• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #996747  autor: pawcio1978
 01 cze 2018, 19:16
Jeśli na karcie mam ileś złotych i przejdę na Rwk to tracę pieniądze? W jakim okresie po przejściu na Rwk muszę doładować konto? Czy okres ważności pobiera z tej taryfy obecnej?
Czy Formuła Solo na Kartę wymaga aby co miesiąc doładować konto? Czy odnawia się jak są tylko środki na koncie i nic nie pobiera z konta?
 #996750  autor: lyncz8
 01 cze 2018, 19:25
Środków na koncie głównym nie tracisz, więc jeśli coś masz to po przejściu do taryfy PNK RWK pozostaną. Jeśli dobrze pamiętam to RWK można włączyć w Play24 - przynajmniej ja tak mam zrobione na jednym z numerów. Pakiet Forumuła Solo będzie się odnawiał dopóki są środki na koncie - skończą się środki, pakiet się wyłączy.
 #996751  autor: 24bis24
 01 cze 2018, 19:26
pawcio1978 pisze:Jeśli na karcie mam ileś złotych i przejdę na Rwk to tracę pieniądze?
nie
pawcio1978 pisze:W jakim okresie po przejściu na Rwk muszę doładować konto?
wcale nie musisz
pawcio1978 pisze:Czy Formuła Solo na Kartę wymaga aby co miesiąc doładować konto?
nie
pawcio1978 pisze:Czy okres ważności pobiera z tej taryfy obecnej?
włączysz za darmo RWK
pawcio1978 pisze:Czy Formuła Solo na Kartę wymaga aby co miesiąc doładować konto?
jeśli są srodki to nie
Ostatnio zmieniony 01 cze 2018, 19:29 przez 24bis24, łącznie zmieniany 1 raz.

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #996752  autor: sa
 01 cze 2018, 19:28
Jak zmieniasz taryfę na RWK to
1. możesz włączyć kodem RWK(jest to możliwe w p24) po zmianie taryfy i nic nie musisz doładowywać dopóki nie będziesz potrzebować
2.Zmiana taryfy nie likwiduje stanu konta głównego i znajdujących się tam złotówek te zostają nienaruszone,zaś kasa bonusowa raczej przepada ale to jest podobno zależne od danej taryfy
3.Co do solo nie korzystam więc tutaj nie pomogę poczytaj o tej taryfie.
 #996766  autor: adacomp
 01 cze 2018, 20:03
Podoba mi się to że w końcu że lepiej kogoś nakierować, a nie tylko gotowy kod ussd na tacy :)
A często ludzie są tak leniwi że nie chcą nawet cofnąć się o stronę gdzie jest wsio podane.
 #996800  autor: pawcio1978
 02 cze 2018, 00:27
Czy po przejściu na PNK RWK
- tracę pakiet, np. internetu?
- mogę wykupić pakiet internetu?
@lyncz8: na stronie Play podano, że Play Solo na Kartę pobiera opłatę.
 #996803  autor: adacomp
 02 cze 2018, 03:07
pawcio1978 pisze:Czy po przejściu na PNK RWK
- tracę pakiet, np. internetu?
- mogę wykupić pakiet internetu?
@lyncz8: na stronie Play podano, że Play Solo na Kartę pobiera opłatę.
Tak.
Tak.
 #996837  autor: 24bis24
 02 cze 2018, 12:14
pakierhakierxd pisze:Po zmianie taryfy tracisz wszystko ,zostaje tylko stan konta główny ;) ,tak jest u każdego opa.
Nie jest to prawda :-)

#996845  autor: 24bis24
 02 cze 2018, 12:56
https://www.play.pl/resources/pdf/2018/ ... 032018.pdf

ale to jest lepsze
pawcio1978 pisze:Czy Play Solo na Kartę faktycznie pobiera kasę co miesiąc?
pawcio1978 pisze:@lyncz8: na stronie Play podano, że Play Solo na Kartę pobiera opłatę.
nawet własnych postów nie czytasz :mrgreen:

#996881  autor: pakierhakierxd
 02 cze 2018, 15:35
Czyli u każdego się traci pakiet danych itp. bo nie podałeś mi przykładu w jakiej sieci się nie traci przy zmianie taryfy ;)

Pakiet 10 gb jest na miesiąc jak wykorzystasz to net ci przestaje działać i musisz chyba czekać do następnego mc lub włączyć za doładowanie

Pozdrawiam :)
 #996886  autor: 24bis24
 02 cze 2018, 16:02
Pakiet 10 gb jest na miesiąc jak wykorzystasz to net ci przestaje działać i musisz chyba czekać do następnego mc lub włączyć za doładowanie
widzisz podobnie jak pawcio1978 nie czytacie nawet tego co Wam się podsyła więc jaki jest sens dalszej dyskusji :-)
7.1. Play na Kartę: opłata za transmisję danych nie jest naliczana i korzystasz z transmisji danych ze zmniejszoną prędkością do końca
ważności pakietu
pakierhakierxd pisze:Czyli u każdego się traci pakiet danych itp. bo nie podałeś mi przykładu w jakiej sieci się nie traci przy zmianie taryfy
a co by to dało jakbym podlinkował tematy opisujące zagadnienia?
ps.
żebyś nie musiał niczego szukać to napiszę tak choć to nie w temacie. W Orange zmiana taryfy z Yes na Free nie powoduje utraty pakietu promocyjnego GB. Ponowna zmiana z Free na Yes również. To tak tylko w formie wyjaśnienia.