjecia. Prosimy spróbować ponownie" i telefon sie zrestartował, nastepna wada to niestabilny bluetooth pod względem transmisji audio. Zrywa połączenia ze słuchwką Motorla H500. Nastepna wada to problem z baterią. Miałem ponad 50% energii a przy włączeniu telefonu pojawia mi sie czasami info" Wymień baterie główną". Nastepna wada: Przy niskim poziome energii a dokłądnie przy 8% telefon sie juz wyłacznia, co w P900 nawet przy 0% na kilkanaście sekund działał. telefon sie wyłącza "po chamsku" czyli nie zamyka programów tylko sie nagle wyłącza jakbyś mu baterie wyciągnał w czasie działania co jest szkodlewe dla systemu. Nastepna wada to GPRS. W ustawieniach można ustawić kiedy sie ma rozłączyć jak nie używasz przez dłuższy czas netu. Mam ustawione "NIGDY" a pomimo telefon rozłącza sie po minucie z netem. Nawet nie zdąze przeczytać artykułu na onecie. Niestety to sie wiążę z marnotractwem cennych KB jak wchodze na oneta ścignia około 26KB a mam rozliczne co 100KB i jak rozłączy to reszta KB sie marnuje....

#102939  autor: lookass
 06 wrz 2006, 20:02
a ja mam pytanko czy telefon wyjdzie w kolorze czarnym w jakiejs specjalnej edycji czy cos bo jak kurde pewnie se walne na przedlulaznie umowy a nieche badziewa srebrnego wie ktos z gory thx na odp :)
  • Strona 2 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5